
اردوی جهادی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مناطق محروم قروه برگزار شد/ اطلاعات روستائیان در خصوص بهداشت فردی ضعیف است
ابراهیم اسدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: سومین مرحله اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان شهریور ماه سال ۹۷ در قالب تیم پزشکی حرفه ای برگزار شد.
اسدی افزود: این اردو با همکاری و مشارکت کانون جهادی، بسیج دانشجویی و کانون خیریه همدلی همچنین با حضور اساتید، دانشجویان، کارکنان و همکاری مسئولین شهرستان قروه در بخش چاردولي؛ روستاهاي نارنجك و دوسر و شيروانه برگزار شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه اردوی جهادی دانشگاه علوم پزشکی از یکم تا دهم شهریور با حضور متخصصین پزشکی برگزار شده، بیان داشت: در این اردوی ۱۰ روزه حدود ۳۵ نفر از دانشجویان، اساتید و کارکنان جهادگر در قالب تیم های غربالگری، علوم آزمایشگاهی، پزشکی، دندانپزشکی، مامایی، بهداشت محیط، پرستاری، مشاوره خانواده، گروه فرهنگی، عوامل اجرایی و تیم مستند سازی به ارائه خدمات به مردم روستاهای مذکور پرداختند.
اسدی در ادامه با اشاره به وضعیت محرومیت این مناطق در عرصههای بهداشتی_درمانی گفت: هر چند این مناطق به همت وتلاش مسئولین استانی در عرصهی بهداشتی_درمانی از درجه محرومیت کمتری نسبت به مناطق دیگر برخوردار است، اما همچنان مشکلاتی قابل روئیت است و نیازمند همت جدی مسئولین برای برطرف کردن این قبیل مشکلات هستیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: از جمله مشکلات روستائیان می توان به عدم دسترسی آسان به پزشکان متخصص اشاره کرد؛ باتوجه به قوانین مربوطه در خصوص ارجاع به پزشک متخصص، باید سیکل پزشکی برای روستائیان دارای دفترچه بیمه روستایی طی شود و این قابل احترام است، اما مسئولین باید به این مساله توجه کنند که دسترسی به پزشکان در خانهی بهداشت و مرکز بهداشت برای تایید جهت ارجاع به پزشک متخصص، بسیار دشوار است، لذا مسئولین باید جهت رفاه حال روستائیان، بستر مناسب تری برای دسترسی مردم روستا به پزشکان متخصص را فراهم آورند.
اسدی با بیان اینکه آموزشهای بهداشتی و درمانی در این مناطق مورد غفلت واقع شده است، اظهار داشت: اطلاعات در خصوص بهداشت فردی در مدارس و محافل عمومی بسیار ضعیف است و عملا می توان گفت آموزشی در خصوص بهداشت فردی در این مناطق انجام نشده است.
وی افزود: مردم این مناطق در زمینه بهداشت دهان و دندان دچار مشکل هستند و گاها در سنین جوانی با مشکلات زیادی در این حوزه روبه رو میشوند. همچنین دانشجویان متخصص با ارائه تحقیقات خود به مرکز علوم پزشکی کردستان در خصوص آب آشامیدنی مردم این مناطق، در پی حل این معضل برآمدند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کردستان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در خصوص تربیت مدیران جهادی و تاکیدات ایشان بر برگزاری این اردوها خاطرنشان کرد: اردوهای جهادی علاوه بر سازندگی برای مردم محروم، به خود سازی و تربیت مدیران جامعه کمک خواهد کرد، چرا که حضور دانشجویان در این مناطق و لمس کردن مشکلات مردم از نزدیک، خود عامل کمک کننده در جهت محرومیت زدایی میباشد. دانشجو و دانش آموختهای که با بطن مشکلات مردم آشناست، به طور قطع برای حل مشکلات آنها در سطوح مدیریتی دلسوزتر خواهد بود.