نویسنده کتاب «جوشکاری» گفت: متاسفانه آمار ازدواج دانشجویی نسبت به تعداد دانشجویان بسیار پایین است.
حجت الاسلام حسین عالمی، کارشناس مسائل خانواده و نویسنده کتاب «جوشکاری» در دومین بخش از گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: اگر بخواهیم کفویتهای امروز روانشانسی غربی را ملاک قرار دهیم با کفویتهای امروز روان شناسی غربی، علی(ع) و فاطمه(س) به هم نمیرسند. این یک کلمه، ازدواج را سخت و طلاق را آسان میکند. (بخش اول این گفتگو را از اینجا بخوانید.)
وی افزود: هیچ جای اسلام و هیچ جای تمدن، خدا و شیطان حرف مشترک ندارند یعنی به همان جدیت که اولیای خدا و اولیای طاغوت در مقابل هم هستند در زمینه اقتصادی و فرهنگی هم همین طور است. من اینها را با خون دل میگویم. مردم ما هنوز این را متوجه نشدهاند که چرا د گفتم ازدواج دانشجویی خطر است، چون الان از ازدواج دانشجویی حرف بزنیم هم روان شناسان و هم آخوندهای غربی حرفهای شیطان را به مردم یاد میدهند؛ نه حرفهای رسول الله را.
نویسنده کتاب جوشکاری گفت: در روانشناسی غربی اگر به مردم بگویید پیامبر در زمینه اقتصادی، سیاسی و پرستش حرفش با ابوسفیان یکی است میگویند نه، در همه زمینهها اختلاف نظر دارند. اما درزمینه ازدواج همه یک حرف میزنند و میگویند کفویت را رعایت کنید. در صورتی که پیامبر خیلی جدی در مقابل کفویت اقتصادی ایستاد و گفت: چه کسی گفته پولدار با پولدار و فقیر با فقیر باید ازدواج کند؟ «جبیر» و «زلفا» نمونهای از این دست است، که پیامبر پسر فقیری را به خواستگاری دختر ثروتمند و سیاه پوست را به خواستگاری سفید پوست میفرستد. پیامبر میگوید همین که این دو در اعتقادات مثل هم باشند کافی است.
وی در ادامه گفت: اگر قرار باشد بچهها را به سمت ازدواج دانشجویی هدایت کنیم و این حرفها را بزنیم، اینها را نگوییم بهتر است. اما گاهی باید خدا را شکر کنیم که آن عدهای که ازدواج میکنند خیلی کم هستند! در دانشگاه امیرکبیر ۱۴ هزار دانشجو داریم، اما در سال ۸۰ ازدواج دانشجویی داریم. آن هم دختران دانشجو هستند و تعداد پسران خیلی کمتر است و اکثرا به ارشد و دکترا برسند ازدواج میکنند آن هم خیلی کم. یعنی ما در دانشگاه امیرکبیر -که خودم در آن حضور دارم- میگویم ما یک درصد هم ازدواج نداریم.
حجت الاسلام عالمی با اشاره به این که توقع جوانان از ازدواج و مسائل اقتصادی مربوط به آن بالا رفته است گفت: در یکی از همایشهای مربوط به ازدواج که دختران دانشجوی پزشکی حضور داشتند، پرسیدم خانم محترم حداقل مسکن مورد نیاز برای شروع زندگی دو نفره چند متر است؟ گفتند ۱۵۰، ۲۰۰ متر. خانم خودم که با من زندگی کرده وقتی میپرسم حداقل مسکن چند متر؟ گفت: ۶۰، ۷۰ متر، این عدد زیادی است، به آنها گفتم در خوابگاه با شرایط اتاق ۱۲ متری، ۸ نفر زندگی میکنید چه طور میشود وقتی میخواهید ازدواج کنید ۷۰ متر به بالا میخواهید؟ ۱۲ متر خانه بس است. گفتند مگر میشود در ۱۲ متر زندگی کرد؟
وی افزود: در روسیه -کشورهمسایه ما- در ۲۲ سالگی ازدواج میکنند و خانههایی که پوتین در اختیار جوانان قرار داده ۲۰ متری هستند. امروز از هر دختر و پسری بپرسید اگر خانه ۲۰ متری داشته باشید حاضر نیستید ازدواج کنید؟ اینکه یک مسکن مجهز، ولی کوچک و اسباب اولیه زندگی مهیا باشد بهتر است یا اینکه جوانان به گناه و اعمال منافی عفت کشیده شوند؟ در کشور ما میگویند مسکن مهر قوطی کبریت است و شما راه حل بهتر بگذارید. مسکن مهر ۴۰ متری بود شما به مردم صد متری بدهید! این توقعات بالا از شروع یک زندگی را نشان میدهد که عملا تحققیافتنی برای همه نیست.
عالمی اظهار کرد: با همین تکنولوژی و دانش بچههای دانشجو میتوانیم اتاقهای ۱۵ متری برای زندگی طراحی کنیم. با طراحی دقیق همه چیز در دیوار میرود و آنوقت راحتتر میتوانیم سن ازدواج را از ۳۰ به ۲۰ برسانیم.