کد خبر:۷۱۴۸۲۰
توسط محققان؛

طیف‌سنجی موزبائر با آنالیز مرکز گرانش بررسی شد

برای اولین بار محققان از طیف‌سنجی موزبائر با آنالیز مرکز گرانش استفاده کردند تا اکسیداسیون نفوذی مگنتیت به ماگمایت (γ-Fe۲O۳) را بررسی کنند.  
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نانوذرات اکسید آهن کاربرد‌های متعددی در حوزه‌ی سلامت و حسگری دارند. بنابراین، این دسته از مواد برای کسانی که از آن‌ها در محصولات مختلف استفاده می‌کنند اهمیت زیادی دارد. از این رو محققان به بررسی این که چگونگی پیری این مواد و اینکه و چه تغییراتی در عملکرد آن‌ها رخ می‌دهد، پرداختند.

برای اولین بار محققان از طیف‌سنجی موزبائر با آنالیز مرکز گرانش استفاده کردند تا اکسیداسیون نفوذی مگنتیت به ماگمایت (γ-Fe2O3) را بررسی کنند. نتایج این بررسی می‌تواند به درک بهتر ساز و کار پیری در نانومواد کمک کند و محققان دریابند که چگونه این تغییرات روی برهم‌کنش این مواد با بدن انسان تاثیر می‌گذارند.

کوئنتین پانکورست از محققان این پروژه می‌گوید: «همیشه این سؤال وجود دارد که مواد چگونه در طول زمان اکسید می‌شوند. ما به اطلاعات بیشتری در این باره نیاز داشتیم. این روش به ما کمک کرد تا دریابیم که با قرار گرفتن یک ماده در قفسه و ماندن طولانی مدت در آنجا چه اتفاقی برای این ماده می‌افتد.»

تشخیص دو نوع نانوذرات اکسید آهن از هم کار دشواری است، به طوری که اسم این دو ماده با هم اشتباه می‌شود. با استفاده از طیف‌سنجی موزبائر محققان از تابش هسته‌ای گاما برای اندازه‌گیری مقدار اتم‌های آهن با بار ۲+ در مگنتیت و مقدار اتم با بار ۳+ در ساختار ماگمایت استفاده کردند. آن‌ها در ادامه از محاسبات آنالیز مرکز گرانش استفاده کردند تا تصویر روشن‌تری از شرایط نمونه ایجاد کنند.

در این پروژه نمونه‌ی مورد آزمایش تخریب نمی‌شود؛ بنابراین، محققان می‌توانند اکسیداسیون نانوذرات اکسیدآهن را در طول بازه‌های زمانی مختلف رصد کنند.

گام بعدی محققان، تودسعه‌ی این روش برای استفاده از آن برای درک پیری در نانومواد مختلف است تا با این کار تغییر عملکرد نانومواد را در طول زمان بررسی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار