آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۳۵۹۷
یعقوبی در گفتگو با دانشجو:

سالانه ۱۰۰ هزار دانشجوی ورودی جدید مورد پایش قرار می‌گیرند/ آغاز تدوین طرح پیشگیری از اعتیاد

مشاور وزیر علوم گفت: اکنون در سال حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی ورودی جدید از طریق مراکز مشاوره دانشگاه‌ها مورد پایش قرار می‌گیرند.
حسین اکبری

حمید یعقوبی، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: مسئله آسیب‌های اجتماعی در کشور موضوع بسیار مهمی است و آنچه که برای دانشگاه نیز مهم است، پاک و سالم بودن محیط دانشگاه است. ازاین جهت برنامه‌هایی برای پیشگیری در ابعاد مختلف تدوین شده است.

یعقوبی ادامه داد: یکی از این برنامه‌ها دانشگاه عاری از دخانیات است. طبق این برنامه دانشگاه‌هایی که مایل هستند به این نهضت جهانی و ملی ملحق شوند باید دانشگاه خود را عاری از دخانیت کنند و این به این معنی است که اساتید، کارکنان، دانشجویان، پیمانکاران و سایر بخش‌های دانشگاه متعهد شوند که دیگر سیگار مصرف نکنند.

مشاور وزیر علوم خاطرنشان کرد: برنامه بعدی تدوین شده برنامه پیام است. در برنامه پیام، یا همان پیشگیری از مصرف مواد، یشگیری را بر درمان مقدم دانسته ایم، زیرا هزینه اعتیاد و برگشت از اعتیاد بسیار بالاست و اگر بتوانیم کاری کنیم که افراد معتاد نشوند، بسیار راحت می‌شود از این آسیب جلوگیری کرد و کمتر این مشکل را در کشور خواهیم داشت.

وی افزود: بر اساس این برنامه قرار است که یک کمیته برنامه ریزی در دانشگاه تشکیل شود و بر اساس چارچوب‌های تعیین شده خطی مشی پیام را تبیین و ابلاغ کنند و از زمان ابلاغ این طرح آموزش‌ها به دانشجویان و کارکنان داده شود و توانمدسازی در دستور کار قرار گیرد تا در نهایت با کمک دانشجویان بتوانیم دانشگاه پاک تری داشته باشیم.

یعقوبی درخصوص طرح پایش سلامت نیز گفت: طرح پایش سلامت از سال ۸۵ در دانشگاه‌ها درحال اجراست. این طرح بنا دارد دانشجویان را در بدو ورود به دانشگاه، از جهت روانشناختی و جسمی مورد غربالگری قرار دهد که اگر بیماری خاصی وجود داشت، همان موقع پیگیری شود. اکنون در سال حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی ورودی جدید از طریق مراکز مشاوره دانشگاه‌ها مورد پایش قرار می‌گیرند و اگر فردی بیماری داشت مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی در ادامه به اصل رازداری در مراکز مشاوره اشاره کرد و افزود: رازداری اصل اساسی در مشاوره و روان درمانی است و هر مدیری در دانشگاه از مرکز مشاوره اطلاعاتی را بخواهد، مرکز مشاوره حق آن را ندارد که این اطلاعات را بیان کند که خوشبختانه این رازداری اتفاق افتاده است. مراکز مشاوره سینه یشان پر از اسرار دانشجویان است و این اسرار فاش نخواهد شد.

یعقوبی در پایان بیان داشت: اکنون نگرش دانشجویان و به طور کلی مردم نسبت به استفاده از مراکز روانشناسی مثبت شده است و این خودش مثبت است. این علم مانند علوم خدماتی دیگر است و مردم باید استفاده کنند. درهمین جهت در سال گذشته بیش از ۱۲۰ هزار نفر از دانشجویان به مراکز مشاوره رجوع کرده اند. همکاران ما نیز نهایت همکاری را دارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار