برای اولین بار از سوی محققان دانشکده فنی مهندسی مرند دانشگاه تبریز، برداشت مدل ابر نقطه با لیزراسکنر دستی در شمالغرب کشور انجام گرفت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از سوی محققین دانشکده فنی مهندسی مرند دانشگاه تبریز، برداشت مدل ابر نقطه با لیزراسکنر دستی برای اولین بار در شمالغرب کشور انجام شد.
امیر باقری، رئیس دانشکده فنی مهندسی مرند دانشگاه تبریز با اشاره به لیزر اسکنر دستی، تکنولوژی نوینی است که با دقت و سرعت بالا به برداشت نقاط میپردازد، گفت: تکنولوژی اسکن سه بعدی و یا رقومی کردن آبجکتهای فیزیکی از اوایل سال۱۹۸۰ مورد استفاده قرار گرفته و از زمان توسعه نسل اول لیزر اسکنرهای زمینی، این تکنولوژی نیز دستخوش تغییراتی شده است.
رئیس دانشکده فنی مهندسی مرند دانشگاه تبریز، با اشاره به اینکه این تکنولوژی با دقت بالا در حد یک سانتیمتر و سرعت بالای ۴۳۲۰۰ نقطه در ثانیه به برداشت نقاط میپردازد، مطرح کرد: امروزه اسکنرها به طور گستردهای در برداشت و نقشه برداری معماری، باستان شناسی و زیست محیطی مورد استفاده قرار میگیرند و در حال حاضر برای مدل سازی اماکن تاریخی در کشور از این تکنولوژی استفاده میشود.
امیر باقری تصریح کرد: کاربرد لیزر اسکن میتواند از نمایش کلی یک سایت تاریخی به وسیله لیدار هوایی تا آنالیز دقیق و با دقت زیر میلیمتر یک شی باستانی با استفاده از اسکنرهای برد کوتاه مبتنی بر مثلث بندی را شامل شود.
گفتنی است، دانشکده فنی مهندسی مرند دانشگاه تبریز پس از دانشکده فنی دانشگاه تهران و دانشگاه شهید رجایی، برای اولین بار در شمالغرب کشور موفق به انجام لیزر اسکنر دستی مدلسازی شده است.
لازم به ذکر است، این مدلسازی در جریان برگزاری اولین کنفرانس ملی فن آوریها و کاربردهای نوین ژئوماتیک و از ساختمان دانشکده فنی مهندسی مرند، انجام یافت.