سوالی که به ذهن متبادر می شود این است که وزارت ارشاد دقیقا دارد چه کار میکند!؟ و این سریال بر چه اساسی مجوز انتشار گرفته است؟ مگر وظیفه ارشاد ممانعت از تولید و انتشار محصولاتی نیست که واضحا مصداق فساد و ترویج فحشا هستند؟
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این روزها حال و هوای فرهنگ به همان اندازه وخیم است که حال و هوای اقتصاد! محصولات فرهنگی بیش از پیش به سمت ابتذال میرود و مسئولان و مدیران وزارت ارشاد گویا در خواب عمیقی به سر میبرند. محصولات سینمایی در افزایش فضای اروتیک و دیالوگهای مبتذل از هم سبقت میگیرند و در شبکه نمایش خانگی، محصولات منتشر شده، سبک زندگی مدرن و مبتذل را به مخاطبانشان ارائه میدهند؛ و گویا دیگر هیچ نهادی هم متولی حفظ و صیانت از حریم خانواده نیست. در همین راستا سریال جدیدی از شبکه نمایش خانگی در حال پخش است که سطح ابتذال در آن را شاید بتوان در نوع خود بی سابقه دانست.
«ممنوعه» نام سریال جدید نمایش خانگی است که تا به حال دو قسمت آن توزیع شده و قرار است قسمتهای بعدی این مجموعه نیز به صورت هفتهای به دست مخاطبانش برسد. در خلاصه داستان این مجموعه آمده است: «ممنوعه داستان سه نسل را به صورت همزمان و پیوسته روایت میکند، از دغدغههای امروز جوانان تا آسیب مسائل روز خانوادگی و اجتماعی...»
نکته قابل توجه این است که سازندگان این مجموعه با بیان این گزاره که دارند مسائل و آسیبهای اجتماعی را مورد بررسی قرار میدهند، هر چه دلشان میخواهد را برای فروش بیشتر به مبتذلترین شکل به تصویر میکشند. این ادعا زمانی روشنتر میشود که مدیر تولید این سریال در مصاحبه با روزنامه جام جم نکته قابل تاملی را به زبان میآورد، او در پاسخ به سوالهای جام جم نسبت به جنسی و مبتذل بودن سریال پاسخهای متفاوتی میدهد و در آخر از خبرنگار جام جم میخواهد که درباره آنها خوب بنویسد، و در ادامه میگوید:
«برای اینکه این صنعت زنده بماند باید بفروشیم. هر قدر فروش بد باشد و پایینتر بیاید، این صنعت هم زمین خواهد خورد» از همین جمله میشود فهمید که این حجم از ابتذال در سریال از کجا آب میخورد؛ تولیدگنندگان این مجموعه به دنبال افزایش مخاطب و فروش بیشتر هستند و چه چیزی جذابتر و بفروشتر از مدل سریالهای ترکیهای و مبتذل.
در اوایل قسمت یکم این سریال، چند دختر و پسر جوان را میبینیم که در ویلایی در شمال کشور مشغول بازی هستند؛ ورقهای بازی بین افراد پخش میشود و حاکم باید حکم کند که برای هرکس چه اتفاقی بیوفتد، در این بخش حاکم که پسری از اعضای گروه است حکم میکند شماره ۳ و ۵ باید امشب باهم بخوابند و طبیعتا رابطه جنسی برقرار کنند. با موافقت اکثریت اعضای گروه، بازی اجرا میشود و دختر و پسری برای اجرای این حکم انتخاب میشوند. در همین لحظه پدر دختر از راه میرسد و به خانه میروند.
بخشی از سکانس سریال ممنوعه که بی بندوباری جنسی را بین خانوادهها ترویج میکند.
نکته جالب این جاست که مدیر تولید این سریال در پاسخ به سوال جام جم به این که این صحنه ترویج رابطه ضربدری و ابتذال است میگوید:
«خب مگر بعدش را دیدهایم؟! انجام کار را دیدهایم؟!»
گویا ابتذال از منظر مدیر تولید این سریال تنها به تصویر کشیدن رابطهی جنسی است، و بیان این مسائل و عادی سازی این مدل از زندگی ابتذال به حساب نمیآید!
در بخشهای دیگر قسمت اول این مجموعه شاهد استفاده متعدد از مواد مخدر و مشروبات الکی هستیم. شاید بتوان قسمت اول این مجموعه را برپایه سکس، مواد مخدر و مشروبات الکی تعریف کرد. استفاده از کلمات و حرکات اروتیک و بی بندوباری اعضای گروه به قدری زیاد است که به نظر میرسد این سریال بیش از بقیه آثار مبتذل ساخته شده از خط قرمزها عبور کرده است.
ترویج علنی شرب خمر در قسمت اول این مجموعه
سوالی که به ذهن متبادر میشود این است که وزارت ارشاد دقیقا دارد چه کار میکند؟! و این سریال بر چه اساسی مجوز انتشار گرفته است؟ مگر وظیفه وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ممانعت از تولید و انتشار محصولاتی نیست که واضحا مصداق فساد و ترویج فحشا هستند؟ جالب است که با این حال، حسین پارسایی مدیرکل دفتر نمایش خانگی، مستند و کوتاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پشت صحنه این سریال مبتذل بازدید کرده و با عوامل آن به گفتگو نشسته است.
آن چه از ظاهر ماجرا بر میآید مدیران وزارت ارشاد در جریان کامل تولید این محصول ضدفرهنگی بوده اند و با این اوصاف بازهم جلوی انتشار آن را نگرفته اند. باید پرسید اگر وزارت ارشاد متولی صیانت از فرهنگ ایرانی اسلامی جامعه نباشد از چه نهادی باید چنین توقعی داشت؟ انتشار این محصولات مبتذل که مروج زندگی مدرن و بی قید و بند هستند، قطعا صدماتی را بدنه جامعه و قشر نوجوان و جوان وارد میکنند که شاید نتوان به این سادگیها آنها را ترمیم کرد.