رئیس مرکز ملی فضایی گفت: در حوزه ماهواره که بخشی از آن سنجشی و برخی دیگر مخابراتی بود، سه پرتاب موفق داشتیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منوچهر منطقی رئیس مرکز ملی فضایی صبح امروز در همایش صنعت فضایی کشور در دانشگاه صنعتی شریف گفت: یکی از مهمترین برنامههای ۱۰ سال دوم در حوزه صنعت فضایی، توسعه فناوری و کاربرد آن در بخش اقتصادی است.
وی افزود: ما دو برنامه ۱۰ ساله را مصوب کردیم که بر بستر سند جامع قرار گرفت که از سال ۸۴ تا ۹۵ برنامه اول تدوین شد که هفت هدف در آن مشخص شد. در حوزه ماهواره که بخشی از آن سنجشی و برخی دیگر مخابراتی بود، سه پرتاب موفق داشتیم.
وی ادامه داد: برنامه جامع ۱۰ سال دوم با محوریت سازمان فضایی تدارک دیده شده است به گونهای که در منطقه به جایگاه اول برسیم و در این برنامه محوریت بر اساس تثبیت چرخه کامل فناوری فضایی و تکمیل زنجیره کامل ارزش فضایی است تا بتوانیم به رونق اقتصادی و ارائه خدمات پایدار دست پیدا کنیم.
رئیس مرکز ملی فضایی در رابطه با ساخت ماهوارههای دانشجویی و برنامه ریزی برای تقویت این ماهوارهها گفت: ماهوارههای دانشجویی در دو گروه ساخته میشد که یک گروه برعهده دانشگاهها بود که پرتابهای اولیه با این ماهوارهها صورت گرفت، ولی این ماهوارهها به سمت عملیاتی شدن پیش رفتند تا به طول عمر دو سال بتوانند در مدار باقی بمانند.
وی افزود: مسیر دیگر پیشرفت ماهوارههای دانشجویی، برگزاری مسابقات است مانند مسابقات مکعبی که برای تقویت آن برنامه داریم و قصدمان این است که از بخش شبکهسازی در این زمینه استفاده کنیم.
به گفته منطقی مسابقات کنست نیز بهمنماه برگزار میشود که ماهوارههای این مسابقات درنهایت به بخش کاربرد میرسد.
وی گفت: به احتمال فراوان تا پایان امسال چند پرتاب ماهواره داریم.