به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قرارگاه مطالبه گر احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد با ارسال متنی خواستار روشن شدن پشت پردههای ساماندهی جمعهبازار یاسوج شد.
جمعهبازار یاسوج محل تجمع کسبهای است که غالب این افراد جزو اقشار ضعیف جامعه هستند و درآمد ناچیز آنها از کار در این محل تأمین میشود و بیش از یک دهه است که با تمام ضعف و قوتهای خود در جهت رفاه حال عموم و بهخصوص قشر ضعیف جامعه به فعالیت خود ادامه دادهاند، مجال آن نیست که پرسیده شود در این یک دهه از سوی نهادها و ادارات مسئول چه خدماتی به آنها ارائه شده!
لیکن در این یک ماه که جنجالهای غیر کارشناسی شده و عجولانه زیادی در خصوص جمعآوری این بازار مطرحشده؛ بهگونهای که کسبه مکان مربوطه را در هالهای از بحران و دغدغه روانی قرار داده و در این اضطراب هستند که منبع تأمین معاش آنها چه میشود! حال که کشور در حالت جنگ اقتصادی است و باید فضای جامعه در حالت آرامش حفظ شود، چرا برخی مدیران استان شرایط را واقعبینانه بررسی نمیکنند؟
در روزهای اخیر اظهارات شورای شهر، شهردار یاسوج، معاون عمرانی استاندار و غیره بدین گونه بوده که جمعهبازار باید جمع شود و به مکان دیگری منتقل شود؛ اما قرارگاه مطالبه گر کارشناسانه و علمی بسیج دانشجویی استان از مدیران مربوطه چندین سؤال اساسی دارد:
تصمیم برای نقلمکان برچه مبنا، ارزیابی و کارشناسی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و توسط کدام نهاد انجام گرفته؟ تعداد زیادی از کسبه این بازار درآمدی ناچیز، قریب به ۱ میلیون تومان دارند. اگر این انسانهای شریف نتوانند هزینه گزاف راهاندازی کسبوکار در مکان جدید را متحمل شوند، آیا تدبیری برای آنها اندیشیده شده؟
چرا در این ۱۰ ساله هیچگونه خدمات کیفی به کسبه ین بازار ارائه نشده تا حدی که کسبه با ورقهای آهنی برای محل کسب خود سرپناهی ساختهاند، درحالیکه از آنها عوارض دریافت میشده؟
یکی از مدیران فرمودهاند که صرفاً ۴۸۶ مجوز مغازه در جمعهبازار داد هشده و ۴۱۴ مغازه دیگر مجوز ندارند! طبق قانون شهرداری خود صادرکننده مجوز بوده، حال چگونه است که میگویند ۴۱۴ مغازه دیگر مجوز ندارند؟! گر فرض و احتمال بر آن باشد که این کسبه به مکان جدیدی که مسئولان پیشنهاد میدهند بروند، طبق شواهد، مکان جدید تنها توانایی پذیرش قریب ۵۰۰ باب مغازه را دارد. سؤال اساسی این است که تکلیف ۴۰۰ کسبه دیگر چه میشود؟
فرض خیالی دیگر این است این افراد را بخواهید با اکراه جابجا کنید. چگونه فردی که درآمد ماهیانهاش ۱ میلیون است بخواهد هزینه هنگفت مکان جدید را بدهد؟ یکی از مدیران نقد کردهاند که جمعهبازار فعالیتش هفته بازاری بوده! سؤال ما این است چه اشکال بر هفته بازار بودن آن وارد است؟ جمعهبازاری که خرید برای قاطبه مردم شهر که وضعیت مالی خوبی ندارند را ممکن میکند، چه اشکالی دارد که هرروز هفته باز باشد؟
اساساً شورای شهر که نمایندگان مردم هستند، باید تریبون و صدای مردم باشند و سعی در راحتتر کردن معاش مردم شهر داشته باشند حال چگونه است که بهطور مطلق برخی از اعضای آن با استدلالهای غیرقابل اقناع، تصمیم بر جمعآوری جمعهبازار گرفتهاند؟
این سؤالات تنها بخش کوچکی از سؤالات جنبش دانشجویی مطالبه گر و بسیج دانشجویی است که از مسئولان دارند؛ اما با توجه به حساسیت این امر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن در هفته آتی جلسهای کارشناسی شده، علمی و مستند و ناظر به همه جوانب این مسئله، با حضور مدیران ردهبالای تصمیم گیر در استان برگزار میکنند تا نظرات و راهکارهای خود را مطرح کرده و هرچه سریعتر نسبت به حل این معضل گامی برداشته باشند.