استاد دانشگاه آزاد گفت: مغفول ماندن از امر پژوهش و مهارتآموزی یکی از آفتهایی است که در برخی از ساختارهای نظام آموزش عالی رخنه کرده است.
حسین سررشته، استاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص نظام آموزش عالی گفت: مغفول ماندن از امر پژوهش و مهارت آموزی یکی از آفتهایی است که در برخی از ساختارهای نظام آموزش عالی رخنه کرده است. همین موضوع باعث میشود که دانشجویان فقط با آموزشهای تئوری از دانشگاهها فارغ التحصیل شوند و امکان جذب آنها در مشاغل وجود ندارد.
وی افزود: برای حل این مشکل باید دانشگاهها علاوه بر تأکید و تمرکز بر مباحث آموزشی به مهارت آموزی بپردازند؛ زیرا که جوانان سرمایههای معنوی کشور هستند و عدم توجه به زمان و انرژی انها، میتواند پیشرفت کشور را با مشکل روبرو کند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: دانشگاهها با توجه به ظرفیت بومی و منطقهای خود باید به دانشجویان مهارتهای لازم را آموزش دهند. این مهارتها باید براساس نیازهای شغلی در شهر و استان برنامه ریزی شوند تا جوانان پس از فراغت از تحصیل مجبور به ترک محل زندگی خود برای یافتن شغل نشوند.
وی همچنین تصریح کرد: به عنوان مثال مناطق غربی کشور با وجود معادن و مخازن طبیعی، نیاز بیشتری به فعالان حوزه صنعت و معدن دارد و در مناطق مرکزی کشور نیز توریسم و اقتصاد مبتنی بر آن اهمیت ویژهای دارد. همچنین در شهری نظیر زادگاه من خوی، نیاز بیشتری به فعالیت در زمینه صنایع دستی، تولید محصولات طبیعی وجذب گردشگر احساس میشود.
سررشته در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میتوان با یک تغییر کوچک در رویکرد توجه به مباحث آموزشی، این موضوع را به فرصتی برای استفاده از استعداد و خلاقیت و توانایی جوانان تبدیل کرد فراموش نکنیم که برای ایجاد یک نسل کارآفرین و با مهارت نیاز به یک برنامه ریزی سراسری داریم.