آهنگسازی ایتالیایی در آهنگسازی خود از ردیفهای موسیقی ایرانی استفاده میکند و این بیانگر ارتباط با فرهنگ و هنر ایران است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر کشور ایتالیا در تهران و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تقویت و گسترش همکاری هنری دو کشور تأکید کردند.
مائورو کونچاتوری؛ سفیر ایتالیا در تهران، روز یکشنبه ۲۹ مهرماه با سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری در این معاونت دیدار و گفتگو کرد.
سفیر ایتالیا در تهران در این دیدار با تأکید بر گسترش و توسعه روابط هنری دو کشور ایتالیا و جمهوری اسلامی ایران گفت: فرهنگ همیشه در مسیر خودش پیش میرود و ما هیچ نگرانی از ارتقا و پیشبرد روابط فرهنگی، هنری ایران و ایتالیا نداشته و نداریم و روابط فرهنگی ما همواره و مداوم در حال حرکت است. ایتالیا و ایران در زمینه هنری میتوانند فعالیتهای فرهنگی، هنری مشترکی داشته باشند. تمایل داریم دفتر فرهنگی ایتالیا را در تهران راه اندازی کنیم و این اتفاق میتواند در تقویت روابط فرهنگی، هنری ایتالیا و ایران موثر باشد؛ چون رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هم در کشور ایتالیا فعالیت دارد؛ این امکان و زمینه وجود دارد که برنامههای متعدد فرهنگی، هنری با ایران داشته باشیم و مردم ایران و ایتالیا از برنامههای هنری یکدیگر استفاده کنند.
کونچاتوری در ادامه گفت: شخصیتهایی فرهنگی و هنری هستند که میتوان برای تقویت ارتباط و تعامل فرهنگی، هنری از آنان استفاده کرد. پرویز تناولی؛ مجسمه ساز ایرانی که با زبان مجسمهسازی ایتالیا آشنایی دارد، بیژن بصیری، هنرمند ایرانی که در ایتالیا فعالیت کرده است، نوین افروز؛ نوازنده پیانوی کلاسیک و اثر او درباره جاده ابریشم که تلفیق موسیقی ایرانی و غربی براساس یک کار پژوهشی درباره آواهای موسیقی است و میتواند نماد زیبایی از گفتمان فرهنگی، هنری ایران و ایتالیا باشد.
سفیر ایتالیا در تهران افزود: هنرمندان ایتالیایی که یک بار در ایران برنامه اجرا میکنند علاقهمند میشوند که دوباره در ایران اجرا و یا اجراهای مشترک با هنرمندان ایران داشته باشند. آهنگسازی ایتالیایی در آهنگسازی خود از ردیفهای موسیقی ایرانی استفاده میکند و این بیانگر ارتباط با فرهنگ و هنر ایران است.
کونچاتوری در ادامه گفت: تفاهم نامهای بین بنیاد رودکی و ارکستر جوانان جهان در گذشته امضا شده که بر اساس آن اجراهای مشترک، دورههای آموزشی و مسترکلاسهایی برگزار شده است.
سفیر ایتالیا افزود: نیکلا پیووانی آهنگساز ایتالیایی که چندماه پیش کنسرتی در تالار وحدت داشت علاقه دارد دوباره برای برگزاری کنسرت موسیقی کلاسیک به ایران بیاید و با ارکستر سمفونیک تهران کنسرت برگزار کند.
همچنین ایران دو سال قبل در سه سالانه طراحی میلان حضور داشت و ما علاقه داریم کشور ایران برای دوره آینده این سه سالانه حضور داشته باشد. ما همکاری نزدیکی با جشنوارههای فجر داریم و گروهایی از ایتالیا در جشنوارههای فجر برنامه اجرا میکند.
سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: ایتالیا و ایران به دلیل پیشینه فرهنگی و تمدن کهن و چهرههای درخشانی که در فرهنگ و فلسفه دارند، رابطه نزدیک فرهنگی دارند. بهترین پایه گفتگو، گفت و گوی فرهنگی است، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینههای تیاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و مد و طراحی لباس فعالیت و آمادگی دارد با کشور ایتالیا در این حوزهها همکاری خود را تقویت کند. جشنوارههای هنری فجر نیز فرصتی برای این همکاری هستند که هنرمندان و گروههای ایتالیایی در دورههای قبل جشنوارههای فجر حضور داشتهاند و این روند و حضور تداوم خواهد داشت.
حسینی افزود: همکاری ایران و ایتالیا میتواند از رویدادها به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی نیز گسترش یابد. چنانکه سفیر ایتالیا گفت: ردیفهای موسیقی ایران دستمایه آهنگسازی ایتالیا قرار گرفته است، بخشی از هنر ایران نیز کمتر در اروپا معرفی شده که این بخشهای کمتر معرفی شده میتواند منبع الهامی برای هنرمندان ایتالیا باشد و به آشنایی هنرمندان ایتالیا به نگاه حکمتآمیز هنرمندان ایران کمک کند و ارتباط و تعامل هنری را تقویت کند.
حسینی در ادامه گفت: تفاهم نامه همکاری بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزیر فرهنگ ایتالیا در سال ۱۳۹۴ امضا شد که بستر مناسبی برای همکاری است و میتوان برای مصادیق آن فکر و برنامهریزی کرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای ارتباط و فعالیت رایزنی و دفتر فرهنگی ایتالیا در ایران آماده همکاری است.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با شهرداد روحانی؛ رهبر ارکستر سمفونیک تهران و بنیاد رودکی برای برنامهریزی اجرای نیکولا پیووانی؛ آهنگساز ایتالیایی با ارکستر سمفونیک تهران مذاکره خواهیم کرد که برنامه مناسبی در همکاری مشترک است.
حسینی افزود: یکی از طرحهای معاونت امور هنری ایجاد آتلیه مشترک کشورهایی است که با ایران پیشینه مشترک و رابطه قویم و قدیم فرهنگی دارند تا در این آتلیهها، هنرمندان جوان دو کشور آثار هنری تولید کنند و فکر نو با فرهنگ کهن پیوند برقرار کند. به مناسبت نودمین سال روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن این آتلیه قرار است ابتدا بین ایران و ژاپن راه اندازی و انجام شود و امیدواریم به زودی این طرح را درباره ایران و ایتالیا نیز اجرا کنیم.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بخشی از هشتمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر امسال در چابهار که منطقه ویژه و آزاد تجاری است، برگزار میشود و زمینه فرهنگی مناسبی برای حضور کشور ایتالیا و دانشگاه برارا از این کشور است. کشور ایران در زمینه طراحی پارچه و لباس و دوخت و دوز متنوع است و زنان بسیاری در سیستان و بلوچستان در زمینه دوخت و دوز و طراحی پارچه فعالیت میکنند. همچنین یک مدرسه عالی هنر در زمینه طراحی لباس در چابهار راه اندازی شده است که میتوان در این زمینه نیز با کشور ایتالیا همکاری کرد.
حسینی ادامه داد: سال گذشته نمایشگاه عکس "مردم و سرزمین پشمینه پوش" از عکاس ایتالیایی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد که براساس یک توافق قرار شد نمایشگاهی نیز از عکاسان ایران در ایتالیا برگزار شود که مقدمات آن فراهم شده است و امیدواریم با همکاری کشور ایتالیا این نمایشگاه در آینده نزدیک برگزار شود.
حسینی گفت: امیدواریم در توسعه روابط فرهنگی و هنری نقش موثری داشته باشیم و نشان دهیم که زبان فرهنگ، زبان خواستنیتر و موثرتری است.