انتخابات شورای صنفی دانشجویان دانشگاه بجنورد در حالی برگزار شد که اکنون حدود دو ماه از شروع سال تحصیلی گذشته و دانشجویان در این مدت با مشکلات ریز و درشت بسیاری مواجه بودهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ انتخابات شورای صنفی دانشجویان دانشگاه بجنورد با استقبال دانشجویان برگزار شد؛ این در حالی است که اکنون حدود دو ماه از شروع سال تحصیلی گذشته است و دانشجویان در این مدت با مشکلات ریز و درشت بسیاری مواجه بوده اند.
چرا انتخابات تا این حد با تاخیر برگزار شد؟ خرداد ماه امسال یک بار انتخابات شورای صنفی برگزار شد؛ اما تمایل بسیار پایین دانشجویان به شرکت در انتخابات، باعث شد تا رای دهندگان به حد نصاب نرسند و انتخابات به مرحله تکرار برسد. اینک افراد جدیدی وارد انتخابات شده اند و امیدوارند بتوانند نظر مثبت دانشجویان را به خود جلب کنند تا با تاخیر بسیار زیاد، شورای صنفی تشکیل و مرحمی بر درد دانشجویان دانشگاه بجنورد گذاشته شود.
از این جهت یکی از اضطرابهای کاندیداها، رسیدن آرا به حد نصاب تعیین شده است. همچنین قابل ذکر است درصورتی که هیچ کاندیدایی نتواند ۵۰+۱ رای را از آن خود کند، انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد و این یعنی باز هم دانشجویان باید منتظر تشکیل شورای صنفی بمانند.
در حاشیه این انتخابات، سینا رهنما، دبیر شورای صنفی دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: در یک سالی که در این شورا بودیم، تعامل مسئولان با ما خیلی کم بود. در موضوعات مختلف بارها نامه میزدیم و پیگیری میکردیم. تنها موردی که با پیگیری کوتاه مدت جواب داد، مبلمان سطح دانشگاه بود. در بقیه موارد پیگیریهای بسیار زیادی را داشتیم. ممکن نبود یک نامهای را بفرستیم و کمتر از دو یا سه ماه جواب بگیریم. به عنوان مثال برای دو لاینه شدن سلف دانشگاه، از تابستان پیگیری کردیم؛ اما بعد از گذشت بیش از یک ماه و پس از حجم زیاد اعتراضات دانشجویی این اتفاق افتاد؛ لذا تعامل مسئولان با ما بسیار کم بود.
رهنما می افزاید: متاسفانه مسئولان به شکل زبانی با ما همکاری میکردند و قول میدادند؛ اما در عمل اقدامی مشاهده نمیشد.
دبیر شورای صنفی دانشگاه بجنورد می گوید: دانشجویان نمیدانند این شورا چه اختیارات و وظایفی دارد. اغلب فکر میکنند شورا قدرت اجرایی دارد؛ درحالی که این گونه نیست و فقط پیگیری مشکلات وظیفه این شوراست. وظیفه اصلی باز هم بر عهده دانشجویان است. به عنوان مثال بعد از پیگیری بسیار، مسئولان را به سلف میآوردیم تا خود دانشجویان که در فضای مجازی و یا در محافل خصوصی شکایت میکردند، حرفشان را به گوش مسئولان برسانند؛ اما در همان روز دانشجویان در پاسخ مسئول مربوطه میگفتند کیفیت مناسب است و ما تشکر میکنیم؛ البته عده کمی نیز گفتند مقداری کیفیت پایین است. با این شرایط ما چه قدرتی داریم؟ مسئول میگوید دانشجو معترض نیست پس شما چرا اعتراض میکنید؟
وی می گوید: وقتی حمایت دانشجویان پشت ما نباشد کار ما سختتر میشود. من به دانشجویان توصیه میکنم پشتیبان نمایندگان خود باشند. در این صورت سرعت کارها بالاتر رفته و کارایی افزایش مییابد.
رهنما تصریح کرد: ما در دوران مسئولیتمان مقداری ملاحظه کردیم و این ایراد دوره ما بود. میتوانستیم با مسئولان تندتر برخورد کنیم؛ اما به دلیل این که برخی افراد در داخل شورا بیشتر تمایل به تعامل داشتند، این اتفاق نیفتاد. با این حال ما تا حد توان از حق و حقوق دانشجویان کوتاه نمیآمدیم. شورای بعدی باید مسئولان را متوجه کار خود کنند که البته این دوباره به حمایت دانشجویان باز میشود.
دبیر شورای صنفی درخصوص احتمال نرسیدن تعداد آرا به حد نصاب می افزاید: امیدواریم آمار به حد نصاب برسد؛ اما اگر نرسد در شورای نظارت بر انتخابات تصمیم گیری صورت خواهد گرفت که چه اقدامی کنیم. هر چند این قانون ممکن است باعث دیر تشکیل شدن شورا شود؛ اما سعی ما بر این است که تا حد امکان قانون را اجرا کنیم. اما با توجه به شرایط، شورای نظارت بر انتخابات که شامل مسئولان دانشگاه و شورای صنفی است، تصمیم نهایی را خواهد گرفت. روز سه شنبه نتیجه نهایی انتخابات مشخص خواهد شد.
اما این انتخابات خالی از حاشیه نیز نبود. یکی از دانشجویان که قصد رای دادن داشت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: برخی از کاندیداها در محل رای گیری حضور دارند که این امر سبب شده است نتوانیم آزادانه رای دهیم. ممکن است برخی دوستان ما باشند و در زمان رای دادن در کنارمان بایستند و این طور رای دادن مشکل میشود.
وی می افزاید: امیدواریم شورای بعدی قدرت بیشتری داشته باشد و بتواند حقوق ما را بیشتر زنده کند. هرچند این امید کم است. زیرا شورا قدرت اجرایی ندارد و قدرت در دستان کسی دیگر است.
لازم به ذکر است، محمود ثمینی، معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی نیز از این انتخابات بازدید کرد و این فرصتی شد تا دانشجویان برخی از مشکلات دانشگاه را به گوش مسئولان برسانند.