مدیر اجرایی دفتر نهاد رهبری دانشگاه بیرجند گفت: با هدف تبیین کار فرهنگی خودجوش و تمیز برای دانشجویان، جشنواره مثبت دانشجو برای اولین بار به صورت آزمایشی در دانشگاه بیرجند برگزار میشود.
سیدمجتبی حسینی، مدیر اجرایی دفتر نهاد رهبری دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص برگزاری اولین جشنواره دانشجویی مثبت دانشجو اظهار کرد: این جشنواره برگرفته از بیانات رهبر انقلاب درخصوص کار فرهنگی خودجوش و تمیز در دانشگاه بیرجند برگزار میشود.
حسینی با بیان اینکه این جشنواره در چهار بخش کارآفرینی، آموزشی، فرهنگی-مذهبی و کار تشکیلاتی طراحی شده است، افزود: بخش کارآفرینی این جشنواره ویژه دانشجویان دارای مهارت است و هر دانشجوی کارآفرین برای شرکت در جشنواره باید به پنج نفر از دانشجویانی که مهارت خاصی ندارند، آموزش دهند.
مدیر اجرایی نهاد رهبری دانشگاه بیرجند ادامه داد: در بخش فرهنگی-مذهبی این جشنواره، دانشجویان فعال در عرصه قرآن و عترت باید به آموزش آموختهها و تجربیات خود در حوزه فعالیت فرهنگی و مذهبی به پنج نفر از دانشجویان مستعد آموزش دهند.
وی بیان کرد: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا و همچنین دانشجویان دوره کارشناسی که معدل الف. دارند، در صورت تمایل در بخش آموزشی این جشنواره میتوانند حضور یافته و موضوعات درسی را به پنج نفر از دانشجویان مشروط در طول ترم اقدام کنند و نتیجه این آموزش باید ارتقاء معدل دانشجویان باشد.
حسینی گفت: در بخش کار تشکیلاتی این جشنواره که ویژه اعضای کانونها یا تشکلهای دانشجویی طراحی شده، دانشجویان باید ضمن گذراندن دورههای مشخص شده فرهنگی و دریافت گواهینامه، کرسی آزاداندیشی و هم اندیشی دانشجویی برگزار کنند.
وی با بیان اینکه ثبت نام از دانشجویان برای شرکت در این جشنواره آغاز شده، افزود: فعالیتهای مورد نظر تا پایان اسفند باید انجام شوند و البته در بخش آموزشی، دانشجویان تا پایان این ترم فرصت دارند و در فروردین سال آینده ارزیابی از گروههای شرکت کننده، انجام خواهد شد.
مدیر اجرایی نهاد رهبری دانشگاه بیرجند با بیان اینکه اختتامیه جشنواره در اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد، افزود: این طرح برای دفتر مرکزی نهاد رهبری نیز ارسال شده و فعلا به صورت پایلوت در دانشگاه بیرجند اجرا میشود که در صورت موفقیت آمیز بودن آن، در دیگر دانشگاهها نیز به اجرا درخواهد آمد.
وی به تشریح اهدافی که برگزاری این جشنواره دنبال میکند، پرداخت و گفت: بنای ما این است که الگویی برای کار فرهنگی تمیز و خودجوش برای دانشجویان تعریف کنیم تا هرکدام از دانشجویان که توانمندی دارند، آن را در حوزههای مختلف به دیگر دانشجویان آموزش دهند.
حسینی توضیح داد: در بخش کار تشکیلاتی، علاقهمندان باید در جمعهای دانشجویی، مثلا در خوابگاهها حضور یابند و موضوعاتی که مورد دغدغه دانشجویان است، گردآوری کنند.
وی ادامه داد: پس از آن، سوالاتی را که در این جمعهای دانشجویی مطرح شده، به ما منتقل میکنند و سوالاتی طراحی میشود که براساس آن مناظرات دانشجویی برگزار شده و مناظره هر گروهی که بیشتر امتیاز بگیرد، در مراحل بعدی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدیر اجرایی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در این بخش در ابتدا متقاضیان دورهای آموزشی را میگذارنند و پس از آن وارد فعالیت در این حوزه میشوند، افزود: محتوای این دوره ها، طی چند روز آینده در سایت نهاد رهبری بارگذاری میشود و دانشجویان پس از گذراندن این دوره ها، گواهینامهای دریافت میکنند.
وی تصریح کرد: هم با مسائل و شبهات دانشجویی آشنا میشویم و هم دانشجویان میتوانند برای کار تشکیلاتی آموزشهای ابتدایی را ببینند و آن را در گروههای کوچک دانشجویی تجربه کنند.