کد خبر:۷۱۶۲۱۱
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

مذاکره و توافق با آمریکا فشار‌ها را کم نمی‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: عده‌ای تصور می‌کنند اگر در حوزه‌های اختلافات با آمریکا مذاکره و توافق کنیم، مشکلات حل می‌شود؛ اما این تصوری غلط است.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، فؤاد ایزدی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران روز گذشته در کرسی آزاداندیشی با موضوع رابطه ایران و آمریکا، فرصت‌ها و چالش‌ها که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد؛ گفت: عده‌ای تصور می‌کنند اگر در حوزه‌های اختلافات با آمریکا مذاکره و توافق کنیم مشکلات حل می‌شود؛ اما این تصوری غلط است.

ایزدی بیان کرد: توافق و مذاکره با آمریکا در واشنگتن نشانه ضعف کشوری که مذاکره می‌کند، معنا می‌شود و نه تنها فشار بر این کشور‌ها ادامه دارد؛ بلکه افزایش نیز پیدا می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: دولت‌های مختلف در جمهوری اسلامی سعی کردند تا روابط بین ایران و آمریکا را بهبود ببخشند؛ اما موفق نشدند و علتش هم عدم آمادگی طرف مقابل است.

وی اضافه کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به‌خاطر تفکر بازاری که داشتند پیشنهاد دادند که ایران شرکت‌های نفتی آمریکایی را دعوت و با آن‌ها همکاری کند؛ اما نتیجه‌اش این شد که آمریکا تصویب کرد اگر شرکتی با ایران همکاری کند جریمه می‌شود.

ایزدی بیان کرد: در دوره ریاست جمهوری خاتمی و دوره دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد و بعد از آن نیز دولت آقای روحانی این ذهنیت صلح با آمریکا ادامه داشت و نتیجه‌اش برجامی بود که آمریکا از آن خارج شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: سیاست خارجی آمریکا کشور‌ها را به دو گروه کشور‌های همراه و دشمن تقسیم می‌کند و با کشور‌های دشمن بر اساس قانون کاستا یعنی مقابله با این کشور‌ها از طریق تحریم برخورد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مذاکره و توافق راه به جایی نمی‌برد؛ گفت: سیاست خارجی آمریکا می‌گوید هیچ صلح واقعی با کشور‌های دشمن صورت نمی‌گیرد تا زمانی که سیستم قدرت داخلی یعنی حکومت این کشور‌ها تغییر کند.

ایزدی اظهار کرد: تغییر حکومت نیز زمانی برای صلح با آمریکا جواب می‌دهد که برای هر فعالیتی به آن‌ها تمکین شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص که اگر هسته‌ای به آمریکا داده شود آن‌ها موشک و حقوق بشر را مطرح می‌کنند؛ افزود: دیروز FATF در مجلس تصویب شد، اما تصویب این لایحه نیز مسئله را حل نمی‌کند، چون حکومت سرجایش است.

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر امور خارجه؛ بیان کرد: آمریکا از دولت روحانی و جمهوری اسلامی عبور کرده و مشکلش با ایران است.

ایزدی خاطرنشان کرد: در آمریکا قانونی تصویب شده که طبق آن اسرائیل باید نسبت به کشور‌های منطقه برتری کیفی داشته باشد و ایران با این مساحت، منابع طبیعی و جمعیت جوان، رقیبی برای اسرائیل است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران یادآور شد: عده‌ای می‌گویند ما در روابطمان با آمریکا، از چین یا کره شمالی پیروی کنیم تا اوضاع اقتصادی رو به راه شود، اما تفاوت ما با این کشور‌ها مسئله اسرائیل است، نکته دیگر هم اینکه این کشور‌ها به بمب اتم دست یافته‌اند و تهدید به حمله نظامی نمی‌شوند.

ایزدی بیان کرد: آمریکا برعلیه کشور ترکیه که روابط خوبی با اسرائیل دارد هم توطئه کرد و در کودتا دست داشت، عامل اصلی کودتا که در آمریکا زندگی می‌کند را به دولت ترکیه تحویل نمی‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در خصوص شعارنویسی روی موشک‌ها گفت: ذهنیتی در طرف مقابل ایجاد شده که فکر می‌کنند جمهوری اسلامی ضعیف شده و تا دو سه ماه آینده سرنگون می‌شود، اما این شعار‌ها به آن‌ها نشان می‌دهد که ایران ضعیف نشده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار