عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اگر ایدهها و پژوهشهای ارائه شده در رقابت علمی کنز هدفمند و در راستای مشکلات روز صنعت باشد، این رقابت میتواند به حل مشکلات جهان اسلام کمک کند.
علی مریدی عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی و مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره حل مشکلات جوامع اسلامی توسط رقابت علمی کنز بیان کرد: با توجه به همراستا نبودن پژوهشها با مشکلات روز، بهتر است دانشجویان اولویتها و موضوعات پژوهشی خود را براساس مسایل و مشکلات دستگاهها و اولویت آنها تعیین کنند.
وی ادامه داد: درحوزه محیط زیست با چند مصاحبه میتوان اولویتها را استخراج کرد و به پژوهشها هدف داد تا ایدهها بتوانند به محصول تبدیل شوند.
وی گفت: دانشپژوهان، حوزه آیتی و صنعت را از محیط زیست جدا کردهاند؛ در صورتی که حوزه محیط زیست بسیار وسیع است و میتواند به بخشهایی مانند مدیریت پسماند آب و فاضلاب، مدیریت مصرف حوزه آیتی، مباحث صنعتی و فنی تقسیم شود.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست افزود: شرکتکنندگان حوزه محیط زیست میتوانستند به مشکلاتی که در زمینه مدیریت پسماند مانند تکنولوژیهای روز و امحا از قبیل پلاسما وجود دارد بپردازند و یا در زمینه استارتآپهای جمعآوری پسماند خشک برای تشویق مردم به تفکیک زباله، آب و مدیریت مصرف، ژنتیک گیاهی برای استفاده از گیاهان مقاوم شوری، خشکسالی برای احیا زمینهای بیابانی با منشا ریزگرد در رقابت علمی کنز شرکت کنند.
مریدی در خصوص سطح علمی آثار شرکتکننده در رقابت علمی کنز بیان کرد: سطح علمی آثار ارسالی در رقابت علمی کنز خوب بود، اما برخی آثار از نظر اجرایی متناسب با مشکلات جوامع مسلمین نبودند و مهمترین شاخص، کاربردی بودن و قابلیت اجرای ایدهها بود.
وی گفت: با توجه به مشکلات کشور، ایدههای ارسال شده مرتبط با حوزه پسماند در رقابت علمی کنز بسیار خوب بود که اگر بتوان زیرساختهای قانونی برای حمایت از آنها پیدا کرد، این ایدهها میتوانند تجاریسازی شوند و امیدواریم معاونت علم و فناوری و یا دولت از این ایدهها حمایت و به تجاریسازی شدنشان کمک کند.
گفتنی است، اختتامیه اولین دوره رقابت علمی کنز، ۲۱ آبانماه سال جاری با تقدیر از منتخبین برتر این رقابت در تهران برگزار میشود.