کد خبر:۷۲۳۶۷۶

مقام آمریکایی مدعی شد: دسترسی بانک مرکزی ایران به سوئیفت قطع شد

یکی از مقام‌های ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا از قطع دسترسی همه بانک‌ها و موسسات مالی ایرانی به جامعه جهانی ارتباطات بانکی خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «سیگال مندلکر» معاون دفتر تروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا از قطع اتصال بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به سوئیفت خبر داد.

خانم مندلکر به رویترز گفته: «سوئیفت اطلاع داده که نهاد‌های مالی تحریم‌شده ایران را (از شبکه خود) قطع کرده است.»

این مقام آمریکایی با لحنی تهدیدآمیز گفته: «در آینده، چیز‌های بیشتری از ما علیه ایرانیان خواهید دید.» «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از شروع دور دوم تحریم‌های ایران در ۱۴ آبان، گفته بود که تحریم‌های دیگری هم برای ایرانیان در نظر گرفته است.

آمریکایی‌ها اصرار دارند که تحریم‌های جدیدشان که روابط بانکی و فروش نفت ایران را هدف گرفته، تأثیری بر واردات دارو و مواد غذایی به ایران نخواهد داشت؛ البته در این میان، «برایان هوک» رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه که مسئول مستقیم هماهنگی اقدامات دولت آمریکا علیه ایران است، نظر دیگری دارد و هفته گذشته گفته بود که تحریم‌های کشوش علیه ایران، حتی بر واردات اقلام بشردوستانه هم تأثیر منفی خواهد گذاشت. بیشتر بخوانیم

هفته گذشته «جامعه جهانی ارتباطات بانکی» مشهور به سوئیفت اعلام کرد دسترسی برخی از بانک‌های ایرانی به این سامانه پیام‌رسان بانکی را تعلیق کرده است. سوئیفت البته اشاره‌ای به نام این بانک‌ها نکرده بود.

پنجشنبه شب گذشته هم «استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا از قطع کامل دسترسی همه بانک‌های ایرانی به سوئیفت خبر داده بود.

درحال حاضر بیش از ۹۷۰۰ بانک و مؤسسه مالی در ۲۰۹ کشور جهان عضو جامعه جهانی ارتباطات بانکی می‌باشند.

سوئیفت در هر کشور یک نقطه دسترسی با عنوان SAP دارد که این نقطه دسترسی در ایران، در بانک مرکزی قرار گرفته؛ دیگر بانک‌های عامل ایرانی، از طریق این SAP به سوئیفت وصل می‌شوند.

اتصال ایران به سوئیفت پیش از این در ۲۷ اسفند ماه سال ۱۳۹۰ و در نتیجه اعمال تحریم‌های اروپایی قطع و در روز ۲۷ دی ماه سال ۱۳۹۴ در نتیجه انعقاد برجام، مجدداً وصل شده بود. این اتصال البته به معنای اجبار بانک‌های کشور‌های خارجی به پذیرفتن تبادل پیغام‌های بانکی با بانک‌های ایران نبود.

در دروان پسابرجام، یکی از شکایت‌های همیشگی مذاکره‌کنندگان هسته‌ای، هراس بانک‌های خارجی از تعامل با ایران در نتیجه پابرجا ماندن تحریم‌های یکجانبه آمریکا بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۹
بابا مرگ یک دفعه شیون یک دفعه ، ایران باید تمام منافع آمریکا را به خطر بیاندازد
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۳
شورای محترم نگهبان تشکر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!امیدوارم روزی این عزیزان خطا و اشتباهات فاحش ضد منافع ملی را بپذیرند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۸
خدارا شکر گل بود به سبزه نیز اراسته شد به فضل دولت مردان وزمامدارن تمام درهای خوشبختی به روی ملت ایران باز می شود
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار