رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران گفت: امیدواریم تا انتهای این دوره دیوان عدالت شهری راه اندازی شود چرا که پیش نیاز آن ایجاد شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجید فراهانی، در جریان اولین نشست خبری کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به نقش رسانهها در فرآیند شفاف سازی گفت: اصحاب رسانه نقش مهمی در بهبود و انعکاس فعالیت شوراهای شهر دارند و اگر طیف حرفهای رسانههای حوزه شهری نبود، وضعیت انعکاس شورای شهر کمرنگ بود و لازم میدانم از همه این عزیزان تشکر میکنم.
وی افزود: کمیته بودجه و نظارت وظیفه بررسی و نظارت بر حسن اجرای بودجه و فعالیتهای شهری دارد بر این اساس تلاش کردیم با تیمی جوان در تعامل با جامعه حسابداران رسمی و... بتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در رابطه با فعالیتهای این کمیته طی سال گذشته بیان کرد: ارزیابی و تدوین بودجه ۹۷ با همکاری شهرداری جز وظایف ما بود که راهبردهای اساسی آن با پیشنهادات شهرداری انجام و بحث و بررسی این بودجه با همکاری سایر کمیسیونها نهایی شد.
فراهانی تصریح کرد: تلاشهای زیادی برای ایجاد شفافیت در ارزیابی برنامه ریزی و نظارت مالی داشته ایم از این رو انتخاب حسابرسان مناطق به شکل شفاف و چند مرحلهای و با اعلام در روزنامه انجام شد و طی آن رقابت واقعی شکل گرفت که قیمت شکنی نسبت به سالهای گذشته صورت گرفته و حسابرسان خبرهتر وارد پروسه شدند.
وی ادامه داد: همچنین ذیحسابان منتخب شورا قبل خرج و حین خرج در مناطق مستقر شدند که مراحل انتخاب آن با دقت صورت گرفت و به تصویب شورای شهر رسید.
فراهانی افزود: فرایند انتخاب ذیحسابان جهت قبل از خرج و حسابرسان برای بعد خرج به شکل نهادمند صورت گرفت از این رو نظام نامه انتخاب حسابرس و نظام نامه انتخاب و نظارت بر عملکرد دیحساب را تدوین کردیم که این دو نهایتا سبب میشود تا گام مهمی برای تشکیل دیوان محاسبات شهری که جز وعدههای ما بوده است برداریم و امیدواریم تا انتهای این دوره دیوان عدالت شهری راه اندازی شود چرا که پیش نیاز آن ایجاد شده است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر در رابطه با سایر فعالیتهای این کمیته اظهار کرد: گزارش بررسی وضعیت پیشرفت پروژه ها، گزارش بررسی بودجه سالهای گذشته و بررسی و نظارت بر بودجه سال ۹۷ اهمیت دارد که در زمره فعالیتهای این کمیته مورد بحث و بررسی بوده است.
وی در پایان بیان کرد: در پایان از همه کارشناسان و متخصصان کمیسیون و ریاست این کمیسیون تشکر کنم و از اداره خوب جناب الویری در سال گذشته تشکر میکنم.
مجید فراهانی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر کاهش مصرف در شهرداری تهران که به پیشنهاد وی در صحن علنی به تصویب رسید، بیان کرد:در حوزه کاهش هزینه در شهرداری تهران حساسیت زیادی داریم و خواهش میکنم دوستان رسانه هر کجا هدر رفت منابع را مشاهده کردند، بدان بپردازند.
این عضو شورای شهر تهران با ذکر مثالی عنوان کرد: آب دادن به چمنها در ساعات اوج که شهردار تهران بخشنامهای برای جلوگیری از آن داشته تنها با پیگیری اصحاب رسانه صورت گرفت.
وی در رابطه با سایر راهبردهای لازم برای کاهش مصرف در شهرداری خاطر نشان کرد: بخشی از این مدیریت مصرف در خصوص کاهش مصرف انرژی است از این رو باید هزینه ساختمانهای شهری و شهرداری را کاهش بدهیم.
