کد خبر:۷۱۶۵۵۵
گزارش| دانشجویان از FATF می‌گویند

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس‌نشینان است/ موج‌سواری رسانه های سبز و زرد

در پی تصویب FATF و تجمع هزاران نفری از معترضین به تصویب لوایح آن،حرص و بغض رسانه های اصلاح طلب از یک سو و ترس و تردید آن‌ها از سوی دیگر موجب شد که با سانسوری تاسف بار، جمعیت آگاه هزار نفری را صد نفر ناآگاه بنامند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب سادات میرسلطانی؛  آن روز ناخودآگاه به یاد روز‌های پسابرجام افتادم. یکشنبه را می‌گویم. سه-چهار سال پیش هم همین بود. خوشحالی و شعف  رسانه‌های اصلاح طلب، و نادان خواندن مخالفین برجام به گونه‌ای بود که به قشر خاکستری حتی اجازه فکر منفی درباره چگونگی آینده برجام را هم نمی‌داد.

حال امروز بار دیگر گویی برجامی دوباره امضا شد، اما این بار بوی خیانتش به قدری متعفن است که هر مشامی را کور می‌کند.

از ماه‌ها پیش که پای کنوانسیون FATF به مجلس  باز شد افراد معدودی از لوایح آن و نادرست بودن پذیرش آن مطلع بودند، که اکثر آنها یا اهل سیاست بودند و یا قلبشان برای ایران و ایرانی می‌تپید.

در این میان افرادی بودند که برایشان فقط منافع شخصیشان اهمیت داشت و با وجود اطلاع از محدودیت‌های این کنوانسیون خصوصا در بعضی از لوایح آن برای تصویب آن پافشاری کرده تا باقی افراد را هم با خود همراه کنند.

همان گونه که در برجام، ریاست مجلس به کمک دولت آمده بود و برای تصویب بیست دقیقه‌ای آن، تلاش زیادی کرد، اکنون نیز این ریاست مجلس بود که در تمام قد به عنوان حامی کنوانسیون FATF ظاهرشده و و در برابر هرگونه مخالفت‌ها ایستاد، و حتی جلسات بررسی این لوایح را غیرعلنی برگزار کرده بود.

تلاش آن‌ها ناکام نماند و ائتلاف لاریجانی-روحانی انجام شد؛ آخرین بازمانده FATF نیز در روز یکشنبه سیاه به دست نماینده‌های غرب زده مجلس و به حمایت و تلاش رییس آن تصویب شد.

در این میان عده کثیری از مردم، دانشجویان و طلاب هم در کسوت مخالفین این لایحه روبروی درب مجلس با در دست داشتن پلاکارد‌هایی دست نوشته شده تجمع کرده و شعار‌هایی از قبیل: دلار بی خاصیت معدوم باید گردد /نه اختلاس نه برجام – مقاومت یک کلام / حرف مراجع این است – fatf حرام است و ... را سرمی‌دادند.

در این میان، روزنامه‌های دولتی و اصلاح طلب از جمله اعتماد، ابتکار، صدای اصلاحات و... تمام تلاششان را کردند که مخالفان این لایحه را اندک و نا آگاه بخواند تا آنجایی که با تیتر‌های یکسان و تخریبی بر ضد مخالفان، به استقبال خبر تصویب این لایحه رفتند.

حرص و بغض این رسانه‌ها از یک سو و ترس و تردید آن‌ها از سوی دیگر موجب شد که با سانسور جمعیت، تعداد نفرات شرکت کننده در این اجتماع را به عمد در جایی ۱۰۰ نفر وجایی دیگر ۵۰۰ نفر اعلام کرده و علی رغم عکس‌های منتشر شده از جمعیت هزاران نفری مخالف این لایحه، عکس‌هایی با نمای بسته و با جمعیت اندک را با تیترهای غیرواقعی منتشر کردند. 

کاری به نوبه خود غیر حرفه‌ای و کودکانه، البنه این اولین باری نیست که رسانه‌های اصلاح طلب با این ترفند‌های ناجوانمردانه با افکار عمومی بازی کرده و بر کار‌های غلط دولت و لیست امیدی‌های مجلس ماله می‌کشند.

اجتماع هزاران مخالف برای تصویب یک لایحه! تاریخ در حال تکرار است؟

 

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

در این اجتماع حضور یافتیم و پای صحبت‌های بعضی از دانشجویانی که  در این تجمع حضور داشتند نشستیم. برخلاف گفته‌های رسانه‌های اصلاح طلب که این جمعیت را ناآگاه می‌دانستند ما شاهد نظرات پخته و آگاهانه‌ای ازین افراد بودیم که تعدادی از این صحبت‌ها را در ادامه آورده‌ایم.

شخصی که پلاکاردی با عنوان «fatf نه به خودتحریمی» را در دست داشت و به گفته خود دانشجوی دانشگاه شریف بود نظر خود را در ارتباط با این لایحه اینطور بیان کرد: ببینید ما هم مخالف کمک مالی به تروریست‌ها هستیم، اما مساله اصلی ما تناقض معنایی این کلمه یعنی مفهوم تروریسم از نظر ما و دیدگاه گروه اقدام مشترک(FATF) است. وقتی در معنی و مفهوم دچار تناقض باشیم باید دو روز بعد از تصویب این لایحه شاهد تحریم موسسه‌ها و ارگان‌های دولتی مثل صداو سیما، ارتش و سپاه به دست نمایندگان خودمان باشیم و پیرو آن از کمک کردن به حزب الله که بازوی ایران در منطقه است و همچنین به ارتش سوریه که در بیرون از مرز‌های ایران با داعش درگیر است و از ورود داعش به داخل مرز‌های ایران جلوگیری می‌کند بازمانده و این‌گونه امنیت کشورمان به خطر خواهد افتاد.


