انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، فراخوان هشتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی تهران را منتشر کرد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، هشتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی تهران را به شکل غیر رقابتی برگزار خواهد کرد.
دبیرخانه هشتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی تهران از مجسمه سازان، هنرمندان تمامی رشته ها، کیوریتورها، محققان و گروههای بینارشتهای هنری دعوت میکند تا پروژههای خود را برای شرکت در این رویداد ارسال کنند. پیش از این هادی مظفری مدیر کل هنرهای تجسمی طی احکامی اعضای شورای سیاست گذاری این دوسالانه را به پیشنهاد هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز انتخاب کرد.
اهداف
۱ ـ با توجه به اینکه فرایند تجربه هنری نقشی کلیدی در دریافت و ارتباط میان مخاطب و هنرمند دارد و نیز به دلیل اهمیت کنکاش و مشارکت درآفرینش هنری، در این دوره «روند» شکل گیری آثار مورد توجه است.
۲ ـ ایجاد بستری مناسب برای تجربه گری و گسترش افق کار هنری از طریق تعامل خلاق هنرمند، کیوریتور و مخاطب است تا درک ملموس تری از روند کار هنرمندان شناخته شده و نیز شناسایی استعدادهای جوان به دست دهد.
۳ ـ علاوه بر پروژههای مجسمه سازی، پروژههای آرشیوی، تحقیقاتی، اعم از فردی و گروهی که به شکل خلاقانه به گستره نوین مفهوم «مجسمه» در هنر معاصر توجه دارند نیز پذیرفته میشوند.
رویکردهای اصلی
۱ ـ تمرکز بر فرآیند و روند شکل گیری آثار
۲ ـ بازتعریف مرزهای مجسمه سازی و حمایت از دیگر رسانههای هنر معاصر و پذیرش رویکردهای بین رشتهای
۳ ـ امکان حضور کیوریتورها در روند گسترش ایده و تولید اثر یا چیدمان و بازخوانی آثار از پیش تولید شده و نیز پرداختن به اهمیت پروژههای کیوریتوریال
۴ ـ توجه به محل برگزاری هشتمین دوسالانه، مکان ـ ویژگی، کنش آثار در فضا و ارتباط با مخاطب.
شرایط و مقررات
۱ ـ مسئولیت اصالت آثار به عهده هنرمند است.
۲ ـ بنا به نظر هیأت انتخاب، کمک هزینه جهت اجرای اثر متناسب با نوع پروژه، به راه یافتگان پرداخت خواهد شد.
۳ ـ ارسال و حمل و نقل اثر به نمایشگاه، دریافت و جمع آوری آن پس از پایان نمایشگاه، اجرا و نصب آثار به عهده هنرمند است.
۴ ـ شرکت کنندگان میپذیرند، دبیرخانه دوسالانه مدارک و اطلاعات مربوط به آثار را بصورت آنلاین، چاپی یا چند رسانهای منتشر کند.
۵ ـ به تمام هنرمندان راه یافته به نمایشگاه، گواهی شرکت و کتاب دوسالانه اعطا خواهد شد.
۶ ـ تمامی هنرمندان راه یافته به دوسالانه، به عضویت مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در خواهند آمد.
۷ ـ تصمیم گیری درباره مسائل پیش بینی نشده به عهده دبیر دوسالانه است.
علاقمندان و هنرمندان جهت شرکت در این دوسالانه حداکثر تا تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۹۸ در سایت دوسالانه به نشانی mojassame.۲ salane.ir بارگذاری کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر به دبیرخانه دوسالانه به نشانی تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از بلوار کشاورز، خیابان صدوقی، پلاک ۱۷ مراجعه و یا با شماره تلفنهای: ۶۶۹۴۶۹۱۰ و ۶۶۹۴۶۹۱۱ تماس حاصل کنند.
مراحل ارسال آثار
۱ ـ ارسال آثار: الف. ـ معرفی حداکثر ۵ اثر یا پروژه و ارسال مدارک تصویری از ایده، ماکت یا اثر نهایی ب. ـ شرح مختصری از سوابق کاری و حداکثر ۳ اثر از آثار قبلی هنرمند.
۲ ـ ارسال پروژههای کیوریتوریال (برای کیوریتورها یا محققان) الف. ـ معرفی پروژه و ارتباط آن با دوسالانه هشتم مجسمه سازی (حداکثر ۵ پروژه) و ارسال مدارک تصویری و آرشیوی از ایده. ب. ـ شرح مختصری از سوابق کاری.
۳ ـ ارسال مقالات الف. ـ خلاصه مقاله ب. ـ رزومه: شرح مختصری از سوابق کاری و تحصیلات.
طبق فراخوان این دوسالانه، مشخصات فایلهای ارسالی به سایت دوسالانه به شرح زیر است:
۱ ـ هر پروژه حداکثر در ۵۰۰ کلمه، در فرمت pdf و حجم حداکثر ۶ مگابایت.
۲ ـ هر مدرک تصویری از آثار در فرمت jpg و حجم هر فایل ارسالی حداقل ۱ و حداکثر ۶ مگابایت.
هیات انتخاب در دو مرحله راه یافتگان به دوسالانه را انتخاب خواهند کرد:
۱ ـ بررسی آثار و پیشنهادهای ارسالی
۲- مصاحبههای حضوری، اولویت شورای انتخاب آثار، انتخاب آثار و پروژههایی است که تاکنون به نمایش درنیامده باشد.
در ادامه اسامی راه یافتگان به دوسالانه در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۹۸ اعلام خواهد شد و هنرمندان چهار ماه فرصت دارند تا کارهای خود را برای نمایش آماده سازند. دبیرخانه دوسالانه از پذیرفته شدگان درخواست میکند، در طول چهار ماه با گروههای تحقیقاتی معرفی شده از طرف دبیرخانه دوسالانه ارتباط و همکاری کنند. در این مدت مستندات تصویری، نوشتاری و صوتی از مراحل گسترش ایده و شکل گیری اثر جدید یا بازخوانی و اجرای جدیدی از آثار پیشین با همکاری گروه تحقیقاتی تهیه میشود و پس از بررسی توسط تیم ویراستاری در سایت دوسالانه یا دیگر پلتفرمهای آنلاین به نمایش در خواهد آمد.
اسامی راه یافتگان به دوسالانه در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۹۸ اعلام خواهد شد و هنرمندان چهار ماه فرصت دارند تا کارهای خود را برای نمایش آماده سازند. طبق برنامه ریزی هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران ۱۵ بهمن ماه سال جاری آغاز چیدمان و نصب آثار این رویداد خواهد بود و مراسم افتتاحیه نیمه اسفندماه در باغ کتاب تهران و محوطه اطراف این مجموعه برگزار خواهد شد.
هشتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی تهران با ریاست شورای سیاستگذاری (هادی مظفری؛ مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و شورای سیاستگذاری: محمود بخشی، نرگس حریریان، ندا رضوی پور، بیژن غنچه پور، ملک دادیار گروسیان، محمود محرومی، کامبیز موسوی اقدم به دبیری: محمود بخشی به شکل غیر رقابتی در اسفند ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹در باغ کتاب تهران برگزار خواهد شد.