کد خبر:۷۰۳۵۳۳
سرکار در مراسم برگزیدگان نانو و رسانه:

صادرات ۲۰ میلیون دلاری حوزه نانو در آینده/ در حوزه نانو حتی یک نمونه واردات فناوری نداشتیم

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: سال گذشته ۶ و نیم میلیون دلار صادرات در حوزه نانو داشتیم و قطعا ظرفیت این را داریم که امسال، صادراتمان بالغ بر ۲۰ میلیون دلار باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در جشنواره تجلیل از برگزیدگان نانو و رسانه که عصر امروز در باغ کتاب تهران برگزار شد، گفت: زمانی که برای نانو برنامه‌ریزی می‌کردیم و ستاد تشکیل شد، شاید کمتر از ده نفر از اساتید دانشگاه معنی و مفهوم نانو تکنولوژی را می‌دانستند و در سال ۲۰۰۱ میلادی رتبه کشورمان با استناد به ده مقاله بین المللی در جایگاه ۵۷ قرار داشت و در جهان اسلام نیز ما رتبه ششم را داشتیم.

وی افزود: طبیعی است برای توسعه در تمامی مراحل به نیروی انسانی متخصص و متبحر در حوزه نانو نیاز داریم و دانشگاه‌های ما فعالیت خوبی انجام دادند. خوشبختانه امروز می‌توانیم بالغ بر ۳۵ هزار نفر نیروی متخصص در حوزه نانو داشته باشیم که در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر قرار دارند و همین ظرفیت نتیجه توسعه علمی و فناوری است.

سرکار تاکید کرد: امروز توانسته ایم حلقه‌های زنجیره تولید علم تا صنعتی سازی را احیا کنیم و از سالی 10 مقاله به چاپ بیش از ۹۳۰۰۰ مقاله رسیده ایم و از رتبه ۵۷ جهان به رتبه ۴ تغییر پیدا کرده و فقط کشور‌های چین، هند و امریکا را پیش روی خودمان داریم و هیچ کشور اروپایی پیش روی ما نیست.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ادامه داد: صنعتی سازی و تجاری سازی محصولات ما زیر تیتر تعداد مقالات گم شده و می‌گویند ایران فقط در تولید مقالات کار می‌کند؛ در حالی که باید توسعه علمی و کمیت و کیفیت مقالات را در نظر بگیریم، چرا که بدون بنیه علمی خوب در توسعه تکنولوژی و صنعتی سازی موفق نمی‌شویم.

وی ادامه داد: دنیا به توسعه علمی و حرکت در مرز دانش اهمیت زیادی می‌دهد و بحث علم و بنیه علمی دقیقا مانند یک ریشه درخت اهمیت ویژه دارد. اگر فکر کنیم بدون بنیه علمی می‌توانیم حرکت کنیم غفلت کرده ایم.

سرکار با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری همیشه تاکید بر توسعه علم و فناوری دارند و این دو بال یک پرنده هستند . خوشبختانه در بحث نانو تکنولوژی در مرز دانش حرکت می‌کنیم.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اظهار کرد: ما در صد موسسه دانشگاهی برتر جهان سه دانشگاه را داریم که امریکا نیز همین تعداد دانشگاه را در این لیست دارد و این نشان می‌دهد که ما وضعیت علمی مطلوبی داریم. ما در بحث نانو تکنولوژی جزو مراجع جهانی هستیم و این مسئله به خاطر این بوده که در توسعه فناوری خوب ظاهر شدیم.

وی تشریح کرد: نانو تکنولوژی را به سه فاز تقسیم می‌کنیم که فاز اول آن توانمندی در سنتز و ساخت مواد نانویی است که این مسئله در ایران آنقدر نهادینه شده که بالغ بر ۹۵ درصد مواد نانویی را در کشور تولید می‌کنیم. فاز دوم این مسئله است که نانو را در صنعت رسوخ دهیم که با استفاده از نانو تکنولوژی کسب و کار محصولات صنعتی ارتقا پیدا می‌کند و کالای ایرانی می‌تواند با توجه به ظرفیت‌های نانو تکنولوژی در کشور پیشرفت کند و با رقابت پذیری شرکت‌ها و صنایع در عرصه جهانی موفق‌تر ظاهر شوند.

سرکار تاکید کرد: فاز سوم تجاری سازی محصولات است و ما در بیش از ۱۵ حوزه صنعتی نانو تکنولوژی را به کار گرفته ایم و نتیجه این فعالیت‌ها این بود که بیش از ۸۲ شرکت صنعتی محصولات خود را به صورت انبوه تولید کردند و بالغ بر ۴۵۰ محصول از مراجع تاییدیه گرفتند.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ادامه داد: هم چنین ما در تولید علم 6 درصد تولید علم نانو تکنولوژی را در دنیا انجام می‌دهیم، در حالی که یک درصد جمعیت جهان را داریم و از نظر تنوع محصولات و تعداد محصولات نانو وضعیت قابل قبولی داریم‌. در سند راهبردی ده ساله تمرکز روی توسعه منابع انسانی داریم. خوشبختانه امروز شرایط به گونه‌ای است که در ده ساله دوم سند راهبردی تمرکز بر صنعتی سازی و تجاری سازی داریم.

وی اظهار کرد: اولویت اول ما این است که بتوانیم محصولات شرکت‌ها را به کشور‌ها صادر کنیم و سال گذشته ۶ و نیم میلیون دلار صادرات داشتیم که قطعا ظرفیت داریم امسال صادراتمان بالغ بر ۲۰ میلیون دلار باشد. هم چنین ظرفیت این را داریم که تا پایان سال ۱۴۰۴ حجم صادرات در حوزه نانو مشروط بر حمایت‌های لازم به یک میلیارد دلار برسد و وقتی می‌توانیم به کشوری نظیر کره جنوبی صادرات داشته باشیم چرا خودمان را باور نکنیم.

سرکار ادامه داد: اگر یک درصد درآمد‌های حاصل از استخراج نفت را برای جوانان هزینه کنیم ، بهره وری بیشتری خواهیم داشت و اقتصاد دانش بنیان ارزش افزوده بالایی دارد. ما در حوزه نانو تکنولوژی یک نمونه واردات فناوری نداشتیم و تمام آنچه که داریم متکی به خودمان است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بیان داشت: ما تنها نانو تکنولوژی را به عنوان یک الگو ارائه کردیم که مسئولین بدانند و باور کنند و مطالبات مقام معظم رهبری باید تبدیل به مطالبات رسانه‌ها شود و مسئولین نیز پاسخگو باشند. امیدواریم فناوری‌هایی که به دنیا عرضه می‌شود ظرفیت ایران را به رخ جهانیان بکشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار