مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری گفت: فرهنگ سازی رصد وضعیت دانش آموختگان در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید انجام گیرد و از اهداف این طرح نظام مناسب اطلاع رسانی به ذی نفعان در رابطه با وضعیت اشتغال در رشتههای دانشگاهی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مهدی کشمیری مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری در نشست هم اندیشی معاونان پژوهشی دانشگاههای کشور که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد گفت: مراکز آموزشی و پژوهشی باید پاسخگوی مطالبات و درخواستهای جامعه باشند که این مطالبات بعد از دو دلیل عمده به وجود آمده است که میتوان به غفلت دانشگاهها و ارایه نادرست توانمندیهای دانشگاهها در پاسخگویی به این مطالبات اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: دفتر برنامه ریزی امور فناوری از سه بخش علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شده و دامنه آن به بحث مراکز پژوهش و پارک علم و فناوری محدود نمیشود.
کشمیری با اشاره به اهداف طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان اظهار کرد: فرهنگ سازی رصد وضعیت دانش آموختگان در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید انجام گیرد و از اهداف این طرح نظام مناسب اطلاع رسانی به ذی نفعان در رابطه با وضعیت اشتغال در رشتههای دانشگاهی است.
وی در ادامه گفت: آمار و اطلاعات رشتههای آموزشی مازاد و مورد نیاز بازار کار و ارایه نتایج به مراجع ذیربط در حال پیگیری است و رصد مستمر ظرفیتهای محیطی و شرایط بازار کار محلی باید صورت گیرد. مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری با اشاره به حوزه ماموریتی این دفتر اعلام کرد: ماموریت دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی علمی فناوری صرفا حیطه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری و شرکتهای مستقر در آن است که از اهمیت فوق العادهای نیز برخوردار هستند.
وی در ادامه گفت: به منظور ایجاد و توسعه شرکتها و موسسات دانش بنیان و تقویت همکاریهای بین المللی واحدهای پژوهشی و فناوری مستقر در پارکهای علم و فناوری از مزایای قانونی ضوابط کار، معافیتهای مالیاتی و عوارضی برخوردار هستند.
کشمیری در خصوص عملکرد اخیر پارکهای علم و فناوری تصریح کرد: ۱۱ هزار شغل جدید، پایدارسازی ۱۹ هزار شغل قبلی، ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فروش، ۵۲۰ میلیون دلار صادرات و ۷۰۰ ایده تجاری شده و ۵۰۰ شرکت تازه تاسیس از دستاوردهای پارکهای علم و فناوری است و در حال حاضر ۴ نوع مرکز فناوری در دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری به رسمیت شناخته شده است.
وی هم چنین افزود: فرهنگسازی در حوزه کارافرینی نوآوری و توسعه فناوری از برنامههای کاری دفتر امور فناوری است، همگرایی و هماهنگی فعالیت مراکز دانشگاهی و پژوهشی، توجه به بازسازی و توسعه این موسسات از دیگر محورهای دفتر امور فناوری است.
کشمیری در خصوص گرنت فناوری گفت: گرنت فناوری از فعالیتهای اشتغال محور مراکزی مانند مدارس اشتغال وفعالیتهای خلاقانه تیم محور دانشجویان کارشناسی و طرحهای تجاری سازی شاخص و ملی حمایت میکند.