آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۷۷۷۳
شیبانی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

مشکل سوریه جز با حل و فصل مسئله اِدلب حل نخواهد شد/ جمهوری اسلامی به راه مسالمت‌آمیز معتقد است

سفیر سابق ایران در سوریه گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی همچنان در ضرورت حل و فصل مسالمت آمیز ادلب تاکید داریم و معتقدیم این معضل باید با کمترین خسارت نظامی و تلفات جانی حل  شود.

محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر سابق ایران در سوریه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مهلت مقرر شده برای خروج تروریست‌های مسلح از منطقه ادلب در توافقی که میان روسیه و ترکیه در سوچی اتفاق افتاد و اینکه این فرصت عملا روز گذشته به پایان رسیده، اما تروریست‌ها این منطقه را ترک نکردند، گفت: توافق سوچی میان روسیه و ترکیه و با حمایت جمهوری اسلامی و ارائه راه حل غیرنظامی در حل مشکل ادلب مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه همه طرف‌ها علاقه‌مند به حل مشکل ادلب خارج از مسیر‌های نظامی هستند، گفت: طرف‌های امضاکننده قرارداد سوچی مشکلی در اجرایی کردن این توافق ندارند مشکل اصلی طرف غیر ملتزم به این موضوع یعنی گروه‌های تروریستی هستند که در حقیقت عامل اصلی طولانی شدن بحران در سوریه هستند.

شیبانی ادامه داد: در خیلی از مسائل بحرانی در سوریه این گروه‌ها نشان دادند که جز زبان زور زبان دیگری را نمی‌شنوند و متاسفانه امروز منطقه ادلب تحت سیطره این گروه‌های تروریستی قرار دارد که پرسابقه‌ترین آن‌ها جبهه النصره و احرار الشام هستند که هم تعداد زیادی دارند و هم خط مشی آن‌ها مشی مسلحانه است.

سفیر سابق ایران در سوریه با بیان اینکه مشکل سوریه جز با حل و فصل مسئله ادلب حل نخواهد شد، گفت: حوادث شرق حلب نیز که در یک و نیم سال گذشته رخ داد بخش اصلی پیچیده شدن آن نظامی شدن شرایط آن زمان بود و عامل اصلی این اتفاق گروه‌های جبهه النصره و داعش بودند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اختلاف نگاهی بین گروه‌های مسلح در سوریه ایجاد شده گفت: برخی معتقد به اقدامات نظامی هستند، اما برخی از آن‌ها حاضر به مذاکره می‌باشند.

شیبانی تصریح کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی همچنان در ضرورت حل و فصل مسالمت آمیز ادلب تاکید داریم و معتقدیم این معضل باید با کمترین خسارت نظامی و تلفات جانی حل  شود.

سفیر سابق ایران در سوریه در پایان خاطرنشان کرد: با تمام شدن فرصت از سوی روسیه یک هماهنگی بین طرف‌های ضامن یعنی ایران، ترکیه و روسیه باید انجام شود و جمع بندی لازم برای شرایط جدید ایجاد شده در ادلب فراهم آید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار