دبیر قرارگاه شهید احمدى روشن بسیج دانشجوی فارس با اشاره به مزایاى مالیات بر عایدى سرمایه گفت: با اجراى این بسته مالیاتى به مرور شاهد حذف تقاضاى سوداگرانه در بازارهاى غیرمولد خواهیم بود.
سید حسین سهرابى، دبیر قرارگاه شهید احمدى روشن استان فارس در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، گفت: دنیاى اقتصاد، بازارهایى وجود دارند که تنها با خرید از آن بازارها، مدتى صبر و سپس فروش موارد خریدارى شده؛ سود قابل توجهى نصیب مشترى میشود.
سهرابی تصریح کرد: بازارهایى از جمله بازار سکه، ارز، مسکن، زمین، خودرو و غیره که این روزها بازارشان به شدت داغ است. این سود بادآورده نه چندان اندک، دلیلى بر جذابیت این بازارها مى باشد؛ از سوى دیگر، در سطح کلان، تجمع سرمایه در این بازارها باعث رکود در بخش هاى تولیدى کشور شده و همچنین عاملى از عوامل تورم است.
دبیر قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی فارس با اشاره به راه حل براى جلوگیرى از جذابیت بازارهاى غیرمولد تصریح کرد: راه حل اندیشیده شده، وضع قوانین مالیاتى بر سود این سرمایهها است! قوانینى که به سبب آن ها، بزرگ سرمایه داران این بازار مجبور به پرداخت درصدى از سود حاصله خود در معاملات، در قالب مالیات، به دولت مى شوند. این امر موجب کاهش سود دراین بازارها و از رونق افتادن آنها میشود.
وی گفت: قانون مالیات بر عایدى سرمایه (CGT)، قانونى است که از سالها پیش عالمان علم اقتصاد در حال بررسى و تطبیق آن با قوانین اقتصادى کشور هستند.
سهرابی خاطرنشان کرد: این قانون تا به حال دوبار در قالب طرح به صحن علنى مجلس رسیده؛ اما هربار با دلایلى واهى از دستور کار مجلس خارج شده است. مسلّم است با تصویب و اجراى این قانون مالیاتى، تأثیرات آن را بر اقتصاد کشور شاهد خواهیم بود.
دبیرقرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی فارس اظهار داشت: بزرگترین تأثیر این قانون را مى توان در هدایت و کنترل نقدینگى موجود در جامعه به سمت تولید مشاهده کرد؛ اجراى این قانون مالیاتى به موجب کاهش ریسک قیمت، باعث کم رنگ شدن فعالیت سوداگران و ثبات در بازار، که در نتیجه باعث جلب توجه صاحبان سرمایه به بخش تولید و مزایا آن خواهد شد.
وی افزود: با اجراى این بسته مالیاتى به مرور شاهد حذف تقاضاى سوداگرانه در بازارهاى غیرمولد خواهیم بود که این خود موجب افزایش عرضه در این بازارها و کاهش تقاضاى سرمایه اى در آنها خواهد شد.
سهرابی تاکید کرد: از دیگر مزایا مالیات بر عایدى سرمایه مى توان به کاهش فاصله طبقاتى در جامعه اشاره کرد. با یک نگاه اجمالى به تأثیرات مالیات بر اقتصاد بازار، متوجه خواهیم شد که این مالیات مانع از انباشت بیش از پیش سرمایه دردست سرمایه داران و کاهش سرمایه فقرا خواهد شد که این خود از عوامل کاهش فاصله طبقاتى در جامعه خواهد شد.
دبیر قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی فارس درخاتمه با اشاره به جمع بندی مزایا گفته شده بیان کرد: آرامش و فراغ خاطرى نسبى در جامعه خواهیم رسید که حاصل از تخصیص بخش کمترى از دریافتى هرخانواده براى مخارجى، چون مسکن، خودرو و ... میباشد. این بهبود وضع اقتصادى نیز از مزایاى مالیات بر عایدى سرمایه است.به نظر مى رسد امروزه با وجود جنگ اقتصادى که از طرف دشمنان برما تحمیل شده، باید تمام تلاش مسئولین را در بهبود اوضاع اقتصادى و معیشتى مردم ببینیم که متأسفانه چنین نیست!
سهرابی در خاتمه بیان کرد: اگر قوانینى مانند قانون اقتصادى که به آن اشاره شد، همچنان از طرف نمایندگان و مسئولان مقهور واقع شوند، آینده خوبى براى اقتصاد کشور نمى توان متصور شد؛ در نتیجه براى بهبود اوضاع اقتصادى باید همدلى و همراهى بیشترى بین مسئولان و نمایندگان در جهت افزایش رفاه مردم و ساماندهى اقتصاد کشور برقرار شود.