سعید خان مرادی، یکی از دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان است که در مقطع دکتری و در رشته تربیت بدنی دانشگاه رازی کرمانشاه تحصیل میکند. او از مشقتهای خود برای نخبه شدن میگوید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بنیاد ملی نخبگان هرساله در آستانه روز دانشجو و به همین مناسبت، مقالات و فعالیتهای پژوهشی دانشجویان نخبه کشور را مورد ارزیابی قرار میدهد و پس از آن دانشجوهای برگزیده هر دانشگاه و استان را معرفی میکند.
امسال نیز این مهم به همین روال صورت گرفت؛ ۱۶ نفر از دانشجویان برگزیده استان کرمانشاه از دانشگاه رازی بودند و مشمول جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان شدند. ۹ نفر از این دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان استان کرمانشاه از مقطع دکتری بوده اند.
سعید خان مرادی، یکی از دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان است که در مقطع دکتری و در رشته تربیت بدنی دانشگاه رازی کرمانشاه تحصیل میکند. این دانشجوی نخبه ۲۹ ساله که از خانوادهای معمولی بوده و پدرش بازنشسته آموزش و پرورش و مادرش خانه دار است در گفتگو با خبرنگار ما درباره چالشهایی که در مسیر کسب این موفقیت بر سر راهش بوده صحبت میکند و میگوید که تمامی هزینههای مطالعاتی و پژوهشی را خودش تقبل کرده و سختیهای بسیاری از این بابت متحمل شده است.
انجام کارهای مطالعاتی و پژوهشی مشقات فراوانی به همراه دارد خان مرادی در ادامه میگوید: برای اینکه جزو دانشجوهای برگزیده بنیاد ملی نخبگان باشم، برنامه ریزی ۴ سالهای داشتم و در طول این مدت، از روز اولی که تصمیم به قدم گذاشتن در این راه گرفتم شروع به کار بر روی مقالهها و پژوهشهای مختلفی کردم و در این مسیر سختیهای بسیاری را متحمل شدم.
وی میافزاید: انجام کارهای مطالعاتی و پژوهشی به این راحتیها نیست و مشقات فراوانی به همراه دارد و نیازمند یک برنامه ریزی بلند مدت است و کسی که قصد برگزیده شدن در بنیاد ملی نخبگان را دارد، بایستی روزی ۵ الی ۶ ساعت در گوشهای بنشیند و به مطالعه بپردازد و فعالیتهای پژوهشی انجام دهد.
فعالیتهای پژوهشی علاوه بر زمان، نیازمند هزینه هستند این دانشجوی برگزیده بنیاد ملی نخبگان ادامه میدهد: انجام یک کار پژوهشی یا مقاله، بازه زمانی ۶ تا ۸ ماهه میطلبد و علاوه بر آن ۶ ماه زمان میبرد تا در نشریههای پژوهشی داخلی یا خارجی مورد پذیرش قرار گیرد. به هر حال انجام کارهای پژوهشی دشوار است و فقط روحیهای قوی میتواند آن را به سرانجام برساند؛ چرا که به سادگی قابل انجام نیست و به وقت و زمان نیاز دارد.
وی اضافه میکند: فعالیتهای پژوهشی علاوه بر زمان، نیازمند هزینه هستند و انجام آنها برای دانشجویان هزینههای گزافی دربردارد و این فعالیت در همه بخشها خصوصا در حوزه ورزشی پرهزینه است.
با وجود موانع بسیار، توانستم مورد تایید بنیاد ملی نخبگان قرار گیرم خان مرادی ادامه می دهد: در حوزه اقتصاد، کارآفرینی، روانشناسی و مدیریت ورزش فعالیت دارم و در بحث علوم ورزشی سختیهای بسیاری را متحمل شدم؛ اما خوشبختانه نتیجه این تلاشها مطلوب بوده و توانستم مورد تایید بنیاد ملی نخبگان به عنوان دانشجوی برگزیده قرار گیرم.
وی یادآور میشود: پژوهشهایی که در حوزه کارآفرینی ورزش و سایر بخشها انجام دادم برای من هزینههای مادی سرسام آوری به دنبال داشت؛ چرا که چندین بار برای شرکت در کلاسهای آموزشی یا برنامههای خاص بنیاد مجبور شدم به تهران سفر کنم و هزینههای هنگفتی بپردازم. خوشبختانه با این حال توانستم مورد تایید بنیاد ملی نخبگان شوم.
