یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: تغییر رویکرد کردهای سوری بیانگر آن است که دولت سوریه به ثبات لازم رسیده است و این نشانه مثبتی است که ...
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تمایل کردها برای همکاری با ارتش سوریه در این کشور گفت: در واقع تمایل کردها برای این همکاری در نتیجه تحولات چند ماه اخیر در سوریه است. به این ترتیب که برای کردها کاملا مسجل شده است که ارتش سوریه اقتدار لازم برای حفظ تمامیت ارضی این کشور را دارد و از سوی دیگر کردها به این نتیجه رسیدند که دولتهای خارجی که وعده همکاری به آنها داده بودند از کمک به آنها عاجزند و اقدامات آنها تنها به تجزیه طلبی سوریه منجر خواهد شد.
وی افزود: کردها دریافتند که آمریکا به رغم همه وعده هایش علاقه و توان کمک به آنها را ندارند و از سوی دیگر ترکیه نیز در عرصه سوریه مداخلاتی انجام میدهد که به ضرر کردها تمام خواهد شد.
قنادباشی با اشاره به اینکه زاویه داشتن دولت ترکیه با کردها گفت: به دلیل این اختلاف نظر ترکیه همکاری خود را با کردهای تکفیری تروریستی افزایش داد و این اتفاق به نفع کردهای سوریه نیست.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه کردهای سوریه به غیر از تمایل به همکاری با ارتش سوریه به دنبال مقابله با ترکیه نیز هستند، گفت: اتحاد با دولت و ارتش سوریه سبب خواهد شد که تروریستهای تکفیری که مورد حمایت آنکاراست در منطقه سرکوب شوند که این به نوعی مقابله با ترکیه نیز محسوب میشود.
وی تصریح کرد: به هر حال تجربه به کردهای سوری نشان داد بهترین گزینه در شرایط فعلی همکاری با دولت سوریه است، چون تروریستهای ادلب بخشی آشکار و بخشی پنهان مورد حمایت ترکیه هستند و قبل از این نیز نفتهای دزدیده شده از سوریه با همکاری ترکیه به فروش میرسید.
قنادباشی با انتقاد از عملکرد دولت ترکیه یادآور شد: دولت آنکارا سیاستهای دوگانهای در مرزهای خود ایفا میکند که موجب انزجار کردهای سوریه شده است البته این به نفع سوریه است و این تصمیم کردها نشان دهنده این است که دولت بشار اسد ماندنی است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد کردهای سوری بیانگر آن است که دولت سوریه به ثبات لازم رسیده است و این نشانه مثبتی است که گذشته از آنکه به نفع کردها و دولت سوریه است در مناسبات منطقه نیز تاثیرات بسیار مثبت و سازندهای خواهد داشت.