رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تربیتمدرس گفت: جایزه مصطفی (ص) ضمن اهدای جایزه، برای فرهنگسازی و ایجاد زمینههای لازم برای پیشرفت و رشد علمی گام برمیدارد.
حمیدرضا مومنی رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تربیتمدرس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه تمدن را مسلمانان و دانشمندان اسلامی پایهگذاری کردند، افزود: دانشمندان جهان غرب، علم و دانش را از منابع مسلمان اقتباس کرده و آن را رشد میدادند؛ متاسفانه در زمانهایی غفلت کردیم و از کشورهای اروپایی و غرب، عقب ماندیم. اما دانشمندان جهان اسلام ظرفیت جبران راههای نرفته را دارند تا جایگاه اصلی خود را به دست آورند.
رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تربیتمدرس با اشاره به راه بازگشت دوران طلایی تمدن اسلامی اظهار کرد: ما باید خودباوری در رسیدن به جایگاه گذشته و سرآمد بودن در علم را افزایش دهیم. جایگاهی که برای دستیابی به آن ظرفیت و توان لازم را داریم.
وی با بیان اینکه تاثیر جوایز علمی جهان در انگیزهبخشی به دانشمندان برای حرکت در مسیر ارتقا و پیشرفت ثابت شده است، اظهار کرد: در حوزه دانشمندان اسلامی خلا وجود چنین جوایزی احساس میشد که خوشبختانه جایزه مصطفی (ص) میتواند این جای خالی را پر کرده و انگیزهی دانشمندان مسلمان برای قدم برداشتن در مسیر علمی باشد؛ انگیزهای که در مرز دانش سیر میکند و خود را به کشورهای پیشرفته علمی رسانده و عقبماندگیاش را جبران کند.
مومنی صرف اعطای جوایز برای توسعه علمی و جبران کاستیها را کافی ندانست و تاکیدکرد: بدون شک اعطای جوایز در رشد و توسعه علمی و انگیزهبخشی به دانشمندان بیتاثیر نیست، اما به تنهایی کفایت نمیکند. باید فرهنگسازی و زمینههای لازم برای پیشرفت علمی فراهم شود که جایزه مصطفی (ص) برای رسیدن به این امر میتواند کمک بسیاری کند.
وی با بیان اینکه همه کشورها به جایگاه وقف توجه کردند و از این طریق توانستند منابع بسیار خوبی تامین کنند، گفت: افرادی که میخواهند از خود اثری به جای بگذارند، اگر در جایگاههای علمی سرمایهگذاری کنند، نتایج بهتری حاصل شده و جامعه را به سمت تعالی سوق میدهد. این فرهنگسازی باید انجام شود و ما از سایر کشورهای دیگر جدا نیستیم.
استاد دانشگاه تربیت مدرس یادآورشد: از گذشته موضوع خیران مدرسهساز مطرح بوده است. اگر این فرهنگ رشد پیدا کرده و به سایر جنبههای علمی توسعه پیدا کند، توفیقات بسیار زیادی خواهد داشت.