به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بررسی محصولات نانو و ارائه تاییدیه نانو مقیاس به آنها از جمله فعالیتهای مهم ستاد توسعه فناوری نانو از ۳ سال گذشته بوده است. در واقع بررسی مواد و محصولات تولید و عرضهشده در حوزه فناوری نانو، سبب شفافیت بازار محصولات نانو شده و به ارتقای کیفی این محصولات و افزایش اعتماد مصرف کنندگان کمک میکند. یکی از این محصولات که توسط یک شرکت دانش بنیان به تولید رسیده، بشقابهای چینی است.
شستن بشقابهای چینی پس از صرف غذا کاری ملالآور است. ظروف چینی چرب، بسیار لیز و شکننده هستند و لکّههای چربی در برخی از موارد پس از شستشو همچنان باقی میمانند، با همین تفکر محققان ایرانی موفق شدند خاصیت آبگریزی را به محصولات چینی اضافه کنند تا مشکلات شستن کمتر شود. این محصول اکنون در بازار موجود است و در دسترس مردم قرار دارد.
این ظروف چینی که مورد تایید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است با کمک نانوذرات دارای یک سطح آبگریز بوده و هر گونه مایع قطبی را بر روی سطح به صورت قطرهای شکل میسازد و از پخش شدن مایعات بر روی سطح جلوگیری میکند و در نهایت باعث شستشوی آسان ظرف میشود.