کد خبر:۷۳۱۰۵۰
دانشجو گزارش می‌دهد

دانشجویان می‌توانند نیاز کشور به خارج را به حداقل برسانند/ دستگاه شستشوی پستان دام در دانشگاه فردوسی تولید شد

وجود بیش از ۱۶۵ شرکت دانش‌بنیان فعال در خراسان رضوی نشانگر راه افتادن چرخ‌های اقتصاد دانش‌بنیان است؛ اقتصادی که به کمک این شرکت‌ها توانسته است بخشی از نیاز‌های استان را برطرف کند.
امید ملائی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، در شرایط اقتصادی امروز کشور که برخی مشکلات بوجود آمده‌ است، باید به دنبال میانبر‌هایی باشیم که به کمک آن‌ها اقتصاد کشور را نجات دهیم و شاید بهترین راهکار حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و به حرکت درآوردن چرخ شرکت‌ها باشد.

وجود بیش از ۱۶۵ شرکت دانش‌بنیان فعال در خراسان رضوی نشانگر راه افتادن چرخ‌های اقتصاد دانش‌بنیان است؛ اقتصادی که به کمک این شرکت‌ها توانسته است بخشی از نیاز‌های استان را برطرف کند.

همه ما می‌دانیم محور اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان بر پایه دانش جوانان، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی شکل گرفته است و البته نقش پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و کارآفرینی در دانشگاه‌ها به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های استارت‌آپی کمک بسزایی کرده است و بسیاری از شرکت‌هایی که امروز توانسته اند رشد بالایی داشته باشند و به درآمد‌های بسیاری دست پیدا کنند از دل همین مراکز دانشگاهی بیرون آمده‌اند، اما با این حال باز هم توجه به شرکت‌های دانش بنیان و جوانان پژوهشگر و دغدمند دانشگاهی باید خیلی بیشتر از امروز باشد.

برای بررسی و انعکاس فعالیت‌های دانشجویان فعال در حوزه پژوهش خراسان رضوی با دو دانشجوی مشهدی در زمینه‌ پژوهش هم صحبت شدیم.
 
دستگاه شستشوی پستان دام را برای اولین بار در ایران ارائه کردیم/ قیمت تمام شده دستگاه ایرانی نسبت به مشابه خارجی ۷۰ میلیون کمتر است
محمد شیبانی، یکی از اعضای فعال مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: ما در زمینه تولیدات محصولات کشاورزی و امور دامی فعالیت می‌کنیم و اخیرا دستگاه شستشوی پستان دام را قبل از شیردوشی ارائه کردیم.

شیبانی افزود: شستشوی پستان دام قبل از شیردوشی تا به امروز در ایران به صورت دستی انجام می‌شد، اما ما به عنوان اولین تولید کننده‌ی این دستگاه در مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد مستقر شدیم و نمونه‌ آزمایشی این دسگاه را ساختیم که خوشبختانه مورد استقبال گروه‌های فعال دامی قرار گرفته است.
 

این عضو فعال مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد افزود: هسته‌ای را تشکیل دادیم و قرار است در آینده‌ای نزدیک این دستگاه را تجاری سازی کنیم و به صنایع شیردوشی و دامداری کشور عرضه کنیم.

وی به مشابه خارجی این دستگاه اشاره کرد و گفت: این دستگاه دارای مشابه خارجی است که قیمت آن حدود ۱۰۰ میلیون تومان تمام می‌شود که دستگاهی که ما ساختیم قیمت تمام شده اش چیزی حدود ۳۰ میلیون تومان است، بنابراین این دستگاه می‌تواند از خروج ارز از کشور هم جلوگیری کند.
 
اگر از دانشجویان ایرانی حمایت شود، قطعا توانایی داریم که نیاز کشور را به خارج به حداقل برسانیم/ در زمینه‌ ارتباط صنعت و دانشگاه کار خوبی انجام نشده است
آرین سیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد مشهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: در حال حاضر بر روی الگوی حرکتی موچ پای سالم برای بهبود حرکت در افرادی که دچار ضایعه نخایی شده اند و حرکت موچ پایشان دچار اختلال است، کار می‌کنم.

سیدی افزود: در مورد ساخت این دستگاه به خروجی‌های خوبی رسیدیم و در تلاش هستیم با استفاده از روش‌های ریاضی جدید بتوانیم از الگوی حرکتی افراد سالم پارامتر‌های بیشتری را نسبت به روش‌های دیگر ریاضی استخراج کنیم تا افراد معلول با استفاده از این دستگاه که قطعا خیلی دقیق‌تر و شبیه‌تر به الگوی رفتاری موچ پای یک فرد سالم است راحت‌تر بتوانند حرکت کنند.


این دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد مشهد در خصوص کیفیت و قیمت کار‌های دانشجویان گفت: بچه‌های دانشجو در زمینه‌های مختلف پژوهشی کار‌های خوب و با کیفیت بین المللی را با قیمت‌های یک سوم و حتی کمتر توانسته اند تولید بکنند که این مسئله واقعا برای کشور ارزشمند است.

وی اظهار کرد: متاسفانه از کالای داخلی حمایت خوبی نمی‌شود دلیل این موضوع هم این است که تفکر نسبت به کالای ایرانی تفکر مناسبی نیست و بعضا فکر می‌کنند که کالای داخلی کیفیت خوبی ندارد در صورتی که دانشجویان فعال در زمینه‌های پژوهشی ثابت کردند که می‌توانند کالا‌های با کیفیتی را تولید کنند.

سیدی در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه هم گفت: متاسفانه در زمینه‌ ارتباط صنعت و دانشگاه کار‌های خوبی انجام نشده است و این مسئله سال‌ها است که در فضای کشور مطرح است.

این دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: ما در شرکت‌های دانش بنیانی که در حال فعالیت هستیم، تلاش می‌کنیم که بتوانیم با یک فرهنگ سازی مناسب گروه هدف خود را که عمده‌ی پزشکان و جراحان هستند را با برگزاری جلساتی مشترک توجیه کنیم که از فضای تولیدات داخلی حمایت کنند.
 

وی بیان کرد: به واسطه‌ تحریم‌هایی که وجود دارد و همچنین نوسانات نرخ ارز در کشور تهیه تجهیزات پزشکی نسبت به قبل واقعا سخت‌تر شده است و با این شرایط باید با حمایت از فضای تولیدات داخلی بتوانیم این مشکل را در داخل کشور حل کنیم؛ این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که ارتباط صنعت و دانشگاه به معنای واقعی در فضای دانشگاه‌های ما جا بیفتد.

سیدی در پایان گفت: اگر از دانشجویان ایرانی حمایت شود قطعا این توانایی وجود دارد که با کار‌های تحقیقاتی و پژوهشی نیاز کشور را به خارج به حداقل برسانند و تا امروز هم یک سری کار‌ها هم انجام شده است.
 
گفتنی است، شرکت‌های دانش بنیان کشور توانسته اند ۳۰۰ هزار شغل مستقیم در کشور ایجاد کنند و سهم کارافرینی ایده محور در آینده اقتصاد کشور رو به افزایش است.  
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار