آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۸۱۴۱
صفابخش در گفتگو با دانشجو:

کریدور چابهار سرخس یکی از طرح‌های مقابله محرومیت‌زدایی است/ اهمیت آستان قدس رضوی به عنوان متولی این پروژه

مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل، گفت: یکی از طرح‌های راهبردی برای مقابله با تحریم‌ها و محرومیت استان‌های شرقی کشور کریدور چابهار سرخس است که نیاز به توجه مسئولان را دارد.

سپهر صفابخش، مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با بررسی تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی و بیانات مقام معظم رهبری درخواهیم یافت که نقشه مستکبران و در راس آن‌ها آمریکا در زمینه‌ی جنگ‌های نظامی، امنیتی، سیاسی و فرهنگی با شکست مواجه شده و راهبرد جدید دشمن جنگ اقتصادی است.
 
وی افزود: همانطور که توانستیم با پیشرفت در عرصه دفاعی گزینه جنگ نظامی را از روی میز مستکبران و در راس آنان آمریکا برداریم، این‌بار هم میتوانیم با به کار بستن ظرفیت‌های مغفول داخل کشور از طریق اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی نقشه دشمن را خنثی کنیم و گزینه‌ی تحریم را هم برای همیشه بی اثر کنیم.

صفا بخش گفت: استفاده از ظرفیت ترانزیت در کشور مطابق با بند ۱۰ اقتصاد مقاومتی مبنی بر "حمایت همه جانبه هدفمند از صادرات کالا‌ها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق گسترش خدمات تجارت خارجی، ترانزیت و زیرساخت‌های مورد نیاز" می‌باشد.

مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل د ادامه داد: یکی از طرح‌های راهبردی جهت مقابله با تحریم‌ها و محرومیت استان‌های شرقی کشور کریدور چابهار سرخس است که از دو قطعه تشکیل شده؛ قطعه اول چابهار تا زاهدان از سال ۸۹ آغاز به کار کرده و پس از گذشت ۸ سال ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. قطعه دوم زاهدان، زابل، بیرجند، گناباد، ایستگاه یونسی در راه آهن بافق مشهد، در سال ۹۴ پیوست قانون شده، اما هنوز پیشرفت فیزیکی نداشته است.

وی افزود: از مزایای این طرح می‌توان به افزایش قدرت در برابر تهدیدات بیرونی (این مسیر با گره زدن منافع سایر کشور‌ها به ایران، سبب می‌شود تا هزینه‌ی تحریم‌های احتمالی برای تحریم کنندگان افزایش یابد که این مطابق با بند ۱۰ اقتصاد مقاومتی است)، بالفعل شدن پتانسیل معادن شرقی و همسایگان شرقی از جمله افغانستان، کاهش وابستگی به نفت خام، ایجاد اشتغال، افزایش سطح امکانات رفاهی و محرومیت زدایی و ... اشاره کرد و به این نکته هم باید توجه داشت که در صورت عدم بهره‌برداری به موقع از این کریدور، تا سال ۲۰۳۰ خط راه آهن باکو_آذربایجان_تفلیس عملا ایران را از چرخه ترانزیت دنیا حذف می‌کند.

مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: سد بزرگ در مسیر ساخت این پروژه استراتژیک تامین منابع مالی است. تبصره ۱۹ لایحه بودجه ۹۷ امکان را برای منابع مردمی و مشارکت نهاد‌های غیردولتی فراهم کرده است؛ بنابراین راهبرد در برون رفت از مشکل تامین مالی دولت و کسری بودجه عمرانی کشور، استفاده از توان بخش غیردولتی است.

وی افزود: آستان قدس در راستای بخشی از ماموریت‌های محرومیت زدایی خود می‌تواند به عنوان متولی این پروژه، زیرساخت لازم را برای شکوفایی اقتصادی، اشتغال و ارتقا امنیت در این منطقه را فراهم آورد؛ و همچنین با توجه به وجود ۱۸۰۰ تریلیارد تومان نقدینگی در دست مردم می‌توان با آگاهی دادن به مردم، نسبت به مزایای اقتصادی این طرح، از مردم جهت سرمایه‌گذاری در این پروژه دعوت به عمل آید. همچنین می‌توان از ظرفیت صندوق توسعه ملی هم برای تکمیل این طرح استفاده کرد.

صفا بخش گفت: با وجود اینکه ۷ نماینده از ۸ نماینده استان سیستان و بلوچستان و تعدادی دیگر از نمایندگان شرق کشور درخواست حضور و مشارکت آستان قدس را در این پروژه داشته‌اند، اما هنوز پاسخی دقیق از سوی آستان قدس و وزارت راه و شهرسازی شنیده نشده است؛ و ما خواستار اقدامی ویژه جهت تامین مالی این پروژه استراتژیک از سوی دولت هستیم؛ و ان شا الله سازمان برنامه و بودجه در تدوین بودجه ۹۸ فکری اساسی برای تکمیل این طرح داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار