به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بیژن کامکار، دبیر افتخاری جشنواره نواحی رحمت صبح امروز شنبه(۲۷مردادماه) در نشست رسانه ای هشتمین جشنواره بین المللی دف نوازی دف نواحی رحمت که در حوزه هنری برگزار شد با اشاره به درگذشت عزت الله انتظامی و غم بزرگ از دست دادن وی اظهار داشت: عزت الله انتظامی ۶ دهه از عمر خود را در سینما گذاشت و دیگر کسی نمی تواند جای این اساتید را بگیرد، همچنین ضیاءالدین دری را هم از دست دادیم که می خواستند سریال سنجرخان که درباره یکی از مشاهیر کردستان است را در سنندج بسازند که این امکان از بین رفت.
وی ادامه داد: ساز دف از بسط نشینی در خانه ها به موسیقی ایرانی بازگشته و بعد از ۱۳۰۰سال دوباره به موسیقی ما بازگشته است، این ساز توانست بسیاری از سازهای کوبه ای را دوباره به عرصه موسیقی ایرانی بیاورد.
این استاد موسیقی تاکید کرد: موسیقی به طور عام از منظر کیفی در سطح خوبی نیست اما از نظر کمی به بی نهایت رسیده ایم، امروز این موسیقی به سطحی رسیده است که می توان در آینده در کنسرت های جهانی دید.
کامکار با گلایه از دستگاه های متولی موسیقی یادآور شد: سه دستگاه یعنی وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش و صدا و سیما متولی موسیقی هستند که هرکدام باید یک گروه ارکستر داشته باشند و به آموزش موسیقی کمک کند، اما متاسفانه امروز شاهد هیچ فعالیت بنیادی از سوی این دستگاه ها نیستیم و این یک ضعف است.
در ادامه این نشست مرادی رییس حوزه هنری استان کردستان و دبیر جشنواره دف نواحی رحمت ضمن عرض تسلیت به موجب درگذشت عزت الله انتظامی و ضیاءالدین دری تصریح کرد: قرار بود استاد دری یک فیلم در استان کردستان به نام «سنجرخان» بسازند که متاسفانه عجل ایشان را مهلت نداد.
وی ادامه داد: این جشنواره در سه بخش ملودی نوازی، تک نوازی و گروه نوازی برگزار می شود، این جشنواره از چهارشنبه این هفته مصادف با عید قربان آغاز می شود و در روز جمعه این هفته در پردیس سینمایی بهمن سنندج اختتامیه را شاهد خواهیم بود.
مرادی بیان کرد: از سی استان به دبیرخانه آثار ارسال شده است، در این دوره ما سعی داریم مستر کلاس هایی هم داشته باشیم، ضمنا در این دوره ۲۵۰ هنرمندان در کردستان به رقابت خواهند پرداخت.
رییس حوزه هنری استان کردستان خاطرنشان کرد: امسال در برنامه اختتامیه از استاد «صدیق تعریف» یکی از هنرمندان به نام کردستان نیز تقدیر خواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد بخش بین الملل این جشنواره نیز گفت: یک گروه از اقلیم اربیل عراق دعوت شدند که در این مراسم حضور پیدا می کنند، امسال متاسفانه به خاطر مسائل ارزی با محدودیت های بودجه ای مواجه بودیم، ما از گروه های خارجی زیادی از جمله از ترکیه، اربیل عراق و چند کشور دیگر دعوت داشتیم اما به خاطر مسائل بودجه این امکان فراهم نشد.
در پایان این نشست محمد زرویی نصرآباد مدیر موسسه سپهر سوره هنر با بیان اینکه در جشنواره امسال نگاه ما براین است که کارگاه ها و مسترکلاس هایی را در استان ها و کردستان برگزار کنیم، امید است در سال آینده بتوانیم مسترکلاس هایی را با حضور اساتید ایرانی و خارجی را داشته باشیم.
وی افزود: امسال در مراسم اختتامیه هم یک هنرمند کردستانی به دف نوازی خواهد پرداخت که در روزهای آینده اسم آن نیز اعلام می شود.