آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۱۰۹۱
ستاری در نشست صمیمی با نخبگان:

برخی فکر می‌کنند کنار دولتی‌ها یک شیر نفت تعبیه شده!/ فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ما بدرد جامعه نمی‎خورند

معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: برخی از افراد فکر می‌کنند که در کنار هم مسئولی از جمله خود من یک شیر نفت قرار دارد که می‌توانم با باز کردن آن شیر نفت به این افراد تسهیلات ارائه دهم!

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛  سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور در نشست صمیمی با نخبگان بازگشته به کشور که در پژوهشکده علوم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است گفت: اقتصاد کشور در شرایط کنونی به افرادی احتیاج دارد که حتی می‌توانند در یک زیر پله هم استارت آپی را تشکیل دهند و کسب و کار خودشان را داشته باشند. میزان فروش شرکت‌ها در سال گذشته ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده در نمایشگاه‌های نظیر الکامپ هم افراد علاقه‌مند با حضور در این نمایشگاه‌ها به دنبال رسیدن به علایق و فعالیت هایشان هستند همین فعالیت‌ها با خودش فرهنگ را به جامعه می‌آورد چرا که سیستم‌های سنتی ما به زودی نابود می‌شوند و همین فرهنگ سازی باعث می‌شود بازیگران جدیدی وارد بازار در حوزه خدمات توسعه تکنولوژی شوند.

وی افزود: دولتی که مثل ما دو میلیون نفر کارمند دارد باید در همه بخش‌های کشور، دولت سهیم باشد و از مغازه‌ای که قیمت شیر و پفک را بالا می‌برد تا دیگر مسائل جزئی و کلان همه و همه دولت را مسئول آن می‌دانند در حالی که دولت باید فقط در اموری مثل بهداشت، توسعه و دفاع تمرکز پیدا کند باید دولت بتوانند جوانان را ترغیب کند تا کسب و کار خودشان را داشته باشند و بازیگران سنتی که عمدتا با رانت نفت سر و کار هستند کنار بروند.

ستاری ادامه داد: برخی از افراد فکر می‌کنند که در کنار هم مسئولی از جمله خود من یک شیر نفت قرار دارد که می‌توانم با باز کردن آن شیر نفت به این افراد تسهیلات ارایه دهم این دید آزار دهنده است و اتفاقا دولت نباید وارد کسب و کار شود چرا که پول نفت در هر کسب و کاری که وارد شده است مجالی برای ورود رانت داده و این اصلا خوب نیست.

معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به تحول در نظام اقتصادی کشور گفت: ساختار‌های اقتصادی، سیاسی و شرکت‌های ما و ساختار‌های بازیگران اصلی اقتصاد به زودی متحول می‌شود و ما به ایرانی تبدیل می‌شویم که خودروسازی، فولاد و سیمان دیگر صنایع برتر نیستند چرا که در مدت زمانی ما رشد اقتصادی را با تعداد دودوکش‌ها در کشور می‌شمردیم، اما در حال حاضر داشتن دودکش مزیت نیست و باید حذف شود و هدف ما تشکیل چنین زیست بومی است.

وی با اشاره به نیروی انسانی مناسب در ایران توضیح داد: ما در حوزه نیروی انسانی فوق العاده‌ایم. بخشی از این نیروی انسانی ما را نخبگانی تشکیل می‌دهند که بازگشت داشته اند و ما در برخی معیار‌های نیروی انسانی رتبه دوم یا سوم را داریم در حالی که در بحث‌های نهادی و کسب و کار مسئله داریم و رتبه ما در شاخص‌ها بالای صد است.

ستاری تاکید کرد: متاسفانه ما در دانشگاه افرادی را برای جامعه تربیت می‌کنیم که جامعه نیازی به آن‌ها ندارد ما چهار و نیم میلیون نفر دانشجو داریم که با این رقم رتبه پنجم یا ششم دنیا را در تولید مهندس داریم، اما نمی‌توانیم این افراد را در اقتصاد وارد کنیم. اینکه به راحتی و با سوراخ کردن زمین نفت به دست بیاوریم آنقدر درآمد دارد که یک فرد با دزدی هم نمی‌تواند چنین درآمدی داشته باشد لذا باید قدم‌های بزرگی برداشته شود.

معاون علمی فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: مثلا در حوزه فینتک ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تراکنش مالی داریم و در حوزه بیوتکنولوژی بزرگترین شرکت‌های منطقه و کمترین وابستگی به خارج از کشور را در این حوزه داریم لذا باید اجازه دهیم جوانان کار کنند و اقتصاد نفتی از بین برود و جوانان کارافرین شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر استارت آپ‌های موفق در کشور کسانی هستند که در طرح بازگشت نخبگان به ایران بازگشته و در ایران نیز استارت آپی را برپا کردند به عنوان مثال افرادی بودند که در گوگل فعالیت داشتند و به ایران بازگشته و ایده گوگل را در ایران بومی سازی و پیاده سازی کردند.

ستاری با اشاره به اینکه باید محیطی ایجاد شود تا اجازه دهیم جوانان فعالیت داشته باشند گفت: جوانان ما نشان دادند که می‌توانند و به عنوان مثال در حوزه سلول‌های بنیادی در ابتدا حرفی برای گفتن نداشتیم، اما در حال حاضر بیش از صد شرکت داریم که ۷۰ شرکت دانش بنیان هستند. پس این موضوع را فراموش نکنیم که باید بستن کسب و کار یک خیانت محسوب شود و محیط شکوفایی نیز توسط مردم و دولت ساخته شود.

معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به فرهنگ غنی کشور توضیح داد: ما ۶ هزار سال تاریخ علم داشتیم که این تاریخ در صد سال اخیر تا حد زیادی به واسطه اقتصاد رانتی نابود شده است حالا فهمیده ایم که این راه درست نیست و باید به راهی برویم که ارزش افزوده داشته باشد همان طور که می‌دانید استارت آپ‌هایی که از دولت پول می‌گیرند و رانت دارند پس از مدتی از بین می‌روند و لذا باید استارت آپ‌ها با همت خودشان بنا شوند، اما باید ما نیز شتاب دهنده‌ها را افزایش دهیم.

وی درباره فعالیت‌های دانشگاه شریف توضیح داد: سال‌هایی که من در این دانشگاه تحصیل می‌کردم در اطراف این دانشگاه تنها مغازه‌های ساندویچی و مکانیکی بودند، اما در سال‌های اخیر که این دانشگاه مراکزی را برای ایجاد شرکت‌ها به وجود آورده است می‌بینیم که ۴۵۰ شرکت در اطراف دانشگاه فعالیت دارند که هر ماه نیز به این تعداد افزوده می‌شود و ۱۲۰ واحد ظرف یک هفته در اطراف این دانشگاه به فروش رفته تا شرکت تاسیس شود.

ستاری در پایان خاطر نشان کرد: باید جهت گیری دانشگاه‌ها عوض شود و تفکرات شکل گرفته مردم را تغییر دهیم و در این راه ما نیز کنار نخبگان هستیم تا تغییرات در جامعه اتفاق بیفتد و نسل جدیدی از کارافرینان وارد بازار کسب و کار می‌شوند و تاکنون نیز قدم‌های خوبی برداشته شده چرا که ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش شرکت‌ها مبلغ کمی نیست و نشان می‌دهد که در GDP نقش را ایفا می‌کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۰
خود شخص شخیص جنابعالی به چه درد این جامعه خوردی که حالا در اومدی میگی فارغ التحصیلان دانشگاهی به درد جامعه نمی خورن.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار