به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در مصاحبه با نشریه نیویورکر در پاسخ به سؤالی درخصوص پیشبینی وزیر خارجه دولت دوازدهم از آینده روابط ایران و آمریکا گفت: ما در دنیای احتمالات زندگی میکنیم چون هیچچیز ناممکن نیست ولی هنوز هم باید ماند و دید.
ظریف با اشاره به یک فیلم سینمایی آمریکایی گفت: اول از همه بگویم که ما عصبانی نیستیم. حالا هم اگر قرار است به سمت حل مسائل برویم، باید مبنایمان چیزی باشد که قبلا ساختهایم.
وی افزود: در مسیر بازسازی روابط، نمیتوان هر روز همه چیز را از نو ساخت.
خبرنگار آمریکایی با شنیدن این سخنان از وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، پرسید: پس باب (مذاکرات) هنوز کمی باز است؟
ظریف در پاسخ گفت: در صورت تحقق شرایط لازم برای مذاکرات، من دورنمای مذاکرات را رد نمیکنم؛ این شرایط عبارت است از قابل اتکا بودن (طرف مقابل).
وی مفهوم خود را برای خبرنگار آمریکایی روشن کرده و گفت: قابل اتکا بودن با اعتماد فرق دارد. قابل اتکا بودن یعنی اینکه وقتی شما چیزی (موافقتنامهای) را امضا میکنید، به آن پایبند بمانید و الا همه چیز از هم میپاشد.
وزیر امور خارجه افزود: ما منتظر دیدن کمی واقعگرایی هستیم.
برجام و دنیای احتمالات!
وزیر خارجه گفته است که ما در دنیای احتمالات زندگی میکنیم. خطاب به آقای ظریف باید گفت که اگر ما در دنیای احتمالات زندگی میکنیم پس چرا در برجام، شما تعهدات برجامی خود را زودتر از طرف مقابل و با عجله انجام دادید و پس از اتمام تعهدات، تازه به انتظار اجرای تعهدات طرف مقابل که ید طولایی در بدعهدی دارد نشستید؟!
به عبارت دیگر اگر در دنیای احتمالات زندگی میکنیم، پس چطور دولت ایران در اقدامی عجولانه و شتابزده- به گونهای که تعجب رسانههای غربی را در پی داشت- در 2 ماه همه تعهدات خود را به صورت یکطرفه و برگشتناپذیر انجام داد؟!
دولت روحانی در کمتر از 2 ماه، 12 هزار سانتریفیوژ را از چرخش انداخت، در قلب راکتور اراک بتن ریخت، 9700 کیلو از 10 هزار کیلوگرم ذخایر اورانیوم غنی شده را از کشور خارج کرد و حتی تحقیق و توسعه را نیز متوقف کرد.
رهبر معظم انقلاب -7 آذر 95- فرمودند: «مشکلات فعلی در توافق هستهای به خاطر عجله در زودتر به سرانجام رساندن توافق بود.»
ایشان همچنین -20 فروردین 94- نیز فرمودند: «گفتیم به طرف مقابل اعتماد نکنید، به لبخند او فریب نخورید، به وعده نقد که میدهد - وعده نقد، نه عمل نقد - اعتماد نکنید، [چون] وقتی خرش از پل گذشت، برمیگردد و به ریش شما میخندد!. اینقدر اینها وقیحند».
اگر در دنیای احتمالات زندگی میکنیم، پس چطور امضای کری تضمین و بر این اساس آن همه امتیاز نقد به حریف واگذار شد؟!
مذاکره با آمریکا
ظریف بدون توجه به سابقه سیاه آمریکا در توافقات بینالمللی، تاکید دارد که دورنمای مذاکرات را رد نمیکند.
متاسفانه دولت همچنان به وزارت خارجه خلاصه شده و وزارت خارجه نیز همچنان به برجام خلاصه شده است.
لازم به ذکر است که پس از رکوردزنی ظریف در دیدارهای مکرر با «جان کری» در مذاکرات هستهای و پیادهروی 15 دقیقهای با وزیر خارجه آمریکا و دست دادن با اوباما در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و پس از گفتوگوی تلفنی روحانی با اوباما، آمریکا فرستاده ویژه روحانی را تروریست نامید و از پذیرش وی امتناع کرد و سپس 2 میلیارد دلار از اموال ایران را غارت کرده و قوانین تحریمی آیسا و وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کرد.