به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،محمدعلی پورمختار در گفتوگویی در توضیح نحوه پرداخت خسارت و غرامتی که آمریکاییها قبل از خروج از برجام به افراد حقیقی و حقوقی ایرانی تحمیل کردند، گفت: دادگاههای داخلی صلاحیت رسیدگی به اینچنین دعاوی را دارد، این دادگاهها میتوانند شکایت افراد حقیقی و حقوقی را رسیدگی و احکامی صادر کنند اما از آنجایی که آمریکا در داخل کشور ما فاقد دارایی و اموال مشخصی است منوط به گرفتن رأی در دادگاههایی بینالمللی است.
لزوم پیگیری معاونت حقوقی در دادگاههای بینالمللی برای جبران خسارت ایرانیان
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بر اساس مستندات موجود معاون حقوقی ریاست جمهوری باید از طریق مرکز خدمات حقوق بینالمللی در دادگاههای حقوق بینالمللی طرح دعوا کند، زیرا با توجه به تحریمهای غیرقانونی و خلاف مقررلت بینالمللی خسارت جدی به اشخاص و شرکتها وارد شده است.
وی افزود: از سوی دیگر افراد حقیقی و حقوقی که وضعیتشان تحت تاثیر تصمیمات دولت آمریکا است میتوانند در دادگاههای داخلی ایالات متحده آمریکا طرح دعوا کنند، طبق اصول و قاعده بینالمللی هم این افراد و شرکتها باید اول در دادگاههای کشور مقابل طرح شکایت کنند و در صورتی که به نتیجه نرسد با کمک دولت از طریق دادگاههای بینالمللی اقدام کنند.
پورمختار یادآور شد: متاسفانه دادگاههای آمریکا مکررا علیه جمهوری اسلامی حکم صادر میکنند از این رو دولت ایران باید با سرعت بیشتری به شکایت این افراد رسیدگی کند تا بیش از این متحمل خسارت نشوند.
طرح دعوا در دادگاههای بینالمللی بعد از عدم حصول نتیجه در دادگاههای داخلی آمریکا
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: افراد حقیقی و حقوقی یا شرکتهایی که متحمل خسارت شدند نمیتوانند در دادگاه بینالمللی شکایت کنند، شکایت این افراد ابتدای ساکن باید دادگاههای آمریکا مطرح و رسیدگی شود، این قاعده بینالمللی و لزام الجرا است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در خصوص ضمانت اجرایی این چنین پروندههایی، گفت: در صورت عدم حصول نتیجه، دولت با استناد به عدم رسیدگی در دادگاه داخلی آمریکا باید رد دادگاههای بینالمللی طرح شکایت کند.
به گزارش دانشجو،معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام موج جدیدی از خسارات به افراد حقیقی و حقوقی ایرانی مطرح خواهد شد که میتواند مورد رسیدگی قضایی قرار گیرد، گفت: همه 110 میلیارد دلار خسارت تعیین شده براساس احکام صادره، برای قبل از خروج آمریکا از برجام است.
لعیا جنیدی درباره میزان غرامت هایی که آمریکا باید به ایران بپردازد، افزود: افراد و شرکت های بخش خصوصی که از اعمال و رفتارهای آمریکا طی چند دهه گذشته متضرر شدند یکسری دعاوی را در دادگاه های کشور مطرح کردند و آرایی هم به نفع این افراد حقیقی و حقوقی صادر شد که تا امروز حجم خسارت ها به بیش از 110 میلیارد دلار رسیده است.
منبع:خانه ملت