فراهانی تصریح کرد: با توجه به اینکه حدودا ۳۵۰ ساختمان شورایاری و بیش از ۷۰۰ ساختمان متعلق به شهرداری داریم که باید مدیریت انرژی صورت بگیرد همچنین مدیریت مصرف برق و آب در دستور قرار دارد از این رو شرکتی عنوان کرد راهبردی دارد تا ۶۰ درصد این موارد را به خصوص در بوستانها کاهش بدهد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت با تاکید بر هزینههای زیاد پروژههای عمرانی گفت: هزینههای عمرانی ساخت ساختمان در گذشته بیش از سه برابر استاندارد نظام فنی اجرایی انجام میشد و بنده برای اولین بار در بازدیدهای میدانی این امر را مشاهده کردم.
وی ادامه داد: وقتی بررسی کردیم چرا با مبلغ بالا قرار داد بسته شده توجیحات زیادی انجام گرفت. به عنوان مثال ساختمانی اداری در دو ماه پیش در کمیسیون ماده ۳۸ شهرداریها مطرح شد که پیمانکار این ساختمان را با متری حدود ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تومان انجام داده بود در صورتی که این ساختمان تجهیزات خاصی نداشته است از این رو برای ساخت یک ساختمان با آن شرایط حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر بیشتر مورد نیاز نبوده است.
وی ادامه داد: پیمانکار دلیل این امر را آن میدانند که شهرداری پول ما را دیر میدهد.
فراهانی افزود: یکی از مهمترین ثمرات سامانه شفافیت، قیمت شکنی است وقتی شهردار منطقه میداند قراردادش در سامانه قرار میگیرد باید در چهارچوب استاندارد لازم آن را انجام بدهد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در مثال دیگری بیان کرد: هزینههای مضاعفی وجود دارد که سعی میکنیم آنان را کاهش دهیم. به عنوان مثال در دیدار مردمی سندی آورده شد که مربوط به اجاره داربست برای یکی از کارهای شهرداری بود و مبلغ آن در حدود ۹۰ میلیون تومان بوده است.
فراهانی اضافه کرد: شهردار منطقه عنوان کرد که در سال، ۶ بار این داربستها را اجاره میکنیم یعنی متوسط شهردار منطقهای ۷۰۰میلیون تومان پول اجاره داربست میداده است.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم این داربستها را بخریم تنها ۱۰۰ میلیون تومان هزینه مورد نیاز است که یک نمونه ساده از کاهش هزینه است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت عنوان کرد: در این رابطه شهردار منطقه گفت که مقرر شده تا برون سپاری صورت بگیرد، اما برون سپاری در شرایط کنونی برای سازمانی که تورم نیرو دارد، معقول نخواهد بود و باید هزینهها را کاهش داد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در ادامه این نشست خبری در رابطه با تحقق بودجه ۹۷ شهرداری تهران گفت: طی آخرین آماری تا ابتدای شهریور ۹۷، مجموع تحقق بودجه، ۸۰ درصد به صورت نقد و غیر نقد بوده است؛ البته در حوزه درآمدهای نقدی حدود ۱۰۳ درصد تحقق بودجه داشته ایم و از در این مورد از برنامهها جلوتر هستیم.
وی در رابطه با رشد ۱۰۳ درصدی بودجه نقد شهرداری بیان کرد: دلیل این رشد، مصوبه شورا برای کاهش تخفیفات شهرسازی به سود بانکی و محدود شدن تقسیطها بوده است که تا عملی شدن آن، مردم پرداختهای زیادی داشته اند و تاثیر این تغییر در هفته آخر مرداد ماه بوده از این رو ورودی بالا در درآمدهای شهرسازی داشتیم که تکرار نخواهد شد و در ماههای آینده کمتر میشود.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با بیان مشکلات تحقق بودجه در حوزه غیر نقدی گفت: مشکل اصلی ما تحقق بودجه غیر نقد است چرا که در بحث انحلال کارگزاریها و تهاترها با مشکل جدی مواجه هستیم و در پنج ماه اول سال ۱۰ درصد محقق شده که برگشت سازمان املاک و مستغلات را در دستور کار قرار داده ایم و امیدواریم این مشکل رفع شود.