کد خبر:۷۰۶۷۱۳
وزیر آموزش‌ و پرورش:

مدرسه محلی برای حفظ کردن فرمول‌ها نیست/ رتبه‌بندی مدارس بر اساس برنامه‌ها

وزیر آموزش‌ و پرورش از مدرسه به‌عنوان محلی برای تمرین زندگی یاد کرد و گفت: مدرسه محلی برای حفظ کردن فرمول‌ها و معادلات نیست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری، سید محمد بطحایی وزیر آموزش‌ و پرورش اظهار کرد: مسیری که ما برای تحول در آموزش‌ و پرورش در پیش‌گرفته‌ایم، مبتنی بر سند تحول بنیادین است و این مسیر از دو جهت باید پیش برود.

وی افزود: مسیر اول، تحول در برنامه‌ها و ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزشی و پرورشی است زیرا ناخواسته و به دلیل مشغله‌های کمی در طی سال‌های گذشته، کیفیت در آموزش‌ و پرورش، مورد غفلت قرار گرفته است و مسیر دوم، تغییر مدیریت در آموزش‌ و پرورش است.

بطحایی ادامه داد: برای دستیابی به تحول و افزایش کیفیت در برنامه‌های آموزش‌ و پرورش، هدف‌گذاری‌های مختلفی در قالب چند طرح برنامه‌ریزی‌ شده است که این اهداف را به‌طور عملیاتی آغاز کرده‌ایم.

وی افزود: خروجی‌های ما در آموزش‌ و پرورش باید خروجی مورد انتظار جامعه باشد اما در شرایط موجود، بچه‌های ما آن چیزی که از آنها توقع داریم، نیستند.

وزیر آموزش‌ و پرورش از مدرسه به‌عنوان محلی برای تمرین زندگی یاد کرد و گفت: مدرسه باید به سمتی برود که به معنای واقعی مدرسه شود نه محلی برای حفظ کردن فرمول‌ها و معادلات باشد.

وی ادامه داد: تکالیف مدرسه باید مبتنی بر مسائل زندگی باشد و از حالت تکالیف صرف که جنبه رونویسی دارد، خارج شود و تکالیف درسی ما نباید هدف‌های تربیتی را به تباهی بکشاند بلکه باید تکالیف درسی  به بچه‌ها جرأت صحبت کردن، داستان‌نویسی و قصه‌گویی، دست ورزی و مهارت‌آموزی، انتقادپذیری و هویت‌یابی را آموزش دهد.

بطحایی اظهار کرد: برای تحول در آموزش‌ و پرورش، به کمک همه دستگاه‌های اجرایی نیاز داریم و باید آموزش‌ و پرورش اولویت اول همه دستگاه‌های اجرایی باشد؛ آموزش‌ و پرورش از عهده یک وزارتخانه برنمی‌آید و نیاز به مشارکت و حمایت همه دستگاه‌های اجرایی دارد و  اگر مشارکت همه دستگاه‌ها در کنار آموزش‌ و پرورش نباشد، پله‌های دادگستری‌ها خلوت نمی‌شود و خشونت در جامعه کم‌رنگ نمی‌گردد و حس عاطفه در جامعه تسری نمی‌یابد.

وی اضافه کرد: آموزش‌ و پرورش نباید از مسیرهایی که بن‌بست رسیده است به دنبال حل مشکلات خود باشد و تا زمانی که محتوا و روش مدیریت آموزش‌ و پرورش مطابق با روش‌های منسوخ باشد، تحولی رخ نخواهد داد.

وزیر آموزش‌ و پرورش تصریح کرد: جامعه ما باید نسبت به مدرسه احساس نیاز کند و رقابت‌های فردی در دوره آموزشی جای خود را به رقابت‌های گروهی بدهد و چشیدن طعم شکست و پیروزی باید گروهی باشد نه فردی.

وی در زمینه تغییر مدیریت در آموزش‌ و پرورش نیز اظهار کرد: رویکرد اصلی و اولویت اول، مدرسه است و مدرسه به‌عنوان اصلی‌ترین سازمان در آموزش‌ و پرورش است و بقیه سازمان‌ها نقش پشتیبانی‌کننده برای مدرسه را دارند.

بطحایی ادامه داد: با این نگاه ما به دنبال چهار برنامه اصلی در مدرسه هستیم که شامل ارتقای شایستگی و صلاحیت مدیران، تغییر و تحول در انتصاب مدیران و نظام کنترل و تضمین کیفیت مدارس و تفویض اختیار است.

وی افزود: اعتقاد دارم که اگر مدیر مدرسه فرد شایسته‌ای باشد، بسیاری از مسائل حل خواهد شد و باید همه افرادی که شایستگی دارند بتوانند متقاضی این جایگاه شوند.

وزیر آموزش‌ و پرورش، سنجش مستمر صلاحیت‌های مدیران و نظام کنترل و کیفیت مدارس را دو استراتژی مهم وزارت نام برد و گفت: مدارس باید بر اساس برنامه‌های خود رتبه‌بندی شوند و این رتبه‌ها توسط ذی‌نفعان قابل‌مشاهده باشد.

وی ادامه داد: اعتقاد دارم که خیلی از اختیارات قابل تفویض است و مدارس ما باید اختیار داشته باشند تا مسائل خود را مدیریت و حل کنند.

بطحایی با تأکید بر این نکته که اجرای این برنامه‌ها، نیاز به گفتمان سازی در جامعه دارد و تمامی مدیران کل و مدیران آموزش‌ و پرورش شهرستان‌ها باید در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند، افزود: در مسیر تحولی که ما در پیش‌گرفته‌ایم، بدون شک مقاومت‌هایی وجود خواهد داشت ولی با اعتقاد به یاری خداوند متعال و اعتقاد به توانایی‌های همکانم، تحول در آموزش‌ و پرورش را پیش خواهیم برد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار