نمایندگان بجنورد در مجلس شورای اسلامی اعتقادی به پاسخگویی ندارند و یا پاسخگویی را نیاز فعلی جامعه نمیدانند؛ چرا که باوجود دعوتهای مکرر تشکلهای دانشجویی از نمایندگان برای حضور در دانشگاه، هنوز این اتفاق نیفتاده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ به مناسبت فرا رسیدن روز مجلس قصد داریم تا رابطه نمایندگان استان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی بخصوص نمایندگان شهرستان بجنورد و دانشگاه را مورد بررسی قرار دهیم.
ابتدا پس از اندکی جستجو نتوانستیم خبری مبنی بر حضور نمایندگان بجنورد در دانشگاه و دیدار با دانشجویان پیدا کنیم. این موضوع همان ابتدا نشان داد که نمایندگان استان ارتباط مناسبی با جنبشهای دانشجویی ندارند و به مطالبات آنها پاسخ درخور نمیدهند؛ اما این موضوع که آیا جنبشهای دانشجویی به سمت مطالبه گری رفته اند و یا نه قابل بررسی است و باید مورد توجه قرار گیرد.
مسئلهای که به وضوح میتوان آن را مورد تاکید قرار داد، سطح پایین رابطه جنبش دانشجویی و نمایندگان مجلس است. به نظر میرسد نمایندگان بجنورد که هر دو از لیست امید نیز هستند، اعتقاد خاصی به فضای دانشگاه و پاسخگویی به دانشجویان ندارند. این امر از این جهت صحت دارد که باوجود دعوتهای تشکلها از این افراد برای حضور در دانشگاه، هنوز این اتفاق نیفتاده است. در آخرین مطالبه دانشجویان از نمایندگان برای حضور در دانشگاه، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد در نامهای از نمایندگان شهرستان بجنورد در مجلس خواست تا در روز دانشجو به دانشگاه آمده و به سئوالات آنها پاسخ دهند. حال باید دید چنین اتفاقی میافتد؟
از طرفی به مناسبت این روز به سراغ اعضای جنبشهای دانشجویی بجنورد رفتیم و نظرشان را در خصوص عملکرد سه ساله نمایندگان مجلس این شهرستان را پرسیدیم.
موضع گیری نمایندگان بجنورد در فضای مجازی خلاصه شده است/ به دانشگاه بیایید محمد معزی فر، دبیر شورای تبیین بسیج دانشجویی خراسان شمالی درخصوص رابطه نمایندگان با دانشجوها در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: رابطه نمایندگان با دانشگاه تقریبا هیچ است. خسته شدیم از اینکه ایقدر نامه زده ایم و از آنها دعوت کرده ایم؛ اما نمایندگان متاسفانه در هیچ دانشگاهی حضور نیافته اند.
معزی فر ادامه داد: با این حال ما سعی کرده ایم از آنها وقت بگیریم و به دفترشان برویم که در مواردی این اتفاق افتاده است، اما آنان هیچ گاه به دانشگاه برای پاسخگویی به سئوالات جنبش دانشجویی نیامده اند.
دبیر شورای تبیین بسیج دانشجویی خراسان شمالی خاطرنشان می کند: البته برخی از موارد وجود دارد که نیاز به دیدار حضوری نیست و با تماس پیگیری کرده ایم.
وی سپس به عملکرد سه ساله نمایندگان بجنورد اشاره کرد و افزود: عملکرد قابل توجهی از آنها در این مدت ندیده ایم. در این سه سال این افراد در سطح شهر و یا حاشیه شهر حضور نداشته اند؛ اما اینک که وارد سال آخر مسئولیتشان شده اند این اتفاقات را میبینیم. به عنوان مثال یکی از نمایندگان اخیرا از شهرک گلستان بجنورد بازدید کرده بود که در همان جا انتقاد بسیاری از مردم این بود که تا حالا چرا به این منطقه سر نزده اند؟
معزی فر با اشاره به افزایش تحرکات نمایندگان شهرستان بجنورد در سال منتهی به انتخابات می گوید: مردم این را میبینند و متوجه میشوند. اخیرا برخی از نمایندگان به نماز جمعه آمدند، اما در عین تعجب هیچ یک از مردم به سمت آنها نیامدند و این نشان میدهد که حتی مردم این افراد را نمیشناسند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد رایهای نمایندگان بجنورد در مجلس را جناحی دانست و بیان کرد: در رای گیریهای مجلس این افراد به طور کل نظر اصلاح طلبان را بیان کرده اند و اگر پاسخ قانع کنندهای میداشتند پس از دعوت ما، به دانشگاه میآمدند. اما وقتی جوابی وجود نداشته باشد به محیط دانشگاه نیز نمیآیند.
وی در پایان می گوید: نمایندگان مجلس در بجنورد نسبت به جریان دانشجویی که امروز علم مطالبه گری را در دست دارد، بی توجه اند. موضع گیری سیاسی این افراد صرفا در فضای مجازی خلاصه شده است. ما از این افراد خواستاریم به دانشگاه بیایند و نظرشان را اعلام کنید تا پاسخ جنبش دانشجویی را نیز بشنوند.
جنبش دانشجویی نتوانسته خود را ثابت کند/ نمایندگان اعتقادی به پاسخگویی ندارند مهرداد محمدیان، دبیر قرارگاه احمدی روشن خراسان شمالی نیز در این باره می گوید: عملکرد خاصی از این افراد در فضای اقتصادی ندیدیم. خبری از جذب سرمایه گذاری و یا یک حرکت اقتصادی در حوزهی گردشگری و کشاورزی استان نبوده که این ظرفیت بالقوه به بالفعل تبدیل شود. همچنین در حوزهی تسهیلات دهی نیز اتفاق خاصی را رقم نزده اند.
محمدیان ادامه می دهد: گاهی مطالبات خوبی از سمت جنبش دانشجویی مطرح شده است و با برخی از نمایندگان مانند نماینده اسفراین و آقای اکبری از بجنورد جلساتی داشتیم که در آن جلسات متوجه شدیم برخی از این آقایان اصلا نمیدانستند آن موضوع مورد بحث ما چیست.
دبیر قرارگاه احمدی روشن خراسان شمالی به علل عدم پاسخگویی نمایندگان مجلس به دانشجویان اشاره کرد و بیان داشت: یک علت آن، خود جنبشهای دانشجویی هستند که نتوانسته اند خود را نشان دهند. جنبش دانشجویی در طول سال شاید یک یا دو بار به دیدار آنها رفته و دیگر تمام شده. حال نمایندگان مجلس نیز ما را جدی نمیگیرند لذا باید حضور جدی تری داشته باشیم.
وی در پایان می گوید: از طرفی خود نمایندگان مجلس نیز اعتقادی به پاسخگویی و حل مشکلات مردم ندارند و به جای پرداختن به لوایح مفید و تاثیرگذار، خود را مشغول حواشی کرده اند.
به نظر میرسد نمایندگان بجنورد در مجلس شورای اسلامی اعتقادی به پاسخگویی ندارند و یا پاسخگویی را نیاز فعلی جامعه نمیدانند. هرچند جنبش دانشجویی میتواند قویتر نیز عمل کند؛ اما دعوتهای مکرر از نمایندگان و عدم حضور آنها باعث شده است فاصله زیادی بین نمایندگان مردم و جنبش دانشجویی بیفتد. درواقع میشود گفت نمایندگان مردم این روزها انچنان به فکر مردم نیستند و ترجیح میدهند در اتاقهای خود بنشینند تا این که به میان مردم و دانشجویان بیایند و به مطالبات آنها گوش فرا دهند.