معاون منابع انسانی قوه قضاییه از رونمایی سامانه نشستهای قضایی خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم رونمایی از سامانه نشستهای قضایی که امروز (شنبه دهم آذر ماه) برگزار شد، اظهار کرد: ۸۰ درصد (۸ هزار نفر) از ۱۰ هزار قاضی شاغل در دادگستری، در نشستهای قضایی شرکت میکنند.
وی افزود: نشستهای قضایی در ۶۰۰ واحد قضایی هر هفته برگزار و در این نشستها درباره ابهامات موجود در احکام و آرای قضایی بحث میشود.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه بیان کرد: نشستهای قضایی کمک میکند که در مورد آرای قضایی صادر شده بررسی علمی صورت گیرد و بعد بررسی آرا در استانها، نتیجه به تهران و دیوان عالی کشور ارسال میشود و قضات دیوان عالی کشور در رأس هرم این سامانه در مورد آرا صادر شده نظر نهایی خود را اعلام میکنند و بعد نتیجه نهایی در سامانه نشستهای قضایی ثبت میشود.
حجت الاسلام و المسلمین امینی ادامه داد: در ۸ ماهه نخست امسال بیش از ۸ هزار آرا قضایی بارگذاری شده و در دسترس قضات قرار گرفته است.
وی افزود: آرای قضایی در سامانه نشستهای قضایی قابل جستجو هستند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: برای اصل آرای قضایی نیز سامانه وجود دارد که تمام آرای دادگاههای بدوی و تجدید نظر استان تهران در آن وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین امینی در خصوص موسسات میانجیگری گفت: براساس مواد ۸۲، ۸۳ و ۸۴ آیین دادرسی کیفری قضات در برخی موارد میتوانند موضوع اختلافی را به میانجیگر، موسسات میانجیگری و یا شوراهای حل اختلاف ارجاع دهند، بر همین اساس رئیس قوه قضاییه کار راهاندازی موسسات میانجیگری را برعهده معاونت منابع انسانی قرار داده است.
وی گفت: سایت موسسه میانجیگری از ۶ آذرماه امسال راه اندازی شد و افرادی که میخواهند شخصا مجوز میانجیگری و یا مجوز موسسه میانجیگری دریافت کنند، به سایت این موسسه مراجعه و ثبت نام کنند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه بیان کرد: ثبت نام موسسات میانجیگری تا ۲۶ آذر ماه ادامه دارد و تا امروز حدود ۵ هزار نفر در آن ثبت نام کردند که بعد از احزار صلاحیت، افراد برای آزمون اختبار معرفی میشوند.
وی در رابطه با جذب قضات در سال ۹۸ گفت: برابر قانون برنامه ششم، سالی ۸۰۰ قاضی میتوانیم جذب کنیم.