مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو الزامات این سازمان برای برچسبگذاری محصولات و فرآوردههای غذایی تراریخته را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وحید مفید با اشاره به ابلاغیه به معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، درباره مصوبات جلسه شورای ملی ایمنی زیستی (آبان ماه امسال) در زمینه برچسب گذاری محصولات غذایی تراریخته تاکید کرد: منظور از برچسبگذاری این محصولات، درج عبارت "اصلاح شده ژنتیکی" پس از نام جزء تراریخته در بخش ترکیبات ماده غذایی است.
وی تاکید کرد: بنابراین از این به بعد در خصوص فرآوردههای مشمول برچسبگذاری مانند سویا، ذرت، کلزا و پنبه دانه در صورتی که ماده غذایی شامل یا حاوی ماده اولیه تراریخته باشد، باید عبارت "اصلاح شده ژنتیکی" در مقابل جزء تراریخته درج شود.
مفید افزود: بر اساس مصوبه شورای ایمنی زیستی کشور، درج هرگونه عبارت یا علامت دیگر به عنوان برچسبگذاری مستلزم کسب مجوز از شورای مذکور است و از آنجا که درج لوگو به تصویب این شورا نرسیده، لذا دیگر نیاز به درج لوگو نیست.
وی تأکید کرد: در صورتیکه کارخانجات یا واحدهای تولیدی اقدام به چاپ برچسب یا طرح لوگو کردهاند، در حال حاضر نیازی به درج عبارت "اصلاح شده ژنتیکی" روی برچسب نخواهد بود.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت افزود: همچنین در صورتی که متقاضی بنا بر مستندات معتبر ادعای عدم تراریختگی محصول را داشته باشد، باید فرم تعهدنامه عدم تراریختگی (دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت در خصوص موجودات زنده تغییر ژنتیک یافته و فرآوردههای آن مرتبط با مواد غذایی) را تکمیل کرده و با سایر مستندات در محلی مناسب که دسترسی ناظران در دانشگاهها به آن به سهولت میسر باشد، نگهداری کنند. طبق این دستورالعمل از محمولههای غیر تراریخته جهت راستیآزمایی تعهد عدم تراریختگی به طور تصادفی نمونهبرداری انجام خواهد شد.