آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۹۵۲۷

هشدار مقام ارشد سازمان ملل پیرامون تحریم یکجانبه علیه ایران

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد در خصوص پیامد‌های تحریم‌های آمریکا علیه ایران هشدار داد.

هشدار مقام ارشد سازمان ملل پیرامون تحریم یکجانبه علیه ایرانبه گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام ارشد سازمان ملل متحد روز دوشنبه نسبت به عواقب تحریم‌های آمریکا علیه ایران هشدار داد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» «مارک لوکاک» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و امداد رسانی در نشست خبری گفت: «اگر تاثیر [تحریم‌ها]افزایش یابد، ممکن است تحرک بسیار زیادی را نه تنها بین افغانستان و ایران، بلکه به مکان‌های دیگر نیز شاهد باشیم. ما شاهد پناهجویانی هستیم که زمان زیادی را در ایران به سر برده‌اند [اما] اکنون به سوی ترکیه در حرکت هستند تا از آنجا به اروپا بروند.»

وی با بیان این که سازمان ملل متحد نسبت به این مسئله به کشور‌های اروپایی هشدار داده است، افزود: «ما به کشور‌های اروپایی هشدار دادیم از آنجایی که آن‌ها در کل مباحث سیاسی درمورد تحریم‌ها مشارکت دارند، باید این عامل را نیز مدنظر داشته باشند.»

لوکاک با اشاره بر تاثیر گذاشتن تحریم‌های آمریکا بر ارزش پول ملی ایران گفت: «تحریم‌ها وجود دارد، تحریم‌های آمریکا و فشار این کشور در حال حاضر قابل مشاهده است. ارزش ریال ایران کاسته شده و بنابر این قدرت خرید بسیاری از مردم بسیار کاهش می‌یابد، این امر بر همه تاثیر می‌گذارد. این مسئله بر پناهجویان نیز اثر می‌گذارد.»

برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، میان ایران و ۵ کشور دیگر (آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین، روسیه) به اضافه اتحادیه اروپا در ماه تیر سال ۹۴ شمسی (۲۰۱۵ میلادی) به امضای همه طرفین رسید. آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ (۲۰۱۸ میلادی) به طور یکجانبه از برجام خارج شد، اما طرف‌های اروپایی برجام مدعی ادامه اجرای تعهدات خود شده‌اند.

اتحادیه اروپا چندی پیش بسته قوانین مسدودساز برای حمایت از ایران و شرکت‌های اروپایی در قبال تحریم‌های آمریکا را ارائه کرد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این قوانین در عمل نمی‌تواند مانع از خروج شرکت‌های بزرگ اروپایی از ایران شود.

کمیسیون اروپا نیز اول شهریور ماه اعلام کرد که توافقنامه‌ای به ارزش ۱۸ میلیون یورو متمرکز بر همکاری با بخش خصوصی ایران را به تصویب رسانده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این مصوبه مربوط به توافقی است که دو سال پیش برای همکاری با اروپا صورت گرفته و با بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام ارتباطی ندارد. مقامات ایرانی بر ناکافی بودن تحرکات اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای و جبران چالش‌های ناشی از خروج واشنگتن از این توافق تأکید کرده‌اند.

برخی تحلیل‌گران از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، برجام را خاتمه‌یافته لقب داده بودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار