به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن جوادی صادق مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست با اشاره به اینکه در سال ۲۰۰۶ پست ایران نظام آدرس دهی خاص خود را منطبق بر کدپستی و نشان پستی، به اتحادیه جهانی پست UPU اعلام کرده بود، گفت: بر همین اساس اتحادیه جهانی پست در سال ۲۰۱۲، بین ۹ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه که نظام آدرس نویسی کشور خود را به این اتحادیه اعلام کردند، فراخوان داد و سیستم آدرس نویسی ایران با داشتن شاخصها گواهینامه این سیستم را دریافت کرد.
جوادی صادق با تاکید بر اینکه کشور ایران تنها کشوری است که از کدپستی ۱۰ رقمی برای آدرس دهی استفاده میکند، گفت: نظام استاندارد مکان محور بر اساس کدپستی بانک اطلاعاتی پویا و دینامیکی که مداوم در حال به روزرسانی و همگام با تغییرات محیطی است به روزرسانی میشود.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست جزییات نشانی را یکی از اصلیترین شاخصهای دریافت گواهینامه استاندارد آدرس نویسی دانست، افزود: علاوه بر آن داشتن جزییات نشانی در چهار بخش نشانی شهری، روستایی، صندوق شخصی و پست رستانت (پستی است که شخص بدون داشتن آدرس مکانی به دفتر پست منطقه مراجعه کرده و درخواست پست رستانت میکند و مراسلات پستی به آن آدرس ارسال میشود) نیز از دیگر شاخصهای دریافت این گواهینامه بود که نظام آدرس نویسی کشور همه را داراست.
وی افزود: امسال اتحادیه جهانی پست بار دیگر با تایید نظام آدرس نویسی این گواهینامه را برای سه سال آتی برای کشورمان تمدید کرد.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست با اعلام اینکه پروژه GNAF امسال در نمایشگاه پست اکسپو آلمان به عنوان یکی از امتیازات نظام آدرس نویسی کشور ایران معرفی شد، گفت: این موضوع با توجه به حضور شرکتهای اطلاعاتی مکان محور مانند گوگل در این نمایشگاه بسیار مورد توجه قرار گرفت و ما امیدواریم با تکمیل این پروژه بتوان سرویسهای ارزش افزوده و مکان محوری را بر اساس آن در کشور راه اندازی کنیم.
جوادی صادق در پایان افزود: مطمئن هستم تا سه سال آینده بانک اطلاعاتی GNAF تکمیل میشود و بانک اطلاعاتی آدرس نویسی ایران را بر اساس ویژگیهای مکانی خواهیم داشت.
بر اساس این گزارش، شرکت ملی پست ایران پیش از این در سال ۲۰۱۲ در کارگاه بین المللی توسعه نشانی استاندارد، برای نخستین بار موفق به دریافت گواهینامه استاندارد آدرس نویسی (S۴۲) شد، همچنین در این کارگاه، الگوی آدرس نویسی ایران در استاندارد S۴۲ اتحادیه پستی جهانی به ثبت رسید.
اتحادیه پستی جهانی با هدف کاهش مشکلات مکان یابی، یکپارچه سازی اجزای نشانی، سهولت در تجزیه و توزیع، تولید و مدیریت بانک اطلاعات نشانی و سهولت در دسته بندی و شناخت مشتریان از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ اقدام به طرح استاندارد سازی آدرسها در منطقه آسیا و اقیانوسیه کرد.