از اطلاعات جالب این شخص بهت زده بودم که در میان جمعیت رفتم و به دنبال سوژه دیگری بودم که به یک شخص دیگر با پلاکارد « سکوت صدا و سیما تیشه بر ریشه امنیت ملی/ نه، به سانسور منتقدان fatf» برخوردم.

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 

 تا خواستم سر صحبت را با او باز کنم با امتناع وی مواجه شدم و همین باعث شد که بیشتر برای مصاحبه اصرار کنم و در آخر مجاب شد که به سوالاتم پاسخ دهد، او دانشجوی ترم آخر علوم سیاسی دانشگاه تهران بود. از اطلاعات او درباره این لایحه و کنوانسیون پرسیدم که پاسخی قانع کننده دریافت کردم. پاسخ او به شرح زیر بود: من اول از نمایندگان یک سوالی دارم و آن هم این است: مگر ما تا قبل از تصویب برجام به تروریست‌ها کمک مالی می‌کردیم که به گفته خود آن‌ها و آقای ظریف افزایش قیمت دلار و تحریم‌ها به دلیل تصویب نشدن کامل لوایح این کنوانسیون بوده؟ پس خود آن‌ها این را قبول دارند که تصویب کردیم تا به غرب اطمینان دهیم دیگر با حزب الله و سوریه و ... نیستیم؟ اصلا از این سوال بگذریم، سوال دیگرم را مطرح می‌کنم: شما که طرفدار شفافیت مالی و حامی مبارزه با پول شویی هستید اولا که چرا با طرح شفافیت آرا که ساده‌ترین حق ما مردم در مقابل شماست مخالفت کردید، اما با طرح شفافیت مالی ایران برای این کارگروه با خوشحالی موافقت کردید؟ دوما اینکه ما در سال ۸۶ در داخل کشور مصوبه‌ای با همین عنوان در مجلس داشتیم که به سازمان عدالت ابلاغ شد، چرا آن را دنبال نکردید؟ چرا از خودتان شروع نمی‌کنید؟

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 

دلار و تحریم‌ها بهانه است برای باج و ارتباط با غرب در صورتی که همه ما می‌دانیم قیمت دلار را با تزریق ارز دولتی و همچنین افزایش تولید و یا هر راه حل اقتصادی دیگری می‌توان پایین آورد.جالب است که ظریف دوجمله پر از تناقض را در مجلس بیان کرد یکی:تضمین می‌دهم با نپیوستن به این لایحه مشکلات افزایش یابد؛ و دیگری:تضمین نمی‌دهیم با پیوستن به cft مشکلات حل شود.باتوجه به این صحبت‌های پر تناقضی کاش حداقل شورای نگهبان با نظارت بیشتری بر تصویب نهایی آن داشته باشد.

با شخصی که با یکی از این نماینده‌ها دوست بود سر صحبت را باز کردم و از او خواستم فعالیت‌های انجمن را در تلاش برای معرفی این کنوانسیون و مخالفت با آن برایم شرح دهد، او گفت:«ما از طرف بسیج دانشجویی خواستار حضور چهره‌های سیاسی از جمله محمود صادقی و علی لاریجانی جهت مناظره شدیم که فایده‌ای نداشت و تا جایی که از اخبار دانشگاه‌ها مطلع هستم می‌دانم دانشجویان دربسیج دانشجویی وبسیج دانشگاه‌های امام صادق، فردوسی مشهد و تربیت دبیر شهید رجایی، بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری جامعه اسلامی دانشجویان در معرفی این لایحه بسیار فعال بودند و برخی از آن‌ها از شخصیت‌های سیاسی، چون محمود صادقی علی لاریجانی و مازنی و کواکبیان و دکتر وکیلی برای مناظره دراین خصوص دعوت بعمل آورده که فایده‌ای نداشت.»

نمونه ای از این درخواست هارا در زیر مشاهده می‌کنید؛

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 

 

 

 

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 

 

 

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 

 

 

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 

 

وقتی آگاهی دانشجویان درباره FATF بیش از مجلس نشینان است/موج سواری رسانه های سبز و زرد

 اگر همزمان از یک دانشجوی مخالف این کنوانسیون و یک نماینده مجلس موافق این کنوانسیون بپرسید که fatf چیست؟ قطعا دانشجوی مخالف با علم و آگاهی بسیار زیادی پاسخ شما را می‌دهد به گونه‌ای که قانع خواهید شد.

در پایان گفتگو با دانشجویان حاضر در اجتماع معترض به FATF کمی به فکر فرو رفتم. به این فکر که‌ ای کاش به جای این تعداد نماینده مجلس که سلفی گرفتن با موگرینی و رای به لایحه ننگین cft و خیانت به ملت را افتخار تلقی کرده و با آن پز منطق و رای از روی آگاهی می‌دهند، ۳۰ نفر از این دانشجویان با سواد و آگاه را راهی مجلس می‌کردیم که لااقل قبل از امضای هر سند، یک دور آن را بخوانند و تحلیل کنند، تا شاید رگ وطن دوستی‌شان باد کرده و در آینده شاهد برجام‌های ۲ و ۳ و ۴ و... نباشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار