کد خبر:۷۰۸۳۰۶
با تلاش محققان؛

رویای سفر به فضا با آسانسور محقق می‌شود

مهندسان ژاپنی موفق به ساخت مدلی از آسانسور فضایی شده‌اند و حالا قصد آزمایش آن را دارند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از ساینس آلرت؛ پرتاب موشک کار دشواری است، هزینه هنگفتی دربر دارد، به‌مقدار زیادی سوخت نیاز دارد و منجر به آلودگی اتمسفر نیز می‌شود. یکی از راه‌هایی که می‌تواند این مشکلات را حل کند استفاده از آسانسوری است که سیاره زمین را به فضا متصل کند. شاید این ایده در ابتدا کمی دور از باور به نظر برسد، اما جالب است بدانید که مهندسان ژاپنی نه تنها این رویا را به واقعیت تبدیل کرده‌اند بلکه به‌زودی آن را آزمایش هم می‌کنند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه شیزوکا قرار است ۱۱ سپتامبر نمونه اولیه‌ای از آسانسور فضایی را به مدار زمین بفرستند. این آسانسور فضایی از دو ماهواره مکعبی به اندازه ۱۰ سانتی‌متر تشکیل شده است که توسط یک کابل فولادی ۱۰ متری به‌هم متصل شده‌اند.

یک جعبه موتوری روی این کابل فولادی، بین دو ماهواره، قرار می‌گیرد که می‌تواند به جلو و عقب حرکت کند. دوربین‌هایی که روی ماهواره قرار دارند نیز روند پیشروی این کار را تحت نظر می‌گیرند.

این اولین باری است که حرکت آسانسور در فضا آزمایش می‌شود. مهندسان برای بیش از ۱۰۰ سال آرزوی ساخت یک آسانسور فضایی را داشتند. ایده آسانسور فضایی توسط کنستانتین تسیولکواسکی در سال ۱۸۹۵ مطرح شد، این فکر بعد از دیدن برج ایفل به ذهن این دانشمند روسی رسید.

باوجود این که این ایده در کتاب‌های علمی تخیلی مطرح شد؛ اما چالش‌های فنی مربوط به ساخت این آسانسور فضایی برای تبدیل شدن به واقعیت بسیار پیچیده بودند. برای مثال این تکنولوژی باید از مواد سبکی ساخته شود که زیر بار وزن خود سقوط نکند. همچنین باید به‌قدری قدرتمند باشد که تا تنش ناشی از نیرو‌های گریز از مرکز خورشید، زمین و ماه را تحمل کند.

شرکت ساخت‌وسازی که با دانشگاه شیزوکا کار می‌کند، امیدوار است که طرح آسانسور فضایی تا سال ۲۰۵۰ عملی شود. این پروژه شامل یک ایستگاه فضایی ثابت در مدار زمین (در فاصله ۳۵ هزار کیلومتری) و افساری در اقیانوس آرام می‌شود. قرار است برای ساخت کابل از تکنولوژی نانولوله کربنی استفاده شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار