به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اگرچه حادثه تروریستی ۳۱ شهریور منجر به شهادت ۲۵ نفر از هم استانیهای ما شد، اما فقط ۲۵ خانواده را داغدار نکرد بلکه استان و کشوری را غرق در ماتم و عزا فروبرد، شهدایی که در لباس خدمت رژه افتخار، استقلال و آزادی مشق کردند و با حضور سالانه خود در مراسم هفته دفاع مقدس پیام پیروزی ۸ سال مقاومت و ایثار را به دنیا رساندند.
۳۱ شهریور امسال، اما مقاومت دیگر و ایثار متفاوتیتری از سالهای جنگ اتفاق افتاد؛ این بار دشمن با متوسل شدن به خشونت و تهدید به دنبال دستیابی به اهداف سیاسی بود تا از قربانیان حادثه تروریستی، بهعنوان ابزاری برای رساندن پیام به دولت و حکومت استفاده کند.
بر اساس این گزارش، احداث آثار و بناهای یادمانی بهمنظور گرامیداشت مقام قربانیان جنگ یکی از روشهای معمول جوامع مختلف است؛ در کشور ما جایگاه شهید در فرهنگ دینی و پیوستگی جنگ با مفهوم دفاع مقدس، سبب شده است نمونههای خاصی از آثار یادمانی را بر جای بگذارد که ازنظر معنایی و هویتی قطعاً با یادمانهای رایج در دنیا تفاوت اساسی دارد.
خبری از یادمان شهدای حادثه تروریستی اهواز نیست
در این زمینه بنیاد شهید و امور ایثارگران بهعنوان یکی از متولیان اصلی موضوع یادمانها با اتکا به اساســنامه خود مسئولیت احداث یادمان شــهدا را باهدف ترویج فرهنگ ایثار و شــهادت حضوری برجسته داشته است.
در رابطه با حادثه تروریستی ۳۱ شهریور در اهواز باوجود گذشت بیش از ۲ ماه از این حادثه، اما ایجاد یادمان شهدای حادثه تنها در حد بحث باقی ماند و خبری از مصوب شدن اعتبار و یا تعیین مکانی برای ایجاد یادمان حادثه تروریستی نیست.
بنیاد شهید در رابطه با ایجاد یادمان در شهر مسؤولیتی ندارد
عبدالرضا فرجیان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان در این باره میگوید: تنها یادمان گلزار شهدا با بنیاد شهید است و بنیاد شهید در رابطه با ایجاد یادمان در شهر مسؤولیتی ندارد.
وی بابیان اینکه موضوع احداث یادمان شهدای حادثه تروریستی باید در شورای فرهنگی استان یا بنیاد حفظ آثار، باید مطرح شود، افزود: «یادمان بدون شهید» باید توسط بنیاد حفظ آثار ساخته شود و «یادمان با شهید» نیز باید توسط بنیاد شهید ساخته شود.
یادمان حادثه تروریستی اهواز هنوز در حد صحبت است
سردار محمد علیپور مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خوزستان در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: در این رابطه پیشنهادات متعددی شده است؛ قرار است در نشست با نیروهای مسلح در این رابطه تصمیمگیری شود.
وی بابیان اینکه ممکن است ارتش و یا سپاه در این خصوص تصمیماتی گرفته باشند، عنوان کرد: بحث یادمان حادثه تروریستی اهواز هنوز در حد صحبت است و تاکنون تصمیم قطعی در خصوص ایجاد یادمان و یا اِلمان گرفته نشده است.
یادمان شهدای حادثه تروریستی ۲۰ تا ۳۰ روز دیگر نصب میشود
احمد سراج معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اهواز، اما میگوید: در خصوص یادمان احداث یادمان شهدای حادثه تروریستی اهواز پیشنهاد و یا درخواستی به معاونت فرهنگی شهرداری نشده است، اما سازمان زیبا سازی شهرداری اِلمانی را طراحی کرده که در نظر دارد در محل حادثه نسب کند.
قادر کعب عمیر رئیس سازمان زیبا سازی شهرداری اهواز با تایید برنامه طرح اِلمان شهدای حادثه تروریستی اهواز عنوان کرد: اِلمان حادثه تروریستی اهواز با نظر طراحان برجسته استان در حال طراحی است.
وی گفت: این طرح حدود ۲۰ تا ۳۰ روز دیگر در محل حادثه نصب میشود.
تأخیر در احداث یادمان شهدای حادثه تروریستی
بهطور حتم برپایی یادمان شهدا آنهم در مکانی به نام شهر علاوه بر ماندگاری اثر یاد و خاطر شهدا این حادثه به ایجاد پیوندی احساسی با مکان منجر شده و سبب القای روحیهای خاص به خانوادههای قربانیان و تقویت روحیه مخاطب میشود؛ با توجه به شرایط مکانی و زمانی حادثه تروریستی اهواز و تأثیری که بر روحیه و کالبد شهر گذاشت انتظار میرفت مسؤولان دستگاهها و نهادهای مربوط احداث یادمان شهدای حادثه را جزو اولویتهای کاری خود قرار دهند، اما بررسی عملکرد این دستگاهها نشان میدهد تصمیمگیری در خصوص ایجاد یادمان حادثه تروریستی اهواز باگذشت بیش از ۲ ماه از این حادثه هنوز در حد بحث و بررسی است.