کد خبر:۷۱۸۰۹۹
وزیر علوم در دیدار دانشجویان ممتاز و استعداد‌های برتر با مقام معظم رهبری:

نخبگان دانشگاهی گفتمان "الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت" را غنای بیشتری می‌دهند

وزیر علوم گفت: ورود دانشگاهیان برای بررسی عمیق سند "الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت" و ارائه پیشنهاد‌ها برای ارتقای آن را مطاع و وظیفه خود می‌دانیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار دانشجویان ممتاز و استعداد‌های برتر با مقام معظم رهبری گزارشی از شرایط علمی کشور و نخبگان ارائه کرد.

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۱۷ در بین ۲۵ کشور برتر تولید کننده علم دنیا، کشور ایران با رشد ۸.۹ درصد رتبه اول رشد علمی را کسب کرده است، گفت: کشور‌های روسیه و چین به ترتیب با رشد ۶.۶ و ۴.۳ درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته اند. با توجه به جایگاه مکتسبه؛ رقابت علمی کشور دیگر در مجموعه کشور‌های در حال توسعه نیست، بلکه در گردونه رقابت با کشور‌های توسعه یافته است.

غلامی خاطرنشان کرد: ایران در تولید علم در میان کشور‌های منطقه و کشور‌های اسلامی رتبه اول را دارد و در بین کشور‌های جنبش عدم تعهد بعد از کشور هند رتبه دوم است، شاخص ارزیابی کیفیت تولیدات علمی؛ میزان استناد و ارجاع به تولیدات علمی است که از این بابت نیز موفقیت خوبی داشته ایم و رتبه کشور از رتبه ۳۰ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۲۲ در سال ۲۰۱۷ ارتقا پیدا کرده است.

به گفته وی، تغییر جایگاه دانشگاه‌های کشور در نظام‌های معتبر بین المللی نیز حائز توجه است. برای مثال در رتبه بندی تایمز در سال ۲۰۱۳ تنها یک دانشگاه از کشور ایران حضور داشت که در سال ۲۰۱۸ تعداد ۱۸ دانشگاه از ایران در این رتبه بندی حضور دارند. در رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۱۳ فقط ۵ دانشگاه ایران حضور داشتند که در سال ۲۰۱۸ این حضوربه تعداد ۲۲ دانشگاه افزایش یافته است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه به لحاظ دستاورد‌های فناورانه و دانش بنیان بر اساس شاخص نوآوری جهانی، جایگاه ایران از رده ۱۲۰ در سال ۱۳۹۳ به رده ۷۵ در سال ۱۳۹۶ ارتقا یافته است، گفت: این رشد مرهون توجه به حوزه فناوری و نوآوری در مراکز آموزشی و پژوهشی و نیز شرکت‌های دانش بنیان است که تعداد این مراکز از ۱۳۱ مورد در سال ۱۳۹۱ به ۱۹۳ مورد در سال ۱۳۹۷ افزایش یافته است و تعداد پارک‌های علم و فناوری از ۳۳ پارک در سال ۱۳۹۱ به ۴۳ پارک در سال ۱۳۹۷ افزایش پیدا کرده و شاغلان در این پارک‌ها از ۱۹ هزار نفر به ۴۲ هزار نفر رسیده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: الحمدالله به فرموده جنابعالی جامعه دانشگاهی یک حرکت پیشرونده فکری و انگیزه‌ای را امروز در پیش گرفته است و با عنایت به رهنمود‌های جنابعالی الزاماتی چون: درگیر شدنِ دانشگاه و پژوهشگران با مسائل و چالش‌های کشور؛ تولید علمی، هدفمند ساختن تحقیقات و پژوهش‌های علمی، آمایش آموزش عالی، مأموریت گرا کردن نظام آموزشی و پژوهشی، کسب مرجعیت علمی، اهتمام به تربیت فرهنگی و هویتی و صیرورت پو یایی و تحول مستمر در فضا‌های آموزشی و پژوهشی کشور به جدّ در دستور کار قرار دارد و همچنان نیازمند هدایت و حمایت حضرتعالی برای تحقق هر چه بیشتر مطلوب‌ها و آرمان‌های نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران هستیم.

غلامی ادامه داد: خوشبختانه در روز‌های آغازین هفته جاری شاهد اعلام تدوین سند "الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت"، که در آن اهمّ مبانی و آرمان‌های پیشرفت و اُفق مطلوب کشور در پنج دهه آینده ترسیم؛ و تدابیر مؤثر برای دستیابی به آن طراحی شده است، بودیم. امر جنابعالی مبنی بر ورود دانشگاه‌ها و صاحبنظران برای بررسی عمیق این سند و ارائه پیشنهاد‌های مشخص برای ارتقای آن را مطاع و وظیفه خود می‌دانیم و قطعاً ورود نخبگان و دانشگاهیان خاصه جوانان نخبه عزیز، گفتمان "الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت"، را قوت و غنای بیشتری خواهند بخشید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار