گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی وحدانی، دبیر کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرگزاری دانشجو از پایان کار غرفه «ربا و جنگ اقتصادی» در این دانشگاه خبر داد.
وحدانی گفت: این غرفه که در روزهای گذشته و به اهتمام کانون قرآن و عترت دانشگاه برگزار شده بود با ارائه مجموعه کتابها، پوسترها و منابع مطالعاتی غیر مکتوب به انتقال اطلاعات در مورد انواع ربا، سیستم پولی و بانکی، جنگ اقتصادی و جنگ ارزی سعی کردیم به سوال دانشجویان پاسخ دهیم.
دبیر کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه علم و صنعت در ادامه عنوان کرد: کارشناسان غرفه از نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا به عنوان کارشناس غرفهها در نظر گرفته شدند.
در این زمینه همچنین محمدهادی مذهب جعفری، مسئول نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا به خبرگزاری دانشجو گفت: از دغدغهمندی دانشجویان برای تبیین سیستم ربوی بانک و ماهیت جنگ اقتصادی بسیار تشکر میکنم اما ما آنچه باید دقت داشته باشیم این است که صرفا با حذف بهره بانکی ربا از سیستم اقتصادی کشور حذف نمیشود.
مذهبجعفری تاکید کرد: علم اقتصاد بر پایه طمع و ربا پایهریزی شده است به گونهای که جان مینارد کینز اقتصاددان شهیر انگلیسی که بسیاری از مطالب او در دانشگاههای ایران تدریس میشود در مقاله ای در سال ۱۹۳۰ مینویسد اگر ما طمع و ربا را بنیان اقتصاد قرار دهیم ، میتوانیم با آن اقتصاد را به شکوفایی برسانیم! در واقع چرخه اقتصاد در غرب (چرخه توزیع، نیاز و مصرف و ...) است که به وسیله طمع اقتصاد را به حرکت درمیآورند اگر کمی دقت کنیم، در اقتصاد تبلیغات بر اساس طمع و تولید بر اساس مصرفگرایی رقم میخورد.
مسئول نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا در پاسخ به این سوال که آیا بانک فقط از طریق سود و دیرکرد بانکی کسب درآمد میکند ؟ گفت: در حقیقت ما با موضوع خلق پول و نقدینگی روبرو هستیم؛ ما بازار سیاه بین بانکی با تراکنشهای هزاران میلیاردی داریم و بانکها به خودشان قرض و سود (با سود ۲۸٪) میدهند ! و این بازاری است که مردم از آن کاملا بیاطلاع هستند اما تبعات و نقدینگی ناشی از چنین بازاری دامن مردم را میگیرد، به نظر نمیآید اگر مردم کاملا از ماهیت بانک آگاه باشند با آن کنار بیایند.
مجتبی وحدانی، دبیر کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه علم و صنعت در مورد سوالات متداول دانشجویان در غرفه گفت: سوالاتی راجع به ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین و سوالاتی از شیوههای جدید ربا در انواع معاملات و راهکارهایی که میتوان به جای بانک مورد استفاده قرار داد.
وحدانی در مورد اینکه چقدر جوابها در غرفهها قانع کننده بوده است؟ گفت: تا حد خوبی قانع کننده بود، به عنوان مثال دانشجویی که در ابتدا با گارد خاصی نسبت به برپایی غرفهای آمده بود در انتها قانع شده بود که حتی دیگر از بانک وام نگیرد.