در حالی که بیآبی در استان کرمان منجر به خشک شدن بسیاری از چشمهها و قناتها در روستاها شده است، گروههای جهادی دانشجویی اولویت خود را کمک به مردمی که با یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی روزگار سپری میکنند، در نظر گرفتهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ در این روزهای گرم تابستانی که زمین تشنه و خشکسالی، اکثر شهرها و روستاهای ایران را فرا گرفته، استان کرمان یکی از پهناورترین استانهای کشور نیز با مشکل کم آبی مواجه است و مردم با مشکلات کم آبی دست و پنجه نرم میکنند.
خشکسالی در کرمان آنقدر شدت گرفته است که ۸۴۹ روستای کرمان با خطر بیآبی در تابستان مواجه است و آمارها حاکی از کاهش آبهای ذخیره شده در سدها را نشان میدهد و اینکه استان کرمان ۷۰ درصد کاهش بارندگی داشته است.
وضع بد شهرستانهای جنوبی از نظر کاهش بارش باران اگرچه آب منطقهای کرمان کاهش بارش در این استان را ۷۰ درصد عنوان کرده؛ اما گزارش سازمان هواشناسی از میزان بارش در سال آبی جاری منتهی به ۱۷ اردیبهشت، کاهش ۷۱٫۱۱ درصدی را نشان میدهد.
وضع شهرستانهای جنوبی از نظر کاهش بارش به مراتب بدتر از دیگر شهرستانهاست؛ به طوری که هفت شهرستان جنوبی در جدول کاهش بارش در رتبه یک تا هفت جای گرفتهاند. منوجان، کهنوج، فاریاب، عنبرآباد، قلعهگنج، رودبار جنوب و جیرفت بیشترین کاهش بارش در استان کرمان را داشته اند که نشاندهنده وضعیت نامناسب جنوب کرمان است.
کشاورزان و دامداران شهرهای جنوبی استان کرمان از جمله شهرستان رودبار جنوب، این روزها بیش از همه به دلیل مشکلات کشاورزی خسارتهایی را متحمل شده اند و متاسفانه شاهد از دست رفتن محصولات کشاورزی خود بوده اند.
کمک به مردمی که با یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی روزگار سپری میکنند
رضا فرامرزی، مسئول گروه جهادی دانشجوی شهید فرامرزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه خشکسالیهای اخیر مشکلات بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است، می گوید: سابق براین بسیاری از مردم از فراوردههای دامی استفاده میکردند؛اما خشکسالی باعث شده است که کشاورزی و دامداری از رونق بیفتد و بسیاری از مردم این مناطق با یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی روزگار خود را سپری میکنند.
زنانی که برای دستیابی به آب باید کیلومترها راه بروند اما این روزها زنان در مناطق جنوبی برای تأمین آب محبور هستند مسیر طولانی را برای تهیه آب در گرمای تابستان طی کنند و برای حمل دبههای آب مشتقت فراوانی داشته باشند، مسئول گروه جهادی شهید فرامرزی میگوید که برای همین منظور گروه جهادی ما با راه اندازی کانالهایی اقدام به نزدیکتر کردن این مسیر برای تهیه آب مورد نیاز مردم از چشمه و قنات کرد تا اینکه دیگر نیاز نباشد که مردم این مسیر طولانی را طی کنند.
گروه جهادی شهید فرخ یزدان پناه نیز این روزها مشغول کمک رسانی به مردم هستند، علیرضا اسلامی، مسئول این گروه جهادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، میگوید: با توجه به اینکه مشکل بی آبی در استان شرایط بحرانی را ایجاد کرده، مهمترین اولویت ما در این گروه کمک به مردم در زمینه آب رسانی است.
حضور جهادگران دانشجو برای کمک به ساخت استخر
وی می افزاید: یکی از روحانیون این روستا که قصد ساخت استخر را برای آبیاری باغها و زمینهای کشاورزی داشت، پس از آماده شدن مصالح، گروه جهادی ما در اولویت فعالیتش قصد ساخت این استخر را دارد و با صحبتهایی که انجام شده، قرار است که گروه جهادی ما این مسئولیت را به عهده بگیرد.
اما بی آبی منجر به مهاجرت و ترک روستاها در برخی روستاهای این شهرستان شده است، مسئول گروه جهادی دانشجویی شهید فرخ یزدان پناه در این رابطه میگوید: برخی از ساکنین این منطقه از جمله تکاب شمالی در شهداد به دلیل مشکل کم آبی اقدام به مهاجرت به کرمان را دارند و گروه جهادی برای حل این مشکل تمام تلاشش را خواهد کرد.