وزارت بهداشت و درمان که دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی را به خود اختصاص داده است؛ همواره با مسائل و حواشی از جمله رشد قارچگونه تشکلها به ویژه تشکلهای همسو با دولت روبروست.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رئیسیان؛* وزارت بهداشت و درمان که دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی را به خود اختصاص داده است؛ همواره مسائل و حواشی با خود به دنبال دارد.
از طرح تحول سلامت و رفتارهای وزیر که بگذریم، معاونت فرهنگی و دانشجویی آن نیز بی حاشیه نیست. یکی از آن حواشی رشد قارچ گونه تشکلها به ویژه تشکلهای همسو با دولت و همچنین کانونهای دولت ساخته است.
سال گذشته معاونت فرهنگی و دانشجویی و مجموعه متبوعه ایشان در وزارت بهداشت و درمان بصورت گروهایی به دانشگاهای علوم پزشکی سرکشی می کردند تا از نزدیک با مشکلات دانشجویان و دانشگاه آشنا شوند و در صدد رفع آنها برآیند؛ اما این یک روی سکه بود.
به عنوان کسی که از نزدیک با آنها برخورد داشتم، آنها بیشتر به دنبال آن بودند که آیا دانشگاها تشکل اصلاح طلب دارند یا خیر؟ وگرنه به مسئولین دانشگاه دستور می دادند که در جهت تشکیل این چنین تشکلهای هم فکر خود اقدام کنند. به گونهای که مسئول تشکلها و کانونهای وزارت بهداشت پس از پایان دوره مسئولیت خود صراحتا به آن اذعان می کند که توانسته تشکلهای اصلاح طلب را در دانشگاهای علوم پزشکی چند برابر کند!
همچنین در حوزه کانونهای فرهنگی نیز سیاست غلطی را به دانشگاه ابلاغ می کند که آنها را به تشکیل کانونهای فرهنگی جهت کسب امتیاز فرهنگی بیشتر، موظف می کند، به گونهای که در دانشگاهای کوچک نه تنها موجب رشد فعالیتهای فرهنگی نشده بلکه برعکس با شقه کردن فعالین فرهنگی و پخش آنها موجب رکود فعالیتها شده اند.
اصولا تشکیل تشکل و یا کانون فرهنگی بر این منوال است که عدهای از دانشجویان در چارچوب قانون و با دارا بودن شرایط درخواست شکل گیری کانون یا تشکل را میدهند، اما متاسفانه اوضاع بر عکس شده است. ابتدا کانونهایی که در صورت ایجاد در دانشگاه توسط وزارت بهداشت امتیاز فرهنگی دریافت میکنند، تشکیل میشوند.
سپس کارشناسها و مسئولین فرهنگی فراخوانی می زنند و برای آن شورای مرکزی جمع آوری می کنند؛ درحالی که زمینههای فعالیتی آن کانون با سایر کانونهایی که چه بسا خود از نبود رنج میبرند، مشترک میباشد و همین عامل باعث جدا شدن فعالین فرهنگی از هم و بجای کار تشکیلاتی، مجبور به کار بصورت تکی میشوند؛ و پس از مدتی هم دیگر فعالیتی ندارند و بصورت راکد در میآیند.
یکی دیگر از مسائل پر مسئله مربوط به روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی که تحت عنوان مفدا است که همواره همراه با حواشی فراوان چه در تاسیس و چه در ادامه کار بوده است. این پایگاه اطلاعرسانی که با شعار پوشش دادن فعالیتهای فرهنگی و سیاسی دانشگاها بدون جهت گیری اعلام می کرد، شکل گرفت.
اما در حال حاضر مفدای وزارت بهداشت با سوگیری واضح فعالیتهای تشکلهای منتقد دولت را پوشش نمیدهد یا بصورت کاملا گزینشی که حتی در جهت تخریب آنها استفاده می کند. هر روزه این روند ادامه پیدا میکند و به پوشش دادن صحبتهای فتنه گران و رادیکالهای اصلاح طلب میپردازد. عدم جهت گیری سیاسی در وزارت بهداشت بیشتر شبیه جُک است تا عمل!
رئیسیان - عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.