کد خبر:۷۰۸۸۷۳
ولایتی:

شناساندن هویت ملی و دینی به دانش‌آموزان اولین هدف مدارس سما است

رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد گفت: اولین هدف تعلیم و تربیت در مدارس سما، شناساندن هویت ملی و دینی به دانش‌آموزان است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی‌اکبر ولایتی رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد در گردهمایی و اولین کارگاه آموزشی مدیران مدارس نمونه منتخب سما گفت: امروز توفیقی است در خدمت استادان و مسئولان مدارس سما هستم. تا به حال سابقه نداشته که این تعداد مدارس ابتدایی تا متوسطه به صورت زنجیره‌ای و در یک سازمان آموزش عالی فعالیت داشته باشند.

وی ادامه داد: لطف الهی است که چنین ظرفیتی در اختیار ما قرار گرفته و سؤال خواهد شد که وقتی چنین ظرفیتی در اختیار داشتیم و تربیت فرزندان با ما بوده، چه دستاوردی داشته‌ایم و آیا آن طور که باید به آن‌ها توجه کرده ایم.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آموزش در اسلام، تزکیه و تعلیم است، گفت: در قرآن کریم تاکید شده که تعلیم بر تزکیه تقدم دارد و پرورش بر تعلیم مقدم است، بنابراین ارتقای کیفی مدارس سما باید اولویت کاری ما باشد.

ولایتی بیان کرد: با آمدن طهرانچی و به دنبال زحماتی که فرهاد رهبر در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی کشید، امیدواریم شاهد این مقدمه باشیم که مدارس سما متناسب با ذی‌المقدمه آن باشد، یعنی کسانی که از مدارس سما فارغ‌التحصیل می‌شوند، در امتحان سراسری و در ورود به دانشگاه سبقت بگیرند و برای ورود به دانشگاه امتیاز داشته باشند.

وی با بیان اینکه تربیت کودک در اسلام از دوره جنینی آغاز می‌شود، گفت: دوره پیش‌دبستانی دوره شکل‌گیری شخصیت افراد است، اگر بخواهیم ایران آینده درخشانی داشته باشد که حتماً خواهد داشت، باید کودکان را خوب تربیت کنیم.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اکنون عملکرد سازمان سما کمال مطلوب نیست، گفت: البته در این مورد کسی مقصر نیست، چرا که تاکنون نقشه راهی برای مدارس سما نبوده است. آنچه برای ما اهمیت دارد، این است که تزکیه در مدارس سما باید مقدم بر تعلیم باشد و فارغ‌التحصیلان ما با سایر مدارس تفاوت داشته باشند و دارای برجستگی و وجه تمایز باشند.

وی با تأکید بر اینکه انتخاب افراد در مدارس سما باید به درستی اتفاق بیفتد، تصریح کرد: نباید محیط مدرسه و خانه تضاد داشته باشد، چرا که اگر کودک در محیط مدرسه تربیت مناسب شود، اما محیط خانواده متناسب با آن نباشد، خروجی مطلوبی نخوهد داشت.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ایجاد امید و اعتماد به نفس باید سرلوحه مدارس سما باشد، گفت: دشمنان جمهوری اسلامی ایران به ویژه آمریکا به صراحت اعلام می‌کنند که به دنبال نابودی ملت ایران هستند. در زمان ریاست‌جمهوری ریگان هم گفته بودند که باید ریشه ملت ایران خشک شود و تلاش خودشان را کردند. نتیجه دشمنی آن‌ها در حوزه سخت‌افزاری و نظامی، ناکامی بود و بعد از آن به حوزه نرم‌افزار ورود کردند و تلاش دارند از این طریق فرهنگ غربی را به فرزندان ما القاء کنند.

ولایتی با طرح این سوال که با توجه به تهدیدات نرم‌افزاری دشمن در حوزه فرهنگی، وظیفه مدارس چیست؟ بیان کرد: وظیفه ما در حوزه تربیتی و تعلیمی، ایجاد اعتماد به نفس و تقویت هویت دینی و ملی است و اگر از ما بپرسند که هدف اصلی از تعلیم و تربیت در سما چیست، باید بگوییم که اولین هدف شناساندن هویت ملی و دینی به دانش‌آموزان است.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه هویت ایران، اسلام و اهل بیت (ع) باید برای کودکان تعریف شود، گفت: اگر ما در مدارس سما توانستیم این هویت‌ها را به کودکان بیاموزیم، هجمه نرم‌افزاری بیگانگان بی‌اثر خواهد شد و امثال شهید حججی تربیت می‌شوند.

ولایتی افزود: فرزندان این مملکت باید افتخار کنند که از نسل سعدی، حافظ، مولانا، ابن‌سینا و... هستند و اگر توانستیم این اعتماد به نفس را در آن‌ها به وجود بیاوریم، توانسته‌ایم به هدف اصلی‌مان دست یابیم.

وی با تاکید بر اینکه تربیت در مدارس سما باید مبتنی بر تربیت اسلامی و سنت ایرانی باشد، گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی با کسی تعارف نداریم و مخالف غرب‌زدگی هستیم. امروز غرب‌زدگی شکل کار را تغییر داده، چرا که زمانی برخی از افراد همچون تقی‌زاده معتقد بودند که اگر می‌خواهیم تغییر کنیم، باید از فرق سر تا نوک پا فرنگی شویم، اما در طول تاریخ دیدیم که کشور‌هایی که فرنگی شدند، غربی‌ها مانند دستمال مصرف شده آن‌ها را به دور انداختند.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: نگاه جوامع غرب به سایر کشور‌ها مانند دیدگاه افلاطون است که مردم دنیا را به دو دسته متمدن یا یونانی و بربر (وحشی) یا غیریونانی تقسیم می‌کرد و این نگاه هنوز وجود دارد

ولایتی با اشاره به اینکه ایران دارای ۱۰ هزار سال سابقه فرهنگی است، گفت: شیخ‌الرئیس در شرح زندگینامه خود می‌گوید زمانی که به ۱۸ سالگی رسید، هر کتابی که می‌خواند برای او تازگی نداشت. پس می‌توان اینگونه برداشت کرد که با توجه به عمر ۵۸ ساله ابن‌سینا، ۴۰ سال هر چه داشت، از ابتکارات خود بود و ایران چنین ظرفیت و استعداد‌هایی دارد و دلیل دشمنی‌ها با ایران، وجود چنین ظرفیت‌هایی است.

وی عنوان کرد: رسالت سنگینی در مدارس سما بر دوش ماست و امیدوارم شاهد پیشرفت در تزکیه و تعلیم دانش‌آموزان آن باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار