کد خبر:۷۰۸۲۳۷
صدیقی در جمع معاونان دانشجویی:

تشکیل ۳۵۶ کانون همیار مشاوره در دانشگاه‌ها/ اختیارات معاونت دانشجویی ارتقا خواهد یافت

رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: ۳۶۵ کانون همیار مشاوره برای کمک به دفاتر مشاوره در دانشگاهها تشکیل شده است 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی صدیقی، رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم امروز در دومین روز از گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور که در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: بحث ارتقاء معاونت دانشجویی به مرکز خدمات دانشجویی مطرح شده است. این کار در سه فاز انجام می‌شود.

وی افزود: در فاز اول اختیارات معاونت دانشجویی ارتقا خواهد یافت و آن‌ها مستقل‌تر عمل کرده و منابع مربوط به خود را راحت‌تر بدست می‌آورند و در واقع هویت معاونت دانشجویی قوی‌تر شده. در سال تحصیلی جدید هم می‌توان این کار را شروع کرد.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: در مرحله دوم به سمت سازمان‌ها و مراکز خدمات دانشجویی حرکت می‌شود تا این مرکز ساختاری مستقل، ولی وابسته به دانشگاه داشته باشد. از طرفی نیز سازمان برنامه باید همکاری کرده و یک ردیف مستقل برای این مرکز اختصاص دهد تا ما بتوانیم اعتبارات دولتی و سایر کمک‌ها را به آن فراگیر کنیم. صدیقی با اشاره به فاز سوم ساختار معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها افزود: در این فاز بحث هدفمند کردن یارانه‌ها مطرح است. سازمان برنامه موظف است علاوه بر یارانه ها، اعتباراتی را در اختیار صندوق رفاه دانشجویان قرار دهد که به تدریج بین دانشگاه‌ها توزیع شود.
وی خاطرنشان کرد: رستوران‌های مکمل باید گسترش یابد و تنوع بخشی غذا باید به صورت جدی پیگیری شود. دانشگاه‌های که به این سمت هنوز حرکت نکرده اند نیز از برنامه عقب مانده اند. یکی از منابعی که ما به وسیله آن به دانشگاه‌ها کمک می‌کنیم همین رستوران‌های مکمل خواهد بود.

رئیس سازمان امور دانشجویان یادآور شد: بنای ما اصلا درآمدزایی از رستوران‌های مکمل نیست بلکه دانشگاه‌ها باید کمک کنند که قیمت غذا در این رستوران‌ها کاهش یابد.
صدیقی به تامین مواد غذایی در شروع سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خاص کشور از حدود یک ماه پیش این بحث پیگیری شده است. از طرفی نیز ما نمی‌خواهیم تصدی گری انجام داده و مواد غذایی را خریده و تقسیم کنیم. از طرفی نیز باید شما را به سمت منابع اصلی هدایت کنیم و در این راستا با ستاد تنظیم بازار نیز صحبت‌هایی کرده ایم.

معاون وزیر علوم به بحث تربیت بدنی در حوزه دانشجویی اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته، رتبه بندی سالن‌های ورزشی پیگیری می‌شود، طرح زمین چمن مصنوعی و در کنار بحث اتاق سلامت پیگیری می‌شود و در حال حاضر ۲۰ دانشگاه درخواست خود را برای ایجاد زمین چمن مصنوعی ارائه داده اند.

وی در ادامه به فاز سوم طرح سیمای اجتماعی زندگی دانشجویی اشاره کرد و گفت: این طرح از اواخر سال گذشته آغاز شده است، نتایج آن آماده شده، دانشگاه‌ها می‌توانند از نتایج آن برای برنامه ریزی بهتر در حوزه دانشجویی استفاده کنند. همچنین باید دانشگاه‌ها از کانون‌های همیار دفاتر مشاوره حمایت کنند. این کانون‌ها رشد خوبی داشته، در حال حاضر ۳۵۶ کانون همیار دفاتر مشاوره با حضور بیش از ۱۴ هزار دانشجو فعال است و پتانسیل خوبی برای رابط بودن بین مرکز مشاوره و دانشجویان است.

صدیقی همچنین به شورا‌های صنفی و ارتباط بیشتر با این تشکل دانشجویی توسط معاونین دانشجویی اشاره کرد و تصریح کرد: تا جایی که می‌توانیم به نیاز‌هایی که از سوی این شورا‌ها ارائه می‌شود، توجه کرده و به آن پاسخ دهیم، جایی که با محدودیت مواجه بودید به آن‌ها توضیح دهید و بخواهید این همیاری و همکاری ادامه یابد. در حال حاضر در برخی از دانشگاه‌ها این شورا‌های صنفی تشکیل نشده، آئین نامه شورا‌های صنفی در کمیسیون آئین نامه‌ها در حال اصلاح است. رئیس سازمان امور دانشجویان به بحث اتحادیه شورا‌های صنفی دانشجویی اشاره کرد و گفت: شورای صنفی درون دانشگاهی بوده و مسائل دانشگاه‌ها با یکدیگر متفاوت است. برخی مسائل مانند سنوات وجود دارد که به صورت مشترک است. عمده کار این تشکل ها، درون دانشگاهی است. وی اظهار داشت: خیلی از مسائل دانشگاه‌ها با یکدیگر یکسان نیست که بخواهد اتحادیه تشکیل شود. بر همین اساس ما بحث نمایندگان شورا‌های صنفی با انتخاب خودشان را در شورای مرکزی نظارت بر امور صنفی مطرح کردیم که هنوز این ۴ نفر انتخاب نشده اند که امیدواریم این بحث دنبال شود. صدیقی تاکید کرد: ما ورود شورا‌های صنفی به مسائل آموزشی را مجاز نمی‌دانیم و خواستار این هستیم که شورا‌های صنفی در بخش خدمات دانشجویی دانشجویان مشارکت کنند. وی افزود: اصرار به حضور شورا‌های صنفی داریم و امیدواریم از این پتانسیل نیز دانشگاه‌ها به خوبی استفاده کنند.

صدیقی به ارتقا سطح خوابگاه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: تا پایان امسال باید ۲۰۰ خوابگاه ۳ و ۴ به سطح بالاتر ارتقا یابد و ما تلاش می‌کنیم خوابگاه‌هایی که ارتقا یافته به وضعیت قبل باز نگردد. وی به شرایط اقتصادی جامعه اشاره کرد و افزود: دار این شرایط اقتصادی و شرایط خاصی که وجود دارد دانشجویان هستند که مشکلات اقتصادی دارند و با توجه به اینکه عزتمند هستند این موضوع را نشان نمی‌دهند، شما باید بیشتر فکر کرده، دانشجویانی که در تامین اجاره بها خوابگاه و غذا مشکل داشته باشند شناسایی کرده و مشکلات آن‌ها را پیگیری کنید. صدیقی در ادامه به تشکیل ستاد پیگیری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند این ستاد را را‌ها ندازی کرده و مشکلات خدمات رفاهی را پیگیری کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار