شفافیت مالی دانشگاهها مطالبهای است که دانشجویان علوم پزشکی همدان آن را مطرح کرده اند و گامهای مهمی برای پاسخ مسئولان برداشته اند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فضای دانشگاه فرصتی برای آموزش نقشهای اجتماعی است؛ مسائلی که جوانان در دوره کار و فعالیت اجتماعی در سطح جامعه با آن رو به رو میشوند، در قالبی کوچکتر و گاهی حتی به صورت کلان در دانشگاه مطرح میشود و دانشجویان میتوانند بیاموزند که در مواجهه با این مسائل چگونه عمل کنند که هم خود و هم جامعه رشد کند.
مساله نبود شفافیت در ادارات که فرصتهایی برای سودجویی و سوءاستفاده از جایگاههای مدیریتی فراهم کرده، مدتی است در سطح جامعه مطرح شده است. این مساله این روزها در برخی دانشگاهها مطرح شده و دانشجویان از مسئولان دانشگاه شفافیت مالی دانشگاه را مطالبه میکنند.
گردش مالی 1200 میلیارد تومانی علوم پزشکی همدان
اسفند سال گذشته بود که سیدحبیب الله موسوی بهار، رئیس دانشگاه همدان، خبر از گردش مالی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی این دانشگاه به صورت سالانه داد. گردش مالی دانشگاههای علوم پزشکی، با توجه به نوع فعالیت آنها که وظیفه تأمین امکانات درمانی را در سطح استان به عهده دارند، به چند بخش تقسیم میشود. سوال دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان از مسئولان این است که چه مقدار از این گردش مالی بالا، به دانشجویان تعلق میگیرد و سهم دانشجویان از این ۱۲۰۰ میلیارد تومان چقدر است.
این سوالات وقتی بیشتر میشود که دانشجویان به مقایسه این مبلغ با امکانات رفاهی و فرهنگی که دانشگاه در اختیارشان قرار میدهد، مقایسه میکنند و نسبت به هزینه کرد آن با سوالاتی مواجه میشوند.
این مطالبه گری دانشجویان که از اسفندسال گذشته آغاز شده، در همان ترم به پاسخ نرسید و به ترم جدید و سال تحصیلی جدید هم کشیده شد تا اینکه به روز دانشجوی امسال رسید.
همزمان با برگزاری جشنهای روز دانشجو در این دانشگاه، دانشجویان لابه لای برنامهها و مراسمات، از این مطالبه خود نیز یاد میکردند و کم کم فضای مطالبه گری خود را به فضای مجازی هم رساندند.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان، در مراسم مناظره و جشن روز دانشجو که با حضور رئیس دانشگاه، برگزار شد، مطالبه خود را تکرار کردند. زمانی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان پشت تریبون رفت تا درباره روز دانشجو نطق کند، دانشجویان پلاکاردهایی با مضمون «بودجه من کو؟»، «شفافیت حق همه، شفافیت راه پیشرفت»، «دانشگاه شفاف، دانشگاه پیشرفته» و «مخارج دانشگاه، شفاف باید گردد» به دست گرفتند و از این طریق از رئیس دانشگاه خواستند که توضیحاتی در این خصوص ارائه دهد. موسوی بهار هم ضمن ارائه توضیحاتی به آنان قول داده که در جلسه بودجه دانشجویی رو بودجه فرهنگی را به دانشجویان اطلاع دهد.
موضوع شفافیت مالی دانشگاه ها، در واقع دغدغهای است که باید در همه دانشگاهها مطرح شود. چراغ اول را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان روشن کرده اند و صدای خود را از طریق فضای مجازی به دانشجویان دانشگاههای دیگر هم فرستادند.
برخی از دانشجویان دانشگاه همدان که نسبت به این نبود شفافیت مالی در دانشگاه دغدغه مندند، از فضای توئیتر استفاده و دغدغه خود را مطرح کردند.
فاطمه پناهی دانستن هزینه کرد بودجه دانشگاه را توقع زیاد ندانسته و نوشته است: اینکه بفهمیم بودجهای که برای ما میآید، کجا و چگونه خرج میشود، توقع زیادی است؟
کاربر دیگری هم نسبت به پاسخهایی که مسئولان دانشگاه برای دست به سر کردن دانشجویان گفته اند، اعتراض کرده و نوشته است: بنده از همین تریبون اعلام میدارم که دانشجویان عزیز، خواستار شفافیت سازی در رابطه با بودجه خود هستند، اینکه جاهای دیگه خرج بشود یا نشود یا آن را پس بفرستید، جواب نمیشود.
محمد، کاربر دیگری است که بودجه دانشجوها را حق دانشجویان دانسته و نوشته است: ما میخواهیم حقمان را مطالبه کنیم، حقی که بودجه آن تصویب میشود و به ازای هر دانشجو به دانشگاه فرستاده میشود، اما دانشجو نمیداند این بودجه کجا خرج میشود.
کاربر دیگری که با نام مستعار عمو صفدر به این نکته اشاره کرده که جمهوری اسلامی یعنی حکومتی که مردم رئیس هستند و مردم در چارچوب اسلام تصمیم میگیرند. او نوشته است: تا آنجایی که من سردرمی آورم، جمهوری اسلامی یعنی حکومتی که مردم رئیس اند و مردم اند که در چارچوب اسلام تصمیم میگیرند؛ یک سوال از دانشگاه و امور فرهنگی دارم: بودجه من کو؟ چرا شفافیت را که راه پیشرفت است، ندارند.
مصطفی نیز کاربر دیگری است که خواستار شفاف سازی مسئولان دانشگاه نسبت به هزینه کرد بودجه شده است.
طاها دانشجویی دیگری است که با تعریفی از دانشجو به نقل از شهید بهشتی، از مسئولان میخواهد به دانشجویان بگویند بودجه را چطور هزینه میکنند.
فاطمه کاربر دیگری نیز حدیثی از امام علی (ع) را با این مضمون نقل کرده که حق جز با تلاش و کوشش به دست نمیآید و نوشته است: لذا تفاوتی نمیکند از کجا برای احقاق حقوقمان تلاش کنیم.
علیرضا سیف نیز با اشاره به این نکته که یکی از مسئولان دانشگاه گفته بخشی از آمارها سری و محرمانه هستند، نوشته است: خب مسئول عزیز! شما آن قسمتی را هم که سری نیست، شفاف نمیکنید.
سجاد ملکی، دانشگاه را جامعه کوچکی دانسته که اگر در دانشگاه شفافیت باشد، در همه جامعه مدیران عملکردی شفاف خواهند داشت.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان، مصمم هستند تا مسئولان دانشگاه نسبت به نحوه هزینه کرد بودجه دانشجویی که تنها بخشی از بودجه کلان دانشگاه است، شفاف سازی کنند تا یک گام به سوی دانشگاه توسعه یافته و پیشرفته بردارند.
شفافیت همیشه چیز خوبیه ولی دانشگاههای علوم پزشکی زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند و بودجه شان هم صرف فعالیتهای بهداشتی در خانه های بهداشت، درمانی در درمانگاهها و بیمارستانها و آموزش پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی می شود که حقوق تمامی کارمندان و اساتید دانشگاهها هم جزو بودجه سالانه شان می باشد. بودجه ای که صرف دانشجو می شود فقط در معاونت دانشجویی و فرهنگی می باشد. بنابراین خیلی فکر نکنید که بودجه شما رو خورده اند و برده اند.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.