دانشگاه باید دانشجو را با استعدادهای درخشان و بنیاد ملی نخبگان آشنا کنند این دانشجوی برگزیده بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه علاوه بر تحصیل، در حوزه تدریس فعالیتهای ورزشی و مربی گری فعالیت دارم، میگوید: به دانشجویان توصیه میکنم، برای اینکه جزو دانشجوهای برگزیده بنیاد ملی نخبگان شوند اول از همه به تواناییهای خود تکیه کنند.
وی خاطرنشان میکند: البته باید بگویم که، برای اینکه دانشجوها بتوانند جزو برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان شوند در ابتدا باید دانشگاه برای این افراد کارگاههای آموزشی برگزار کند و فضا را به نحوی آماده سازی نماید که دانشجوها با استعدادهای درخشان و بنیاد ملی نخبگان آشنا شوند و در درجه بعد نقش اساتید و دانشگاه در این زمینه حائز اهمیت است و باید به گونهای عمل کنند که فضای کار پژوهشی را برای دانشجوها فراهم نمایند و انرژی کافی را به دانشجویان بدهند.
رمز موفقیت دانشجو در این است که در میانه راه خسته نشود خان مرادی تاکید میکند: البته ۹۰ درصد موفقیت دانشجویان در فعالیتهای اینچنینی به خود آنها برمی گردد؛ چرا که این احتمال وجود دارد که دانشگاه به دنبال فضاسازی برای آشنایی دانشجوها با استعدادهای درخشان و بنیاد ملی نخبگان نباشد بنابراین دانشجو باید برای کسب جایگاه علمی در ابتدا باید به تلاش و کوشش خود متکی باشد و از انجام کارهای پژوهشی خسته نشود.
وی معتقد است، رمز موفقیت دانشجو در این است که وقتی شروع به کار پژوهشی کرد در میانه راه خسته نشود و با ارادهای قوی تا پایان ادامه دهد.
تمامی دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان استان کرمانشاه از دانشگاه رازی بودند این دانشجوی برگزیده مقطع دکتری دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه میدهد: دانشگاه رازی جزو دانشگاههایی است که فضای کافی را برای آشنایی دانشجویان با استعدادهای درخشان و بنیاد ملی نخبگان فراهم میسازد و همین امر موجب شد تا نتیجه فعالیت هایش در این زمینه را ببیند به طوری که تمامی دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان استان کرمانشاه از دانشگاه رازی بودند.
وی میافزاید: مشکل اساسی ما در این راه این است که، چون در شهرستانها سکونت داریم و به مراکز آموزشی تهران دسترسی نداریم، برای کارهاش پژوهشی و علمی ناچارا باید به این استان سفر کنیم و با هر بار سفری که انجام میدهیم هزینههای هنگفتی را بپردازیم.
تمام فعالیتهای پژوهشی و مطالعاتی را با هزینه شخصی انجام داده ام خان مرادی با بیان اینکه تمام فعالیتهای پژوهشی و مطالعاتی را با هزینه شخصی انجام داده ام، میگوید: در چهار حوزه مدیریت ورزشی، روانشناسی ورزشی، کارآفرینی ورزشی و اقتصاد ورزشی فعالیت دارم و پژوهشهایی که انجام داده ام با هدف توسعه ورزش ایران همچون سایر کشورهای جهان بوده تا به توسعه یافتگی ایده آل در جهان دست یابیم و باید بگویم که بیشتر فعالیتهای پژوهشی من در این راستا بوده و خواهد بود.
وی با بیان اینکه تنها حامی من در دوارن دانشجویی، پدر و مادرم بوده اند و قدردان زحمات آنها هستم، توصیه میکند: بهتر است که وقتی دانشجویی به تایید بنیاد ملی نخبگان میرسد، دانشگاههای کشورمان این افراد را به حال خود رها نکنند و از فعالیتهای پژوهشی آنها حمایت کنند و مورد تقدیر قرار دهند و در همین راستا به دانشکدهها تکلیف کنند تا جایی که در توان دارند از دانشجویان برگزیده حمایت کنند و آنان را در اولویت برنامههای دانشکده و تدریس قرار دهند.