چهارمین دوره از نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی از امروز در مسقط، پایتخت عمان کار خود را آغاز کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی (ص)؛ چهارمین دوره از نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی صبح امروز در مسقط پایتخت عمان با حضور بیش از ۸۰ دانشمند از ۲۰ کشور در دانشگاه سلطان قابوس عمان کار خود را آغاز کرد.
در افتتاحیه نشست استپ، رحمه المحروقی؛ معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه سلطان قابوس با اشاره به اهمیت این نشست در ارتقاء علم و فناوری در کشورهای مسلمان گفت: طی چهار روز آینده محققان و دانشمندان مسلمان از سراسر جهان و دانشمندان غیرمسلمانی که در کشورهای اسلامی مشغول به فعالیت هستند، قرار است در مورد دستاوردها، ایدهها، تجارب و چالشهای پیش روی آنان در طی تحقیقات و تلاشهای علمیشان بپردازیم.
در ادامه این نشست سعید سرکار؛ دبیر ستاد توسعه فناوری نانو بیان داشت: تعامل دانشمندان مسلمان با یکدیگر کم است و برگزاری نشستهایی همچون استپ این فرصت را فراهم میکند که دانشمندان مسلمان دور هم گرد آمده و کیفیت زندگی جامعه مسلمانان را از طریق علم و فناوری بهبود ببخشند.
سلامت، انرژی و آب موضوعات اصلی این دوره از نشست استپ را تشکیل میدهند. در این رویداد چهار روزه، شاهد ارائههایی در زمینههای نانوفناوری، زیست فناوری، فناوری ارتباطات و اطلاعات (ICT) وکاربردهای آن در سه حوزه این دوره از نشست استپ خواهیم بود.
برگزیدگان پیشین جایزه مصطفی (ص) از جمله پروفسور جکی یینگ از سنگاپور و پروفسور محمدامین شکرالهی از ایران نیز در این رویداد حضور دارند.
در حاشیه نشست استپ، برنامهای تحت عنوان "نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام" (EISA) نیز در حال برگزاری است که هدف برپایی آن ایجاد ارتباط بین جامعه علمی و سرمایهگذاران است که میتوانند ایدههای خلاق علمی خود را به محصول تبدیل کنند. نشست ایسا شامل سه بخش اصلی نمایشگاه، ارائه و مذاکرات تجاری است که ۲۵ شرکت دانشبنیان از ۱۲ کشور در نمایشگاه ایسا حضور دارند؛ بنابراین گزارش؛ این رویداد بصورت مشترک توسط بنیاد مصطفی (ص) و دانشگاه سلطان قابوس با هدف ایجاد ارتباط بین دانشمندان جهان اسلام عمان برگزار میشود.
لازم به ذکر است نشست استپ در سال ۲۰۱۵ توسط بنیاد مصطفی (ص) با هدف ارتقا و همکاری میان دانشمندان جهان اسلام کار خود را شروع کرد. این رویداد بصورت سالانه برگزار میشود و به درخواست دانشگاه کراچی پاکستان یک دوره فوقالعاده نیز قرار است در اسفندماه سال جاری در پاکستان برگزار شود. این نشست با هدف ایجاد شبکهای برای ارتباط بین دانشمندان مسلمان و شتاب دادن به پیشرفت علمی در جهان اسلام ایجاد شده است.