دانشکده علوم قرآنی بجنورد که حدود ۲۰۰ دانشجو را در خود جای داده است، طی هفته گذشته و این هفته با مواردی مسمومیت دانشجویان مواجه شده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ صبح امروز یکی از دانشجویان دانشکده علوم قرآنی بجنورد در ارتباطی که با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، داشت، از مسمومیت برخی دانشجویان در هفته گذشته و سپس در این هفته خبر داد. دانشکده علوم قرآنی بجنورد که اکنون آشپزخانه اختصاصی ندارد، حدود ۲۰۰ دانشجو را در خود جای داده است؛ لذا به نظر میرسد میبایست برای این تعداد دانشجو غذای بسیار با کیفیتی ارائه شود.
در این خصوص محمد قربانی، فعال دانشجویی این دانشکده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: ابتدای هفته گذشته تعدادی از دانشجویان دختر و پسر که خودم نیز جزوشان بودم، دچار مسمویمت شدند. از بین این افراد که حداقل ۶ نفر بودند، برخی به پزشک مراجعه نکردند؛ اما برخی حالشان وخیم بود و مجبور شدند به بیمارستان بروند.
قربانی می افزاید: در ادامه این روند دیروز هم یک نفر دیگر مسموم شد که پس از انتقال به بیمارستان درمان شد.
این دانشجوی می گوید: وقتی این موضوع را هفته گذشته به یکی از مسئولان دانشگاه گفتیم، به ما گفت که اگر مشکل از غذا بوده باشد، باید همه دانشجویان مسموم میشدند؛ لذا مشکل از سیستم ایمنی بدن دانشجویان است.
وی می گوید: بنده قصد ندارم کسی را متهم کنم؛ اما این مسمومیت اتفاق افتاده است و این را نمیشود نادید گرفت.
این مسمومیتها برای بار دوم است که طی یک ماه گذشته در بجنورد اتفاق میافتد. چندی پیش دانشجویان دانشگاه کوثر بجنورد نیز به صورت گسترده مسموم شدند که در نهایت مشخص شد مشکل از غذا بوده و در نهایت مسئولان دانشگاه قول برخورد با مسببان این مشکل را دادند.
مسمومیت گسترده نبوده است/ نظارت مستمر بر آشپزخانهها وجود ندارد در ادامه به سراغ مهدی آریان فر، معاون دانشجویی این دانشکده رفتیم و از کم و کیف این ماجرا پرسیدیم. آریان فردر گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: هفته گذشته دو دانشجو به من مراجعه کردند و از مسمویت خود خبر دادند؛ البته این تعداد افرادی است که به من مراجعه کردند. این مسمویت گسترده نبوده است.
معاون دانشجویی دانشکده علوم پزشکی بجنورد ادامه می دهد: این افراد به تازگی از کربلا آمده بودند و کسالتی داشتند و ممکن است علتش این باشد. از طرفی خود مسئولان نیز دقیقا همان غذا را میل کرده اند و لذا اگر مشکل خاصی بود، باید تعداد بیشتری از افراد مسموم میشدند.
وی می افزاید: آشپزخانه ما برون سپاری است و از بیرون برای ما غذا میآورند. در قرارداد ما نیز ذکر شده است که باید مباحث بهداشتی کاملا رعایت شود و از این جهت با کسی تعارف نداریم؛ اما از همکاران و دیگر دانشجویان که این موضوع را پرسیدم به من گفتند غذا مشکل خاصی نداشته است. از آشپز نیز پرس و جو انجام شده است.
آریان مهر می گوید: سال گذشته دانشجویان ادعا کردند که غذا مسموم است و به این خاطر ما زیر نظر بهداشت، غذا را آزمایش کردیم و غذا مشکلی نداشت.
معاون دانشجویی دانشکده علوم قرآنی بجنورد ضمن ابراز بی اطلاعی از مسمومیت روز گذشته یک دانشجو می افزاید: از این مورد اکنون اطلاعی ندارم و باید بررسی کنم.
وی می گوید: دانشکده ما پیش از آن که با آشپزخانهای قرارداد امضا کند، موارد قانونی مورد نیاز مانند کارت بهداشت را بررسی میکند و سپس قرار داد امضا میشود؛ اما نظارت مستمر وجود ندارد؛ لذا از ساز و کاری که نظارت مستمری را فراهم آورد استقبال میکنیم؛ البته مسئولان دانشکده هر چند ماه از آشپزخانه بازدید میکنند.
این درحالی است که حسن براتی زاده، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: دانشگاهی که دارای یک مرکز تهیه غذایی است، ابتدا باید خود آن محل مجوز بگیرد و سپس متولی آن مکان باید آموزش ببیند و صرفا داشتن کارت سلامت فایده ندارد و این کارت فقط بخشی از روند مجوز است.
به نظر میرسد مسئولان دانشگاهها برای امضای قرارداد با یک آشپزخانه و یا پیمانکار، دقیقا از تمام روند مجوزها آگاه نیستند و این ممکن است برای دانشجویان مشکلاتی را به وجود بیاورد. این سلسله مسمومیتها باعث شده است بیش از پیش جای خالی یک نهاد نظارتی بر سلفهای دانشگاه و یا نحوه تامین غذای دانشجویان خارج از دانشگاه حس شود. نظارتی که اکنون وجود ندارد.