به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، رضا قنبری، رییس پارک علم و فناوری خراسان در نشست مشترک با مسئولان و مدیران دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی، اظهار کرد: قرار است آییننامهای تدوین شود تا بر اساس آن، شرکتهایی که از مرکز رشد دانشگاه فردوسی خارج میشوند و تمایل به ورود به مجموعه پارک داشته باشند، در صورت کسب شرایط لازم برای پذیرش در خود دانشگاه به فعالیتشان ادامه دهند.
قنبری از ایجاد مراکز تحقیق و توسعه شرکتهای پارک در دانشگاه به عنوان یکی از برنامههای پارک خبر داد تا از این طریق، شناخت و همکاری لازم بین دانشجویان و اساتید با شرکتهای فناور و دانشبنیان به وجود آید.
دعوت از کارشناسان و متخصصان حوزه پارکهای علم و فناوری جهت برگزاری دوره آموزشی با محوریت ارتباط پارک و دانشگاه از جمله برنامههای پارک بود که مورد اشاره قنبری قرار گرفت.
رییس پارک علم و فناوری خراسان همچنین به طرح کوآپ (تحصیل همزمان با حضور در صنعت) اشاره کرد و گفت: از مجموع ۹ شرکتی که از حوزه کامپیوتر وارد طرح کوآپ شدند، ۸ شرکت از مجموعه شرکتهای پارک هستند.
وی از فعالسازی حوزهای با عنوان هوشمندسازی به مفهوم کلان آن در پارک علم و فناوری خراسان خبر داد که حدود ۲۱ شرکت پارک و توسعه بسیاری از فناوریها را دربرمیگیرد.
قنبری ارتباط دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان در بحث کارآموزی و پروژههای کارشناسی و کارشناسی ارشد را بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و افزود: کارآموزی در شرکتهای دانشبنیان و پارک میتواند امتیازی برای دانشجویان و اساتید باشد.
وی در پایان از ایجاد مراکز تحقیق و توسعه (R&D) شرکتهای دانشبنیان این پارک در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد.
در این جلسه پوررضا، رییس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی نیز فاصله موقعیت مکانی بین دانشگاه و پارک را به عنوان یکی از معضلات جدی مطرح کرد و درخواست کرد تا در صورت امکان بعضی اجزای پارک در دانشگاه یا نزدیک به آن مستقر شوند.
پوررضا از تمایل دانشگاه فردوسی برای ورود به مجموعههای کلان با تشکیل یک ساختار مشترک شامل پارک، دانشگاه و اصلاح سرفصلهای درسی بر اساس بازخورد دریافتی از صنعت خبر داد.
رییس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی همچنین از برنامهریزی دانشگاه فردوسی برای توسعه طرح "کوآپ" و رفع موانع و مشکلات آن بهویژه معافیت خدمت سربازی خبر داد.
وی افزود: مقرر شده تا ۳۰ درصد از پایاننامههای دانشگاه حتما تقاضامحور باشند و شرکتهای شما در تحقق این امر میتوانند کمک شایانی به ما داشته باشند.
پوررضاهمچنین به "طرح کرسی دانشگاه در صنعت" اشاره کرد که بر اساس آن هر یک از اعضای هیات علمی میتوانند یک روز در هفته را با صنعت و شرکتها سپری کنند تا مشکلات و موانع موجود در ارتباط صنعت و دانشگاه به حداقل برسند.